Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus mu říct svůj názor v klidu a hlavně jednou a dál to nech na něm ..není to malej kluk abys ho napomínala jak se chovat v práci…je to jeho zaměstnání ne tvoje.
Hrubost a sprostota je jiná věc ..tam je jasné že si musíš vymezit hranice - nikdo se mnou takto mluvit nesmí a nebude ..
Taky mam manzela kamionaka,je taky vecne ve stresu,nikdy nevi jestli se zrovna na vikend dostane domu.Kdyz nahodou spusti a nadava kvuli praci,tak mu reknu,at si to vyresi na dispecinku a ne se mnou,ja mu tu praci nedavam…A jinak,slovo vole u nas bude 9mesicni syn umet asi jako prvni slovo.. ![]()
No máme dva kamionáky od znamých.ani jedna manželka není šťastná
Jeden má malý dvě děti(dvojčata po umělku) a ani je nezná.Druhý už s manželkou rezignovali a mají každý vlastní život,když je doma tak dobrý no,hrají si na něco co nejsou(rodinu).....Chlap je prostě pořád pryč a už když je doma neví,kdy zas odjede,nemůžou si nic naplánovat.Je to stres a celkově chlap je jiný.Doma bych to nechtěla.Nezávidím.I můj bezdětný kamarád byl kamioňák a povídal mi o tom,strašný,hrůza a stres. ![]()
Já s kamioňákem chodila a když začal o dítěti, řekla jsem mu, že dokud bude celý týden v pr…, tak ať zapomene, na to nemám žaludek.
Teta byla x let vdaná za kamioňáka, má s ním dceru, ale vztah to byl o ničem, on vlastně jen občas vozil domů peníze, tím jeho funkce končila.
U vás bych ale řekla, že není problém ani tak práce, jako celý vztah - copak je normální, aby k tobě byl manžel hrubý, sprostý a po hádce následovalo násilí???
Holky a stojí vám ty peníze za to, že jste celý dny sami a děti místo otce když musí jít matka do práce hlídá babička? Ty výplaty nejsou zas takový, aby mi to vykompenzovalo to odloučení od syna. Stejně od něj nedostávám nic, platí hypotéku, toť vše. My by jsme měli fajn manželství, ale myslím si, že za to všechno může jen ta jeho práce. Odvíjí se od toho všechno. A on tam nezkončí ani za zlatý prase. Udělal tam tolik škody, že dokud to nesrovná, nemůže odejít. Dochází mi nervy.
Já si myslím, že ta práce už je jen vedlejší problém. Pokud je tvůj chlap na tebe hruby a občas použije i násilí, tak ten vztah je špatný už sám o sobě. Ted se hádáte jen když přijede, jak by to bylo, když by byl doma pořád.
Můj manžel sice není kamionák, ale jezdí po montážích, takže odjede v pondělí ráno a vrací se v pátek večer. Není to jednoduché, jak pro nás tak pro něj, ale jinak řešit to nejde. Momentálně má v práci taky velké problémy se zaměstnavatelem, ale rozhodně se kvůli tomu k nám nechová hrubě…
Tak já nevím ale ukažte mi jedno zaměstnání v kterém není stres
Mám muže taky kamionáka,jezdí už x let,jezdil 3 týdny v kamioně a 10 ní doma,než jsem si na to zvykla bylo to těžké,máme syna 10 let ale uteče to a pak už se těšíme že manžel dojede,plánujeme výlety,akce atd,vím kdy bude přesně doma a kdy né,mužu si vše naplánovat dopředu,tím že nebyl často doma tak jsme se ani nehádali,za ten týden co byl doma bylo stále co řešit a dělat duležitého než hádat…pak přestala firma řádně platit tak šel jinam,je skoro každý víkend doma jen mě štve že to nevím dopředu zda bude nebo né…samozřejmě že by chtěl být každý den s námi i mi s ním ale když to nejde tak se nevěším…máme uvěr atd a tady by vydělál ve fabrice tak 15-20tisic a to s těží a to je pro nás teda málo a kamarádi co tu dělají ve fabrice a jsou deně doma tak až pozdě večer až děcka spí takže stejně s nima přes týden není,to radči at jezdí tak jak jezdí…taky jsem na vše sama,byt,dítě,práce a škola ale zvládám to a jsem na to pyšná…Zakladatelko pokud tě tvuj bije a je na tebe zlý tak bych s ním nebyla,muj měl taky v práci potíže ale nikdy mě neuhodil a zlý taky nebyl,spíš vše dusil sám v sobě a já s něho musela vše tahat…A muj je držka,když se mu něco nelíbí v práci tak to šefovi teda řekne pěkně na rovinu,neříká za každou cenu ANO šefe…to teda né,když je o víkendu třeba doma a šef volá že by potřeboval zajet naložit tak muj řekne že NÉ že jde s rodinou na výlet atd…a peníze má pěkné a i kdyby neměl nevyčítám mu to…Tvuj hází své chování na prácu a vše co jde ale v tom to není,je to jen záminka…
DZARUNKO ahoj,chtěla jsem sem dát ten odkaz ale byla si rychlejší… ![]()
Myslím si, že spojuješ dva problémy. To, že Tvůj manžel je na Tebe hrubý nemá nic společného s tím, že je kamioňák, to je jiná věc a na jinou debatu, to by sis neměla nechat líbit. Co se týče práce - je spousta firem, které řidiče nutí dělat přes ajtry, neplatí, vydírají. Ale jsou i slušné firmy a stačí pohledat. Můj muž je taky kamioňák, má dobrou firmu, dobrý plat a je pravidelně doma a musím upřímně říct, že jsme spokojení a máme pohodový vztah ![]()
@Fen-fire píše:
Myslím si, že spojuješ dva problémy. To, že Tvůj manžel je na Tebe hrubý nemá nic společného s tím, že je kamioňák, to je jiná věc a na jinou debatu, to by sis neměla nechat líbit. Co se týče práce - je spousta firem, které řidiče nutí dělat přes ajtry, neplatí, vydírají. Ale jsou i slušné firmy a stačí pohledat. Můj muž je taky kamioňák, má dobrou firmu, dobrý plat a je pravidelně doma a musím upřímně říct, že jsme spokojení a máme pohodový vztah
Souhlasím ![]()
Já jsem přesvědčená, že u nás je problém právě ta práce. Nejvíc mě štve, že řekne, že bude doma a nakonec není a nebo že vlastně vůbec nevím, kdy doma bude. Třeba dovolenou neměl sám říkal několik let, volno měl jedinkrát a to když byl na neschopence se slinivkou, do nemocnice jel kolem kamionem a sotva ho pustili z nemocnice domů, už šel jezdit. Výplatu má na dvakrát, ještě si pro ní musí chodit do hospody, spíš dostávají jen zálohy a vyrovnání bude až má šéfik čas. Manžel měl nehodu, rozbil kamion a zaměstnavatel neměl auto havarijně pojištěny, takže sice se ještě neví jaká je škoda na autě, ale už ví, že mu to bude strhávat z platu a už taky po 5000Kč strhává. Samozřejmně na to není žádnej papír, že mají mezi sebou takovou dohodu o vyrovnání. Několikrát jsem ho prosila aspoň o nějakou smlouvu mezi něma. A takovejch věcí je strašně moc, a těch podvodů…
Jsem přesvědčená, že práci nezmění (stačilo by změnit zaměstnavatele a jezdit jinde) a proto jsem se rozhodla, že tento vztah ukončím. Bohužel mám syna, kterej rozvodem rodičů bude poznamenanej, ale přesto už mě to nebaví. Na prvním místě bych na soudě uvedla jako důvod tuto práci, na druhém místě z toho vyplývající chování mezi náma dvěma. A pokud se v tom bude někdo šťourat, našim rozvodem vyjdou na povrch všechny problémy a nekaly a podvody jeho zaměstnavate, tak ho to bude stát určitě místo. Ale i přes to, nehodlá práci změnit.
Taky mám manžela kamioňáka,jezdí se domů jen vyspat. a jeho šéf je to samé,oproti jiným jeho zaměstnancům manželovi málo platí,má vpodstatě nejmíň z firmy,ale práce udělá nejvíc,dělá i víkendy kdy spravuje ostatním auta.taky si nechává srát na hlavu a mě to štve.pořád říká,jak od něj odejde,ale už je u něj s přestávkama 2 roky a kde nic tu nic,přijdemi že se ho bojí,dost věcí za něj musím řešit já,protože on nemůže s x důvodů…je to na hlavu,takovej začarovanej kruh.pořád mu opakuju ať zavolá tam a tam že tam shánějí zaměstnance a on že o,ale stejně nic neudělá,asi čeká na zázrak nebo co
mrzí mě že má takovou šílenou práci která ho ani nenaplňje,jen ho ničí jak psychicky a fyzicky a on s tím nic nedělá
![]()
@24 let holka, můj přítel je taky kamioňák, to že ten tvůj rozflákal kamion je sice průšvih, ale nechápu co tam jako platí
To že jeho šéf neměl pojištěné auto přeci není váš problém
Většina kluků má pojistku na blbosta hlavně je nějaká hmotná odpovědnost, tuším, že úhrada je do výše max 3 platů- ale tím si teď nejsem jistá
Jo a ta dohoda jen tak- no to mu může strhávat celý život
Jako tohle bych si nějak ošetřila
Ahoj děvčata. Píšu anonymně - jsem ve vztahu nešťastná. Manžel se ke mě chová sprostě a hrubě, ale co mě štve víc je to, že má zaměstnání jaké má - je kamioňák. Jsem přes týden sama doma, starám se o dům, o syna, chodím do práce, ale to mi nevadí, takto bych dlouhodobě snad dokázala žít. Proto se ptám vás ostatních manželek jaké to máte doma? My se dlouhodobě hádáme kvůli jeho zaměstnavateli - malé peníze, vytěžování víc než je povoleno, štve mě že si nechá srát na hlavu a neodpoví mu snad jinak než ANO šéfe. Tyto neschody vedou k hádkám, hádky k násilí. Je mi to líto, ale tento vztah mě nebaví.