Manžel ve vigálním kóma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
119
16.9.15 12:47

A nebylo třeba možné ho převézt na nějaké odborné pracoviště do Brna nebo do Prahy?

Příspěvek upraven 16.09.15 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.9.15 12:48
@jaja445 píše:
Ahoj.
Jsem psychicky na dně a potřebuju se vypovídat.
V srpnu jsme s manželem oslavili 18 let od svatby. Máme spolu 4 děti 3, 5, 13 a 15 let. Ještě jsem mu říkala, ať si nemyslí, že když máme plnoleté manželství, že si bude dělat co chce. No, dva týdny na to dostal infarkt. Resuscitace probíhala 50 min, takže má silně poškozený mozek. 11 dní byl v bezvědomí, v neděli otevřel oči. Ale to je asi tak všechno. Na nic nereaguje, nemůže se hýbat, prostě nic. Nedostatkem kyslíku má poškozené ledviny, játra, srdce pracuje na 30%, dělá se mu voda na plicích, má zápal plic. A zmítá se v silných křečích. Žádné léky na tlumení vědomí nedostává, takže mi lékaři řekli, že asi skončí ve vigálním kóma. Což prý bude otevírat oči, možná zavře pusu, ale nebude nic vnímat. Dokud měl zavřené oči, tak jsem si říkala, že se prostě vzbudí a bude se pomalu zotavovat, ale teď, když otevře oči a nepoznává mě. Źádná reakce, nic, to je pro mě prostě něco s čím se nějak neumím vyrovnat. Před dětma musím být vpořádku, ty starší to vědí, zatím jim to asi nedochází. A ti malí se pořád ptají a je jim smutno po tatínkovi. Neumím si představit co bude dál.

Sakra :(
Asi by to chtělo psychologa. Musíš to zpracovávat. Ale po 11 dnech si přeci nemůžou být jistí, že vůbec žádné zlepšení nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
16.9.15 12:50

Jezis to je masakr! Drzte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714

@jaja445 Kolik mu bylo roků? Měl nějaké problémy předtím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@slynta píše:
Ajeje, Třebíč… hodně štěstí! :?

Myslím, že ji zbytečně děsíš Každý má nějakou špatnou zkušenost ze „svou“ nemocnicí. A všude pak člověk slyší „do litvínova bych nešel“, „Havlíčkův brod je podvěstný“, „než třinec, to je lepší umřít doma“ atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
16.9.15 12:51

@teri.teri.x taky to máme v plánu, ale jeho stav byl zatím tak kritický, že by cestu nepřežil. Někdo mi říkal, že bych ten převoz snad musela zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596

Ahoj mám tři děti naprosto s tebou cítím hrozná situace fakt je mi smutno.

Napisu ti bohužel moji špatnou zkušenost. Můj tatínek když mi bylo dvacet byl přesně ve stejném stavu po infarktu po probuzení dali se tomu tak říct žil týden než zemřel.
Já vím že je to hrozně hnusny když to řeknu ale od začátku co nám řekli jak je natom jsem si přála aby nežil v tomto stavu dlouho. Naštěstí jeho trápení zkoncilo po týdnů.
Třeba to u vás bude jinak držím palce ať se stane nějaký zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658

Souhlasím s tím, že necelé dva týdny je opravdu krátká doba, na takové závěry. Nicméně já bych zkusila manžela převézt na odborné pracoviště..ta Třebíč? No nevím no…Každopádně držím palce a posílám moc síly!! Bud statečná pro děti!! :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
16.9.15 12:52

@jaja445 no to je jasné, třeba to potom navrhnou sami v nemocnici, až se jeho stav stabilizuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
16.9.15 12:53

@jaja445 Ojojoj, to by se stávat nemělo :( Je mi to moc líto. Hele - nevím, jaká je nemocnice v Třebíči, ale jak tu už někdo psal - sedni k počítači a vyhledej, kde se na tyto stavy specializují, kde mají dobré reference, zavolej tam, domluv si převoz, i kdyby to mělo být přes celou republiku. 11 dní ještě není tolik. Třeba se s ním bude dát něco dělat. Nevěř tomu, co ti napovídá hned první doktor. Určitě budou i nějaké neziskovky, které se problematikou zabývají a tam by ti poradili co a jak. Až budeš mít toto pořešené, zajdi s dětmi za psychologem a pak už nezbývá než doufat a modlit se, aby všechno dobře dopadlo. Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří. Držím palce!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.9.15 12:54

Je mi to moc líto, držím palce, aby všechno dobře dopadlo!!! Ale jdi si za tím, snažila bych se manžela dostat na jiné pracoviště, jsou v tom opravdu veliké rozdíly. Moje osobní zkušenost, bohužel…ale je opravdu obrovský rozdíl, kde se léčí. A tady jde o každý den…zkus sehnat hlídání a obvolej si nemocnice v Brně, Praze…nenech to být!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
16.9.15 12:54

@Talitha v prosínci bude mít 47 let. Dneska je to 14 dní co se to stalo, den před tím byl u obvoďáka, že má pálení na hrudi. Dr mu dal antibiotika s tím, že má zánět průdušek. Manžel nidky nemarodil. Nikoho z nás nenapadlo, že má něco se srdíčkem a to měl ucpané všechny 3 cévy. Ani obvodního lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
16.9.15 12:58

Moc mě to mrzí, držím palce a posílám hodně síly. Opravdu bych ti doporučila nějakého odborníka, i ty potřebuješ pomoc, tohle je náročné pro každého, sice stav tvého manžela to neovlivní, ale pomůže to alespoň tobě, potažmo dětem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
16.9.15 12:58
@jaja445 píše:
@Talitha v prosínci bude mít 47 let. Dneska je to 14 dní co se to stalo, den před tím byl u obvoďáka, že má pálení na hrudi. Dr mu dal antibiotika s tím, že má zánět průdušek. Manžel nidky nemarodil. Nikoho z nás nenapadlo, že má něco se srdíčkem a to měl ucpané všechny 3 cévy. Ani obvodního lékaře.

Tak tohle je ale strašný. 8o :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.9.15 12:59

@jaja445 Moc mě to mrzí a přeju hodně sil. :hug: :hug: :hug: Radím to samé, co @Meeshab ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí