Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.2.20 22:40
@Arcanum píše:
Myslím, že jste to měli s manželem probrat spolu předem, a měl to asi nechat na tobě. Přeci jenom jsou to tvoji rodiče, a pokud by jsi jim to podala ty nějak citlivě a diplomaticky, třeba by to vzali lépe. Osobně si myslím, že by nemuseli jezdit tak často, a hned na týden.

Ja som to s mamou riešila sama, ale ona hneď za manželom a ako to myslí a prečo a ako načo a začo. Musela to pocut od neho.

• Citovat
  • Upravit
473
9.2.20 22:43
@Anonymní píše:
Ted mi manžel rekl, že to nemyslel v zlom, len že je to veľa tu mať niekoho každých 10 týždňov, niekedy aj menej. Že nech je to menej. A oni, že potom už nikdy. Ja viem, že oni manžela nenávidia a manžel ich tiež nemiluje, ale chce aby sa rešpektovali a v rámci možností nejak tolerovali. Mne príde vhod, že nasi prídu a pomôžu s malým, som naučená, že u nás v rodine bolo veľa návštev, mama vybalila to, že voľakedy chodili za otcovou mamkou každé dva týždne a nikto s tým problém nemal nikdy. Zas ona bývala bližšie - 60 km.

Ale to, že to tak měla mamka neznamená, že to tak bude diktovat i vám s manželem? Máte snad svůj život a svoje potřeby a pokud je na manžela co 10 týdnu moc, tak musíte najít kompromis. Přece si kvůli zarputilé mamce nepokazíš manželství?

Příspěvek upraven 09.02.20 v 22:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
9.2.20 22:44

Tvého manžela chápu, já bych týden co 2 měsíce taky nedala (a podle té reakce bude mamka asi docela materiál). Takže nechat vychladnout, k vám vaši dle maximální tolerance manžela a zbytek ty k nim (když jsou schopni dojet tví rodiče, tak to zvládneš taky i s dítětem, třeba jednou za tři měsíce na 10-14 dní?). Manžel tě může určitě hodit alespoň do té Prahy na hlavní spoj, to by ho neubylo, když nechce celou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
9.2.20 22:46
@Anonymní píše:
Ja som to s mamou riešila sama, ale ona hneď za manželom a ako to myslí a prečo a ako načo a začo. Musela to pocut od neho.

No jo, ona bude asi taková ta generálka, že? Pokud si s tvým manželem nesedli, pak by bylo lepší, než malý trochu vyroste, aby jezdili občas oni za vámi, a bydleli v tom penzionu.

Příspěvek upraven 01.03.21 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
9.2.20 22:50

Nech to prostě vyhnít. Emoce se uklidní a pak se třeba vrátí trochu racia.
Tvého manžela chápu a třeba ze svého pohledu bych stála za jeho nápadem, aby tví rodiče jezdili méně často a třeba i jen na 5 dní. Takhle jim to přednes, oni to sežvýkají, tvoje matka zřejmě bude trochu hysterická, ale jak emoce opadnou, tak s tím třeba bude souhlasit. Nenechte se vydírat vyčítanou nevděčností, tvůj muž má přece také své platné pocity.

• Citovat
  • Upravit
36556
9.2.20 23:23

Zakladatelko, mamka bude z generace, ktera je zvyklá mladým diktovat. To už ale nefunguje.

Nech emoce opadnout.

Ale… Pokud sama píšeš, že oni muže nenávidí a on je taky nemá rád, tak je snad jasné, že mu nejsou doma příjemní :think:

Řešila bych to penzionem a jestli.je to „mužova ostuda“ si mohou probírat mezi sebou. :nevim: oni uvidí vnuka, ty budeš mít rodiče a muž klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 00:46
@Anonymní píše:
Ja som to s mamou riešila sama, ale ona hneď za manželom a ako to myslí a prečo a ako načo a začo. Musela to pocut od neho.

Chtela jsem ti říct, že se svými rodiči snad proboha takovéhle věci budeš řešit ty a ne manžel!? Teď si říkám, jak jsi to „hele mami, chlapovi se nelíbí…“, tak se nedivím, že to chtela slyšet přímo. Měli jste se nejdřív dohodout a shodnout s manželem vy dva…

Jinak i nám jezdí tchýně ze Skotska každých cca 6 týdnů na týden, máme 3 děti a 3+kk. Občas je to náročné, ale já nechci, aby bydlela v hotelu (peníze problém nejsou), když nemám chuť mluvit, obstarají to děti, občas je vyzvedne že školky/školy, přečte s nimi něco, namaluje (je malování nemusím, tak jsem ráda), vezme nás na véču… Já mám čas skočit si nakoupit (SAMA!! :mrgreen: ) Nebo na kosmetiku…

Pokud potřebuju pauzu, naplánují kafe/vínko s kamarádkou -a dá se to :lol: těším se až přijede a občas až odjede, ale děti jsou nadšený a je to rodina… Tvůj manžel chodí do práce a může zajít na pivo, za tátou, zavřít se a číst si v klidu noviny…

Co se týká auta - zaplať si kondiční jízdy, pravidlo u nás je, že ten, kdo má děti, má auto. On se manžel bez auta na týden dva obejde a ty a prcek si užijete baba-hotel (a to v tom nejlepším slova smyslu) bez stresu…

• Citovat
  • Upravit
6445
10.2.20 04:57

Maminka reagovala prehnane, mam par starsich kolegyn ze Slovenska a s podobnymi vylevy a urazenim se mam bohate zkusenosti. Nechej to vyhnit, ono ji to prejde. Chlap rekl pravdu a to je fer, vubec se mu nedivim, tydenni navsteva je proste moc a jeste kazde dva mesice. To prece neni nutne. Pockala bych az mama vychladne a navrhla ji reseni. Ty muzes jezdit k nim, oni k vam nemusi tak casto a nemusi u vas spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 06:25

Dokonce včera po tom rozhovoru bola samozrejme urazená a majú odísť až v utorok a hneď začala, že ona chce odísť už dnes, v pondelok o deň skôr, že ona tu už nebude, no stará známa pesnička. Možno dám tomu čas a nechám emócie trochu vyprchat.

• Citovat
  • Upravit
1124
10.2.20 07:00
@snee píše:
no zakladatelky rodiče budou ten typ, co musíš být jen vděčný a když se ti něco nelíbí, tak se kousnout do jazyka..to je pak těžký.. manžel si dle mě bránil své soukromí a tchýně je vztahovačná bohužel :(
Řešili jsme tu samou situaci, až na to, že tchýně
jezdila několikrát týdně bez předchozí domluvy, protože jako BABIČKA má nárok vidět vnouče, kdy chce. Domlouvat se den předem odmítla, a taky řekla, že už k nám nikdy nevkročí. Bohužel jí to vydrželo jen týden… přesně jak říkáš, člověk si brání své soukromí, kde jinde se chovat, tak jak chceš, než u sebe doma.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.20 07:45

Upřímně, mít doma týden v kuse ukecané tchánovce, když chceš spíš mít klid, to je fakt na palici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
10.2.20 07:54

Jsem asi divná, ale jako jediná chápu babičku :nevim: návštěva jednou za 2 měsíce mi nepřijde přehnaná, ano kdyby jezdili třeba na 2-3 dny asi to bude lepší. Ale pak si nakraci zeťak a dovolí jim vidět vnouce 3× do roka? Ona sice dovolené má tam jet, ale vozit ji tam nehodlá, auto ji taky nepůjčí a vlakem je to přeci tak strašně složité. Tak asi je mrzí, že vnouce uvidí jen 3×rocne a návštěvy se rozhodně nedockaji. Mě by se dotklo i jednání manžela. Nečekala bych na jeho svolení k návštěvě a rozhodně bych nenechala to řešit jeho. Mě připadáš tedy hodně nesamostatna, trochu neschopná vlastního názoru a jeho prosazení. Jako by prvně jsi poslouchala maminku a teď manžela :nevim: každopádně i když jsi momentálně mezi dvě mlynskymi kameny, tak teď tu situaci budeš muset řešit ty, prosím tě nenechej manžela aby to s rodiči opět řešil za tebe, mohlo by to dopadnou ještě hůř. Hodně síly 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
10.2.20 07:58
@thalasan píše:
Jsem asi divná, ale jako jediná chápu babičku :nevim: návštěva jednou za 2 měsíce mi nepřijde přehnaná, ano kdyby jezdili třeba na 2-3 dny asi to bude lepší. Ale pak si nakraci zeťak a dovolí jim vidět vnouce 3× do roka? Ona sice dovolené má tam jet, ale vozit ji tam nehodlá, auto ji taky nepůjčí a vlakem je to přeci tak strašně složité. Tak asi je mrzí, že vnouce uvidí jen 3×rocne a návštěvy se rozhodně nedockaji. Mě by se dotklo i jednání manžela. Nečekala bych na jeho svolení k návštěvě a rozhodně bych nenechala to řešit jeho. Mě připadáš tedy hodně nesamostatna, trochu neschopná vlastního názoru a jeho prosazení. Jako by prvně jsi poslouchala maminku a teď manžela :nevim: každopádně i když jsi momentálně mezi dvě mlynskymi kameny, tak teď tu situaci budeš muset řešit ty, prosím tě nenechej manžela aby to s rodiči opět řešil za tebe, mohlo by to dopadnou ještě hůř. Hodně síly 8)

Oni můžou vidět vnouče klidně každý měsíc za předpokladu, že je žena ochotná jezdit taky k nim a ne jen aby oni měli tchánovce nasáčkované doma 11% roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
10.2.20 08:05
@Lilith_S píše:
Oni můžou vidět vnouče klidně každý měsíc za předpokladu, že je žena ochotná jezdit taky k nim a ne jen aby oni měli tchánovce nasáčkované doma 11% roku.

Taky asi vidí, že je to přeci straaašně daleko a přece je manžel nepovede. Na to po práci fakt nemá náladu. A vlaky hrůza, to manžel ani na ten vlak nezaveze 8o :lol: asi vidí jak velký problém, je k nim dojed na návštěvu :nevim: jen říkám, že mě by mrzelo, že moje dítě nemá žádné prarodiče ptz ty od manžela asi za moc nestojí. Ale vše je jen na ní jak to vyřeší a situaci ji nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
10.2.20 08:12

@thalasan Situace je to fakt pitomá, ale pokud spolu dospěláci nedokážou komunikovat jinak než výčitkama a citovým vydíráním, tak se to těžko vyřeší.

Chlap má absolutní právo vyjádřit nesouhlas s tím, aby tam jezdili pokaždé na týden. Místo toho, aby se hledal kompromis, tak se tcháně naštve, že teda když nebude po jejím, tak nebude nic. To je toxickej přístup, ona nejenom že není jeho rodič, ona už se takhle nemůže chovat ani ke svojí dospělé dceři. Můj dům, můj hrad.

A zakladatelka se v podstatě vymlouvá, proč ona tam jezdit nemůže, no já kdybych opravdu chtěla vidět svojí rodinu tak často, tak udělám maximum pro to, abych na nikom závislá nebyla. Jemu nevadí, když tam bude jezdit, ale to se zase nehodí jí, protože je to nepohodlný. Jemu je nepohodlný snášet je tam tak často na tak dlouho. 3× za rok na týden mi přijde jako dobrý kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová