Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A on si fakt myslí, že za pet let sekne s řízením a jako bývalý kamioňák hned sežene super placenou práci? Kdyby se teď těch pět let soustředil na kariéru, zkusil třeba i rekvalifikaci nebo jste se odstěhovali někam, kde je to obecně se zaměstnáním lepší, tak na tom budete mnohem mnohem lépe.
@Mala.ještěrka spíš si myslím že chce za těch 5 let jít jezdit vnitro a myslím si že u toho už zůstane akorát půjde nekam kde bude často doma ale normální práci jako mechanik jak je vyučený si už asi nenajde no ![]()
@Anonymní píše:
@Mala.ještěrka spíš si myslím že chce za těch 5 let jít jezdit vnitro a myslím si že u toho už zůstane akorát půjde nekam kde bude často doma ale normální práci jako mechanik jak je vyučený si už asi nenajde no
No nemyslí si, že jezdit na vnitru je velký rozdíl od toho, kdy je chlap pryč po-pá. Sice ho vidíš, ale vrací se po 12-14 hodinách vyfluslej jak borůvka a stejně jsi celé dny sama.
@Anonymní píše:
@FraDeu taky jsem chtěla aby jezdil jen vnitro ale dostal prý dobrou nabídku na zahraničí
Ono záleží, co je dobrá nabídka. Má alespoň vše na výplatní pásce a 50 hrubého + diety?
@Anonymní píše:
No nemyslí si, že jezdit na vnitru je velký rozdíl od toho, kdy je chlap pryč po-pá. Sice ho vidíš, ale vrací se po 12-14 hodinách vyfluslej jak borůvka a stejně jsi celé dny sama.
Tohle jsem taky zažila a víš co, ty prachy zato nestojí. Ikdyž je to o pár tisíc víc, ale stejně ten chlap toho prožere na benzinkách, takže ty peníze jsou jakoby jezdil vnitro ale nebyl doma.
Přijede domů na 3 dny, z toho první den prospí, další jen odpočívá a třetí den se třepe, že zas musí vyjet.
Ahoj, můj manžel jezdí kamiónem, už dlouho, my jsme spolu takhle od začátku, dřív býval doma o víkendech, teď jezdí 2 týdny a týden doma. Máme dvě malé děti, zvládame to, ale já jsem tak zvyklá od začátku našeho vztahu. Ty dva týdny jsou náročnější, ale když je pak celý týden doma, stihneme spoustu věcí, doma co je potřeba, větší nákupy i zábavu a výlety s dětmi. Ale je pravda, že když jel poprvé takhle na ty dva týdny, tak jsem to obrecela a nebo když se narodily děti.
@FraDeu píše:
Ono záleží, co je dobrá nabídka. Má alespoň vše na výplatní pásce a 50 hrubého + diety?
Coze?? Takovyhle prachy za jezdeni kamionem?
Jako lekar s temer 15 letou praxi, atestaci v oboru mam 51000 hrubeho bez sluzeb - pri plnem uvazku. To je fakt ulet. A bez diet.
@Anonymní píše:
Jako lekar s temer 15 letou praxi, atestaci v oboru mam 51000 hrubeho bez sluzeb - pri plnem uvazku. To je fakt ulet. A bez diet.
A taky za 300hodin měsíčně?
@Anonymní píše:
A co, to jsi dosud žil v jakém světě, že nevíš, že spousta oborů je placených více, než mají lékaři? Ono to jezdění kamionem není nic příjemného (je to těžká práce) a obrovská zodpovědnost jak za náklad, tak za auto.
Příspěvek upraven 28.09.20 v 11:14
@safina píše:
A co, to jsi dosud žil v jakém světě, že nevíš, že spousta oborů je plachých více, než mají lékaři? Ono to jezdění kamionem není nic příjemného (je to těžká práce) a obrovská zodpovědnost jak za náklad, tak za auto.
Srovnavas nesrovnatelne ![]()
@Anonymní píše:
A taky za 300hodin měsíčně?
Hele - nechci se dohadovat. Jen me ten ulet zaujal.
Jako nevidim zadnej duvod si stezovat, jestli je tedy chlap pryc nebo ne.
Oproti zeny takovyho lekare nevidim tedy nejaky prostor ke stezovani - sorry. š
BTW- jakejch 300 hod? Týdenní doba řízení nesmí přesáhnout 56 hodin - tj. 224 hodin za mesic. Ja mam plny - 8,5 hodin denně ( pul hodinu nepocitam - protoze je to vesela obedova prestavka, kterou velmi casto stihnu vyuzit). Tj 40 - 160 hodin za mesic. Minimálně 2-3× týdně si něco musím dostudovávat a dočítat kvuli pacientům (nové postupy, nové veci, nove leky nebo proste jen divny pripady a potrebuji si to ozivit), pojistovnam, nekdy nejaky kurz nebo nejaky seminare atd. Kdyz si tohle dělám, tak nějaká hodina běží sem i tam - muzu to ale zprůmerovat na cca takovych 6-8 hodin tydne, nekdy vic, nekdy min (nedavno napr. online kurz, ktery zabral kazdej vecer 08.00-24.00 - cca 10 dní se zkouskou, na kterou jsem musel mit volno). Mi domaci mi proste musej nekdy davat volno, i kdyz jsem doma.
Já? Naopak se divím, proč to někdo vůbec porovnává. A že kamionem bych nejezdila ani za 100 tisíc, to celkem snadno můžu potvrdit. Ale jistě se najde dost lidí, co by jezdilo a jezdí i za těch 50, stejně jako jsou lékaři, co pracují za 50.
@safina píše:
A co, to jsi dosud žil v jakém světě, že nevíš, že spousta oborů je placených více, než mají lékaři? Ono to jezdění kamionem není nic příjemného (je to těžká práce) a obrovská zodpovědnost jak za náklad, tak za auto.Příspěvek upraven 28.09.20 v 11:14
Jasne. Jen jak jsem byl zazrany do te vedy a do tech pacientu, tak teprve ted s rodinou si uvedomuju ten ulet. Zase je to cena za to, ze delas to, co Te bavi a delas to rad.
No. Ale v zasade jsem v tehle diskuzi opravdu mimo.
Ted jsem potreboval nejak prokrastinovat, tak jsem se kouk sem.
A uz jdu delat zas neco smysluplnejsi.
Kazdopadne preju vsem kamionakum, at dost odpocivaj a jezdej rozumne - protoze v zasade na jejich odpocinku, jsoucnosti a dobrým myslenkovym pochodum zavisi zdraví nas vsech! ![]()
@Anonymní píše:
HHele - nechci se dohadovat. Jen me ten ulet zaujal.
BTW- jakejch 300 hod? Týdenní doba řízení nesmí přesáhnout 56 hodin - tj. 224 hodin za mesic. Ja mam plny - 8,5 hodin denně ( pul hodinu nepocitam - protoze je to vesela obedova prestavka, kterou velmi casto stihnu vyuzit). Tj 40 - 160 hodin za mesic. Minimálně 2-3× týdně si něco musím dostudovávat a dočítat kvuli pacientům (nové postupy, nové veci, nove leky nebo proste jen divny pripady a potrebuji si to ozivit), pojistovnam, nekdy nejaky kurz nebo nejaky seminare atd. Kdyz si tohle dělám, tak nějaká hodina běží sem i tam - muzu to ale zprůmerovat na cca takovych 6-8 hodin tydne, nekdy vic, nekdy min (nedavno napr. online kurz, ktery zabral kazdej vecer 08.00-24.00 - cca 10 dní se zkouskou, na kterou jsem musel mit volno). Mi domaci mi proste musej nekdy davat volno, i kdyz jsem doma.
Jako nevidim zadnej duvod si stezovat, jestli je tedy chlap pryc nebo ne.
Oproti zeny takovyho lekare nevidim tedy nejaky prostor ke stezovani - sorry. š
Nečetla jsem celé, upřímně mě to nezajímá. Jen jsem reagovala na to, že se diviš, že kamionak má to, co ty, lékař. Ale ten kamionak to má nahoněny hodinama. Toť vše. To je celé, dohadovat se není duvod. Konstatuji.