Manželky kamioňáků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3379
7.5.12 09:44
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata. Píšu anonymně - jsem ve vztahu nešťastná. Manžel se ke mě chová sprostě a hrubě, ale co mě štve víc je to, že má zaměstnání jaké má - je kamioňák. Jsem přes týden sama doma, starám se o dům, o syna, chodím do práce, ale to mi nevadí, takto bych dlouhodobě snad dokázala žít. Proto se ptám vás ostatních manželek jaké to máte doma? My se dlouhodobě hádáme kvůli jeho zaměstnavateli - malé peníze, vytěžování víc než je povoleno, štve mě že si nechá srát na hlavu a neodpoví mu snad jinak než ANO šéfe. Tyto neschody vedou k hádkám, hádky k násilí. Je mi to líto, ale tento vztah mě nebaví.

A kdyby změnil zaměstnání? Předpokládám, že o tom také jste mluvili, jak to dopadlo? Třebas jezdit busem, nebo v nějakém Dopravním podniku v MHD. Prostě někde něco blíž, kde to má hlavu a patu, jistou výplatu, nějaké sociální výhody pro řidiče, atd. Je nějaká reálná šance? Odkud jste? Myslím okres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.12 19:52

Jak to tady tak píšeš od zhora až dolů tak to jsou přesně moje slova. Já mu říkám furt, že to platit nemá, mu tam serou na hlavu a když mu šéf řekne, budeš splácet tak bude splácet, přece si nebude dělat v práci zle. Může mu strhnout max 3, 5 platu. přiznanej plat má asi 12000Kč, takže jak by nám bylo dobře, kdyby mu dal „jen“ toto. Mě už to tak strašně štve. Chce si všechny věci týkající se této práce řešit sám a mě nic neříkat. A já bych mu tak chtěla pomoct ať tam s ním tak nemávají.
On práci nezmění, údajně proto, že musí splácet ten tahač. Jsme okres Olomouc, Šumperk

• Citovat
  • Upravit
2272
7.5.12 20:32

No tak muj je blbej ale až tak teda né aby něco ve firmě splácel,od toho je pojistka na blbost a když tak máme DAS už nám hodně pomohla i výplatu se zápočtákem vymohla,stačilo na šefa udělat bububu a vše šlo,mj nikdy u žádné firmy nic neplatil a když nedostal zaplaceno to co si vyjezdil tak šel jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
7.5.12 21:06

A jééjo, mužská ješitnost je u Tvého partnera dost na místě co? Podle toho, co jsi psala, radši doma nic neříkat, já si to vyřeším sám, atd.

Nevím, kolik je Tvému partnerovi, ale nepřistoupila bych nikdy od zaměstanvatele smluvně na částku, ,která se realitě rovná jiné. Pak se od toho odehrává nemocenská, výše důchodu atd.

Jo a pojistka na blbost je u řidičů myslím si samozřejmostí. (já mám u České pojišťovny, platím 200,–Kč měsíčně, jelikož jsem si nechala tu vyšší taxu, žiji sama s dítětem a fakt nehodlám díky mé blbosti někdy platit více za mou blbost, jsem řidička MHD)

Jak Tvému partnera přesvědčit k lepším zítřkům, to je tedy oříšek. A hlavně jsi tady přiznala, že zaměstnavatel jedná nezákonně, tzn, není řádný oddech na jídlo po určité jízdní době, která je daná zákonem, atd. Já nechápu lidi, co si tohle nechávají líbit. A zřejmě jsi jedna z nich, kterou to silně štve.

Ale že chlap si nedokáže bouchnout do stolu, ozvat se, to chápu, že Tě to štve, já bych běsnila taky, ale snažila bych se mezitím opravdu mu hledat něco jiného a nějak ho takticky na to v klídečku navazovat, ukazovat mu pozitiva v jiném zaměstnání. Hlavně ho navodit na to, co je dobré pro rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.12 21:21

Holky tyto debaty u nás byly už několikrát, já bych to řešila ráda, už jsem mu několikrát i bohužel nepěkně řekla, že jiní v té firmě se umí postavit, umí si zařvat, třeba jim to stejně nepomůže, ale mě by stačila ta snaha.
No jo pojistka na blbost, samozřejmost každyho řidiče. Od nehody je to už asi 6 měsíců a pořád mi říkal, že to přes pojistku půjde, že nedá moc, ale dá něco. Mě to už dávno nesedělo a teprve teď v sobotu jsem se dozvěděla, že žádnou nemá, že mu ji zrušili protože neplatil. Strašně mě to štvalo, že mohl být za mýma zádama tak nezodpovědnej, on má prostě na všechno placení čas. Ani nedokážu popsat, jak mě tento přístup sere, já jsem ve splácení úplněj opak. Vždyť tady už nejde jen o něj ale o rodinu. Ví to, uvědomuje si to, ale neodejde. Mě se zdá, že už mu to ježdění vadí. Točí se mu hlava, bolí ho oči, stává se mu to i v osobáku a on stejně neskončí? Proč? Odpoví mi, že platí hypotéku a jinde si na to nevydělá a podotkne, že musí splácet kamion. Kravina.

• Citovat
  • Upravit
3379
7.5.12 21:31

anonymní, vydělá si jinde, jen nemusí být zeakotvený tam, kde té jachtě hrozí nebezpčí a jakožto kapitán jachtu nechá svým rozumem odplout tam, kde kapitánovi a jeho rodině nehrozí žádné nebezpečí. A když už hrozí, tak je přeci kapitán, ne? :-), má možnost volby..... :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.13 15:33

Ahoj chtěla jsem kluka co jezdí u kamionáků jenže on se toho vztahu vzdává kvůli tomu že by na mně neměl čas :( nevím jak mu mám vysvětlit že ho mám hodně ráda a že bych na něj dokázala čekat kvůli tomu jsme se tedka pohádali a já tedka vůbec nevím co mám dělat :'( nechci se ho vzdát jen kvůli tomu jakou má práci prostě ho mám moc ráda a beru to na vědomí že ho to baví a že je to jeho koníček jako mi to napsal a vím že se toho nikdy nevzdá a to ani nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.13 13:50

Jo to znam. Ja v tom vydrzela rok a pul s ditetem. Hruza des. Vubec se ti nedivim. Plus sem se jen bala co v tom svete dela. Takze uz nikdy vic!

• Citovat
  • Upravit
mlαdy milenec
29.11.13 14:12

Nemám nic k tématu, ale tohle je skvělý video tak trochu o truckerech :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.15 17:49

Ahoj holky, čekám trojčata, manžel strašně tvrdil, jak se těší na rodinku a všechno…Pracoval jako dělník s jednosměnným provozem a najednou, když jsem v pátém měsíci, tak za mnou přišel a řekl, že bude jezdit s náklaďákem po okrese a rozvážet nějaké potraviny. Vůbec nevím, co od toho mám čekat? Nevíte, jak to chodí? Říkal, že bude vstávat brzy ráno, ale nemám vůbec tucha, kdy bude doma. Jsem z toho zoufalá. Nemám žádnou rodinu poblíž a tak se obávám, že budu na vše sama a to přitom moc dobře ví, že jsem rodinný typ a tady tohle povolání mi vadí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
786
15.12.15 17:54

Dělat bude asi od nevidim do nevidim ale budeš ho mít v noci doma. ;) urcite i přinese víc peněz ne? Bér to pozitivně.. Můj přítel jezdil s pečivem takže sama noční.. A teď půjde na kamion a doma ho mít nebudu skoro vůbec. Ale chce abychom se měli dobře a není to (snad) napořád!..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
15.12.15 18:10

To je na jednu stranu pěkně sobecké, pomáhat ti bude kdo?

• Citovat
  • Upravit
15.12.15 18:13
Ten můj od března také nastupuje jako kamioňák, už si dělá řidičák, minulý týden si dodělal C.
Jinak bude jezdit kolem komína, už jeho dva bráchové pracují pro jednu společnost, tak je jisté, že bude denně doma a max 8 hodin jízdy denně.
@Nafrněná píše:
To je na jednu stranu pěkně sobecké, pomáhat ti bude kdo?

Chlap, než půjde do práce, anebo až příjde z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
15.12.15 18:16

Švára taky takhle jezdí s jídlem po okrese a vyjíždí ve čtyři ráno a ve dvě, ve tři je už doma, takže asi lepší než někde dělník (a to ani nemluvím o penězích) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
15.12.15 18:17

Teda nedává stát na trojcata nějakou tu chůvu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky