Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@salamander369 píše:
Ahoj holky, manžel dneska spadnul a bouchnul se o plechový sud do hlavy, já bohužel nebyla doma, takže beze svědků, myslí, že o sobě tak 15minut nevěděl, ze zadu na hlavě má bouli, myslíte že s ním mám dojet na pohotovost? On nechce, jen ho bolí hlava, nemotá se, špatně od žaludku mu není…
Kamarádův otec tak nejel a druhý den ráno ho našli v posteli mrtvého. Krvácení do mozku. I kdybych se měla s chlapem rozejít, zavolala bych buď záchranku a nebo ho k doktorovi dokopala. Kdyby se uhodil do čela, tak nic neřeším, ale zátylek? TO není pr*el…
@Pady2
jedno to určitě není… Vždy není akutní důvod k vyhledání lékaře (omdlení - mám třeba špatný tlak a vadí mi nevětrané prostory atd… a není důvod vždy vyhledávat lékaře - vím právě od lékařů). Ale samozřejmě rána do hlavy je rána do hlavy..
Taky bych jela. Brárt známého spad hlavou na židli, nikam nejel, v bezvědomí nebyl a po týdnu to s ním seklo. Jistota je jistota. Ať to dobře dopadne
@salamander369 Ahojky, prosím jeďte, v okolí se stalo něco podobného, také rána do hlavy a krvácení do mozku a boj o život. Strachy bych nespala. Lepší jet jednou zbytečně, než pozdě. Řekni muži, že mu třeba teď nic není, ale také se nemusí ráno probudit, opravdu to není legrace.
V případě i minutového bezvědomí bych jela určitě. Radši zbytečně, než aby se ráno neprobudil.
@salamander369 At si nehraje na hrdinu a jede, takovych tu bylo co nejeli a jak to pak treba dopadlo, at mysli na to, ze ma tebe a nevim zda mate deti..ze uz proste neni sam…ty chlapy jsou fakt hrozny jak maly deti ![]()
Určitě jeďte. Můj tatínek se takhle „jenom“ bouchnul o otevřené okne. „Nic“ mu nebylo, později se to zhoršilo, krvácení do mozku, epilepsie a po několika letech úmrtí na cevní mozkovou malformaci. S hlavnou to nikdy není prdel!
Až mě z těch komentářů mrazí
, ale taky vím, že se tyto případy dějí, radši jeďte a dej pak vědět jak dopadl ![]()
Modlila jsem se, ať sem nikdo nepíše ty příběhy s fatálním koncem, protože jsem nechtěla, aby ses vyděsila. Je mi jasné, že chlapa dostat k doktorovi je fakt nadlidský úkol ![]()
Ale jo, na druhou stranu je lepší dát mu to přečíst. Takhle umřela tety sousedka a kamarádka. Bouchla se o otevřená dvířka, nikam nešla ![]()
@Sona8056 píše:
@salamander369
10-15 min je ale dost dlouho.. Jak ví, že to bylo tak dlouho? (nerýpu, jen se ptám..). Omdlela jsem i v porodnici a připadalo mi, že jsem „mimo“ 5 min - a bylo to 10-20 sekund..
ale je něco jiného být mimo po omdlení a být mimo po úderu do hlavy a je jedno, jak dlouho
@salamander369 píše:
To já bych taky jela, ale on nechce, že je to fpoho, že si myslí že byl mimo tak těch 10-15 minut, ale neví to jistě, řiká že ho hlava bolí trochu, že mu jinak nic není, chjo, to je situace, přesvědčuju ho že pojedem od tý doby co sem doma… furt řiká že to necháme na ráno…
Pokud o sobě několik minut (je jedno kolik) nevěděl, klidně se tam může rozvíjet krvácení do mozku (klidně i dvě tři hodiny do příznaků). Ráno může být pozdě. Já bych jela. Pokud ho opravdu nepřesvědčíš, tak ho minimálně do rána hlídej. Každou hodinu ho v noci buď. Pokud by k vzbuzení nebyl, OKAMŽITĚ volej rychlou!!!
@pavlats píše:
Pokud o sobě několik minut (je jedno kolik) nevěděl, klidně se tam může rozvíjet krvácení do mozku (klidně i dvě tři hodiny do příznaků). Ráno může být pozdě. Já bych jela. Pokud ho opravdu nepřesvědčíš, tak ho minimálně do rána hlídej. Každou hodinu ho v noci buď. Pokud by k vzbuzení nebyl, OKAMŽITĚ volej rychlou!!!
Aby uz nebylo pozde…dokopat to, nebo mu rict, ze jestli nepojede zavolas sanitku. Právě je tolik případů kdy i po havárce říkali mě nic není a za pár hodin…nikdo nechce děsit, ale hlava fakt není sranda. Ať nemyslí jen na sebe a hrdost, že je chlap, že je přeci nic nebojí, ale že bys měla o něj strach.
Taky mohl být v bezvědomí 2hodiny a myslet, že to bylo jen chvíli…