Manualni-prace.cz - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Giminka
10.4.12 20:01

Děkuji za varování

Dobrý den.je mi lito ze jste podvedeni,ja jsem mela kousek od toho.Proto vám chci moooc poděkovat za varování.Už jsem měla tel v ruce že peníze pošlu,ale naštěstí jsem se dostala na tyto stránky.Děkuji :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
alrami
10.4.12 20:23

Ahojky! Kdepak by se dala tato práce sehnat? Já jsem z toho hledání už zoufalec. Díky za radu. Přeji krásný den. :)

• Citovat
  • Upravit
alrami
11.4.12 19:24

No to je pravda, vždycky se najde nějaký ten chytrák, co si chce nahrabat a ostatní obrat. Já většinou vždycky zkusím na něco napsat, když to vypadá docela slibně. No, a když chtějí (a to chtějí) nějaký ten poplatek dopředu, tak už na to nereaguji. Takže všem, co hledají nějaký ten seriózní přivýdělek především formou domácí práce přeji pevné nervy a hodně štěstí. :D :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1
18.4.12 13:44

Tak už to mám!!!! Tyky jsem si našla na Spechato.cz nabídku www.manualni-prace.cz a pročetla jsem si POŘÁDNĚ a nezdála se mi cena za jednu naplněnou obálku „již od 4,90Kč“. To bych byla v balíku:) Ale dál píšou, že je to, cituji: „Jedná se o aktivní prezentaci firemní nabídky a následné plnění získaných obálek reklamním a propagačním materiálem naší firmy“. takže nejen plnění obálek hezky z domova, ale i AKTIVNÍ PREZENTACE FIREMNÍ NABÍDKY!!!! Co to je? A jak se to dělá už tam nepíšou. Jo a taky ve složce „Kontakt“ není jedna jediná osoba. Asi super podvod:)
No nic, budu hledat další super přivýdělek:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alrami
19.4.12 13:42

Ahojky! Tak to hodně štěstí ve hledání. Já to teda ještě úplně nevzdala, ale vypadá to dost špatně. Většinou je to jedno a to samé. Hmmmm… Snad se nám jednou zadaří a nebude to podvod. Přece nemůžem narážet jen na samé podvodníky. :D

• Citovat
  • Upravit
Japki
3.5.12 15:48

Zažalovat ho, nebo odvysílat

@marie Procházková píše:
Vážená paní Procházková,

ve věci Vaší stížnosti na podnikatele pana Tomáše Velcla Vám sdělujeme, že u této osoby byla již dříve na základě zaslaných stížností provedena státní kontrola dle zák. č. 552/1991 Sb., o státní kontrole, ve znění pozdějších předpisů a podle zák. č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů, zaměřená na dodržování živnostenského zákona. Po projednání bylo konstatováno, že podnikatel má vydáno platné živnostenské oprávnění a provozuje svou podnikatelskou činnost v jeho rozsahu, z tohoto titulu nebylo žádné porušení právních předpisů konstatováno.

Ačkoliv se s Vaším názorem na formu této podnikatelské činnosti vesměs ztotožňujeme, nedisponuje živnostenský úřad oprávněním posoudit a rozhodnout, zda-li jsou touto činností pana Velcla naplněny skutkové znaky trestně-právní (např. trestný čin podvodu).

Z tohoto důvodu nám nezbývá, než Vám doporučit, abyste se obrátila na orgány činné v trestním řízení a podala na pana Velcla trestní oznámení, příp. zvážila možnost podání občanskoprávní žaloby.

Litujeme, že Vám nemůžeme dát příznivější zprávu.

S přátelským pozdravem

Beer Ondřej, Bc.

Odbor živnostenský

vedoucí správního a kontrolního oddělení

Šumperk

… tak tohle mi přišlo ze Šumperka. Vlastně se to nedá ani komentovat. Znamená to : buď na tohle není zákon, nebo je a nikdo jeho plnění nevymáhá. A nebo ti, co se o to mají starat, se starají o úplně něco jiného, než o toto. Což je vlastně všeobecně známo. O defenestraci bych neuvažovala, vládní úředníci vyhození oknem se vracejí zpět jinými dveřmi. Nechci být trestaná za to, že podám trestní oznámení na podvodníky, tak sklapnu jako všichni. Pan Velcl mi napsal, že peníze mi vrátí po odečtení 290 Kč stornopoplatku. Teď si otevřu v počítači znovu poštu a napíšu panu Velclovi, že mi peníze nemusí posílat, aby mi místo toho poslal nabídku domácích prací, kterou posílá na získané adresy za 300,–Kč. Budu se kontaktovat s firmou, která nabízí šítí medvídka za 150,– Kč,a s ostatními taky. Jsem zvědavá, kolik dalších peněz ze mě budou vytahovat s tím, že budeme v kontaktu přes PO BOX.Chtěla bych ten podvod znát celý.
Budu na tomto místě informovat, jak to dopadlo. promarie@seznam.cz

PS: Podle živnostenského úřadu je všechno v pořádku. ale tato činnost je možná obchodem s pracovní příležitostí - to znamená, že by se na to měla podívat ČOI, nebo ne ?

To podle mě znamená, že s vámi živnostenský úřad souhlasí a toho parchanta by jistě taky rád dostal. Vždyť vás skoro prosí, ať ho zažalujete… Živnostenský úřad není policie - to má prostě pravdu. On má na něco živnosťák a to taky vykonává - ale jestli při tom výkonu postupuje zákonně nebo nezákonně, na to ŽÚ nemá pravomoci, on to nemůže rozhodnout. A tedy - aniž bych se pana Velcla chtěla zastávat - skutečně je jeho činnost založena na tom, že mu lidé důvěřují. Přistoupí na jeho podmínky, které jsou napsané tak vágně, že lidi vlastně nevědí, na co přistupují. Ale to je bohužel skutečně zodpovědnost těch lidí, kteří na to přistoupí, aniž by to chápali. To, co tento „podnikatel“ dělá je bezesporu v rozporu s dobrými mravy, ale to neznamená, že je to trestně postižitelné. Možná, že je, ale v tom případě ho musí poškození zažalovat. Ještě je tady možnost, která se jmenuje Černé ovce, nebo prostě podobné pořady se slušnou „společenskou vážeností“ - pokud bude dotyčný takto veřejně provětrán, minimálně to může pomoci tomu, že mu nenaletí další lidé. A televize se podvodníci docela bojí, což může někdy výrazně pomoct v domáhání se svých práv ;) Btw já jsem si napsala o bližší informace a když jsem to četla, začalo mi to být divné, tak jsem hledala na netu zkušenosti a narazila na tohle vlákno. Je to zjevně dost vych…ytralej parchant, podle toho, co čtu. Tu televizi bych mu fakt přála :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Japki
3.5.12 16:50
@Anonymní píše:
Oni jen straší. Myslíte si, že kdybyste po nich chtěla např. šití těch medvídků, zaplatila ten poplatek…dostala byste materiál na šití medvídků? Podle mě ne a to už je uvádění lidí v omyl. :cert:

Jenomže bohužel to jsou zase jenom dohady. Viz věta „podle mě ne…“ jenže i když je to pravděpodobné, nemáte v ruce důkaz, že to tak skutečně je. Když je řeč o trestněprávních sporech tak prostě není prostor na řeči a úvahy, ale pro jasné důkazy. Samozřejmě, že „podnikatel“ tou žalobou zastrašuje, ale je dost možné, že by to fakt udělal a vzhledem k tomu, co dělá a jak dlouho, to určitě nebude žádnej blbeček a když bude chtít, určitě vás u soudu smete, pokud nebudete připravena. Proto se mi líbí návrh na podání hromadné žaloby, znáte to - bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic ;) Skutečně si myslím, že je dobré například kontaktovat buď policii, nebo nějakou televizi a průběh toho podvodu zdokumentovat, zaznamenat. Až bude dokumentované, že něco mělo přijít a nepřišlo, pak se dá hrát dál.

• Citovat
  • Upravit
Japki
3.5.12 17:09
@Pavel Daňo píše:
Dělám síťový marketing, a jak tohle muze byt letadlo? :D tady nikoho neschnis, v podminkach kdyby jste to sakra cetli, neni napsane nic o tom ze vam ty penize vrati, je tam napsano tohle: Spolupracovník hradí částku 690,–Kč za poskytnuté služby a podklady předem na účet a to převodem, poštovní poukázkou A či vkladem.Tak tady nepomlouvejte sitovy marketing, kdyz onem nic nevite

To, co říkáte, není úplně pravda. Já s vámi souhlasím, že lidi mají číst podmínky a nebo se pak prostě nedivit následkům nečtení. Podmínky pana Velcla by měly alarmovat každého už tím, že se vzájemně možná vylučují. Viz toto:

1. Vyřizujeme pouze uhrazené objednávky, poštovné a balné neúčtujeme. Spolupracovník hradí částku 690,–Kč za poskytnuté služby a podklady předem na účet a to převodem, poštovní poukázkou A či vkladem…
  2. Částka zahrnuje i služby poskytnuté naší firmou (tj. zpracování údajů, připravení podkladů a materiálů k odeslání a zařazení do naší databáze) a budoucí asistenci…
  3. Částka 690 Kč je vratná společně s první výplatou dle smluvních podmínek již při dodání 201 kusů naplněných, nadepsaných a ofrankovaných obálek naší firmě."

Slovo „hradí“ v souvislosti s „poskytnutými službami a podklady“ samozřejmě evokuje dojem, že je to platba nevratná a ještě ho umocňuje celý bod 5, ale v bodě 10 jsou výslovně uvedeny podmínky, za kterých je ta částka vratná. Je to napsané samozřejmě tak, aby se v tom člověk moc neorientoval a aby se to dalo interpretovat různě. Ale nemáte pravdu, když říkáte: „…neni napsane nic o tom ze vam ty penize vrati…“

• Citovat
  • Upravit
Kajky
16.5.12 15:13

No výborně, já inzerát také našla… krá*a tam poslala peníze a až ted mě napadlo zkusit se podívat na diskuse… ach já sem tam blbá. A 690 Kč je pryč :,(

• Citovat
  • Upravit
se.bestie
17.5.12 17:13

Ahoj Kajky.Nejsi sama.I já zaplatila a dnes jsem dostala registrační obálku a jsem z toho rozčarovaná.Psala jsem maila a adresu uvedenou na „smlouvě“ a uvidím.
A pro všechny ostatní, zvažuji trestní oznámení.Pokud někdo do půjde do tohoto se mnou, budu ráda.

• Citovat
  • Upravit
3
17.5.12 21:07

Jdu do trestního oznámení s vámi na meil zareaguje způsobem,že jsme z toho stejně nebyli moudří :x ale jinak řečeno PODVOD nad PODVOD :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.5.12 21:26

Dala jsem pánovi 14 dní.Doufám, že se po tu dobu najde víc lidiček na trestní oznámení.Každopádně s penězi zpět nepočítám.Budu čekat a průběžně informovat o vývoji situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kashima
18.5.12 15:05

Teda ahoj lidičky, jsem ráda za tuhle diskuzi…ještě, že mě napadlo, něco o tom inzerátu hledat, protože už jsem ty peníze skoro chtěla poslat. Díky moc za všechny info a nedejte se . To oznámení podejte, moc Vám všem držím palce. Dejte tomu šmejdovi co proto. Ať si vyžere, co navařil… :cert:

• Citovat
  • Upravit
Ferdulinek
9.6.12 20:43

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak jste z něj dostala peníze zpět. Také jsem bohužel na jeho inzerát naletěla a poslala mu 690 Kč :-(

• Citovat
  • Upravit
1
14.6.12 10:47

Tomáš Velcl

Tohle jsem našla http://podvodnefirmy.cz/…neni-obalek/

A jedna u toho píše :
25.05.2012 08:38
Kdysi dávno jsem na takový inzerát odpověděla také. Napsala jsem, že nedám žádné peníze předem, ale v případě trvalé práce jim nabízím celý můj první plat. Už se nikdo neozval. Podruhé jsem odpověděla, zkusila jsem poslat i peníze, ale už jsme měla i plán, jak to z nich dostat zpět. Počkala jsem asi 4 měsíce a pak jsem té osobě poslala balíček na dobírku, ale jméno bylo od mé kamarádky. V balíčku byly staré časopisy a dopis na vysvětlenou, proč tak jednám. Představte si, že ten blbec si ten balíček přebral a peníze jsem měla zpět a ještě k tomu jsem si napočítala i cenu za doručení balíčku. Takže jsem byla na svém a ten blb se možná poučil. Zkuste to také tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat