Masterchef - soutěž

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
1.9.12 13:41

@LadyTommy : Myslím na Tebe z receptem a dodám ho večer. Nemám chvilku ho pohledat, tak až ratolesti padnou za vlast. Na fotce není soutěžní, ale domácí verze a fakt stojí za hřích. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
1.9.12 14:35
@beckie píše:
No tak minimálně toho dokázali víc než paní s tvarůžkama, že jo. Šéf kuchaři nejsou zvyklí se s něčím crcat a většinou jsou prostě " ostří " :mrgreen:, každopádně je ale třeba si uvědomit, že je to show. Paní se smažákem taky prošla prvním castingem a proč asi? Protože na poprvé uvařila jídlo hodné kuchařky a na podruhé se jí to nepovedlo? To asi těžko. Pořad musí zvedat ze židle, zaujmout. A po pravdě. Kdyby tam paní Tvarůžkovou poplácali po zádech, omluvili se jí, že bohužel nepostoupí a poděkovali jí za účast, tak se můžu dál koukat jen na připitomělé Prostřeno, kde se takovéto stylové krmě vaří dnes a denně. Stejně tak kuře s broskví…to jako dneska ještě někdo dá do pusy? :nevim: :nevim: :nevim:

No vidíš, to je právě věc názoru :lol: Mě by se právě víc líbilo, kdyby tý „Tvarůžkový“ řekli slušně, že to její jídlo se nehodí, anebo nemuselo by to být nějaké poplácávání, ale klidně i ráznější jednání, ale s s nějakým humorem aspoň… Napadá mi, jak kdysi Ondřej Hejma v Superstar hodnotil soutěžící, jedný řekl, že zpívá jak píchlá meruna, nebo tak nějak, no to jsme se aspoň nasmáli, ale tady u toho Masterchefa mi bylo trapně, jak tady i jiné holky psaly..

Prostě ti tři kuchaři mi přijdou otřesní a to já mám dost velké hranice tolerance, ale aroganci a sprosté jednání prostě nesnáším :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
1.9.12 14:36
@Pajkax píše:
Tak tedka běží na TV barandov - recept na bohatství, mě přijde že se tedka tyhle programy vyrojily a je to na stejné brdo, jo tady to uvádí Banáčová, snad to píši dobře, s Marešem uváděla to zpívání :oops:

Díky za tip, to si vyhledám v programu a podívám se! Myslíš teda Adelu Banášovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
1.9.12 14:39

@Slalomacka jj tu myslím a co jsem viděla tak mluvili slušně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
1.9.12 15:24

@Slalomacka No já to tak holt neprožívám, mě arogantní nebo nevychovaný člověk nemůže rozhodit sandále, a hlavně jsem zvyklá, že opravdu naprostá většina opravdových šéf kuchařů ( nemyslím tím kuchaře z pizzerii, hospůdek apod. ) takto prostě jedná. A ono to jinak ani nejde, protože když potřebuješ, aby Ti dvanáct kuchtíků odvedlo naprosto dokonalý výkon, ve stejný čas, bez jedinné chybičky, tak tam na nějaké slušné vychování často není prostor. Nesnažím se je obhájit, je mi to celkem jedno, jak se kdo prezentuje. Ale jak jsem psala, je třeba si uvědomit, že je to show, a že jsou to prostě profesionálové, před které já bych tvarůžky teda nepřinesla. Rozhodně né pokud bych se ucházela o titul Master Chéf. Já bych Vám jednou přála zažít ten hukot, když takovýto člověk stojí u výdeje a koriguje celou kuchyň i obsluhu. To by jste věděli, že to, co předvádějí tam, je opravdu ještě jen takové škádlení. Nehledě na to, že házení talířů je taky na efekt a dostávají za to královsky zaplaceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
1.9.12 18:48

Holky nevite kde se da na Masterchef kouknout? Na nove je to zpoplatneny, i kdyz uz to neni premiera, to nechapu..Stahli jsme z ulozto, ale je to jen hodinovy dil a z markizy, tak nevim, jestli nekdo nevi, kde se da najit ten vcerejsi dil. Predem diky za tipy.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
1.9.12 19:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
1.9.12 19:23

@kozisek Uz stahuji..Diky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
2.9.12 11:44
@beckie píše:
@Slalomacka No já to tak holt neprožívám, mě arogantní nebo nevychovaný člověk nemůže rozhodit sandále, a hlavně jsem zvyklá, že opravdu naprostá většina opravdových šéf kuchařů ( nemyslím tím kuchaře z pizzerii, hospůdek apod. ) takto prostě jedná. A ono to jinak ani nejde, protože když potřebuješ, aby Ti dvanáct kuchtíků odvedlo naprosto dokonalý výkon, ve stejný čas, bez jedinné chybičky, tak tam na nějaké slušné vychování často není prostor. Nesnažím se je obhájit, je mi to celkem jedno, jak se kdo prezentuje. Ale jak jsem psala, je třeba si uvědomit, že je to show, a že jsou to prostě profesionálové, před které já bych tvarůžky teda nepřinesla. Rozhodně né pokud bych se ucházela o titul Master Chéf. Já bych Vám jednou přála zažít ten hukot, když takovýto člověk stojí u výdeje a koriguje celou kuchyň i obsluhu. To by jste věděli, že to, co předvádějí tam, je opravdu ještě jen takové škádlení. Nehledě na to, že házení talířů je taky na efekt a dostávají za to královsky zaplaceno.

To já neznám, jak to funguje ve velkých kuchyních opravdu dobrých restaurací :D Nicméně pokud je výsledkem skvělé jídlo, tak ano, chápu :D ALe co já jsem byla v běžných restauracích, tak většinou nic moc anebo dokonce těžký průser, tak proto už skoro do restaurací ani nechodíme. Anebo jinak: na ty opravdu drahé a vyhlášené podniky nemáme peníze a v těch obyčejných to se fakt neoplatí, jenom v případě nouze :roll:
JInak si taky myslím, že asi ty tvarůžky v trojobale nebo kuře s kompotovanou broskví není zázrak gastronomie, ale aby se tím házelo o zem, to se mi nelíbí :nevim: spíš to mohli zařídit nějak tak, že by se nezkonzumované jídlo dávalo do nějakého domu charity k výdeji jídla pro potřebné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.9.12 12:11
@Slalomacka píše:
spíš to mohli zařídit nějak tak, že by se nezkonzumované jídlo dávalo do nějakého domu charity k výdeji jídla pro potřebné..

Neříkám házet jídlem po podlaze, ale nezlob se, tohle je opravdu dost naivní představa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
2.9.12 12:21
@beckie píše:
Já dělala králíka na šalvěji s omáčkou z bílého vína, pečené česnekové paličky, ciabattu a jako dezert pravý žloutkový puding s omáčkou z domácího bezového sirupu. Vařím pořád a všem a hrozně mě to baví, ale master chef byl časově hrozně náročný, a já byla v době prvního castingu těsně po porodu, tak jsem dala přednost rodinně. Ale jestli bude opakovačka, jdu do toho znovu.

A tohle jsi zvládla za 50 minut? Jsi fakt hodně dobrá :potlesk:

Jinak musím říct, že mě se ten pořad líbil moc. Osobně bych někoho za brokev a eidam asi sprdla i víc. A kor, když jsou to profíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
2.9.12 12:46

Beckie - představovala bych si, že vymyslí něco originálnějšího než kopii jiné show. Přece jen je to pořad pro diváky a buďme k sobě upřímní, o kuchařském umění a schopnostech to fakt není. Koukala jsem na Na nože a člověk by zaplakal, co tam bylo za zoufalce. V Hell´s Kitchen aspoň člověk vidí, že ty lidi něco umí, tady je to děs běs. A aby jsi neměla pocit, že jsem nikdy nebyla v kuchyni, tak jsem dělala hotelovku a za praxi jsem pár kuchyní v ČR viděla a pořady Na nože a Ano, šéfe a tohleto jenom dokládá, že se nic nezměnilo.

• Citovat
  • Upravit
1055
2.9.12 12:59
@jessikka píše:
Neříkám házet jídlem po podlaze, ale nezlob se, tohle je opravdu dost naivní představa…

To je možné, že si to představuju jak hurvínek válku 8) ale nestydím se za to, když si myslím, že jídlo by se mělo dostat k potřebným a ne zbůrdarma vyhazovat :?
Na jednu stranu se Nova pořád prezentuje, jak pomáhá, tak zas proč ne tohle?
No možná je to nenapadlo, asi bych jim to měla napsat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
2.9.12 13:01
@beckie píše:
Já dělala králíka na šalvěji s omáčkou z bílého vína, pečené česnekové paličky, ciabattu a jako dezert pravý žloutkový puding s omáčkou z domácího bezového sirupu. Vařím pořád a všem a hrozně mě to baví, ale master chef byl časově hrozně náročný, a já byla v době prvního castingu těsně po porodu, tak jsem dala přednost rodinně. Ale jestli bude opakovačka, jdu do toho znovu.

Jejda to jsem si nevšimla, to čtu až teď, tak to já ti pak budu držet palce, až se tam přihlásíš :palec: Myslím vážně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.9.12 14:50
@Slalomacka píše:
To já neznám, jak to funguje ve velkých kuchyních opravdu dobrých restaurací :D Nicméně pokud je výsledkem skvělé jídlo, tak ano, chápu :D ALe co já jsem byla v běžných restauracích, tak většinou nic moc anebo dokonce těžký průser, tak proto už skoro do restaurací ani nechodíme. Anebo jinak: na ty opravdu drahé a vyhlášené podniky nemáme peníze a v těch obyčejných to se fakt neoplatí, jenom v případě nouze :roll:
JInak si taky myslím, že asi ty tvarůžky v trojobale nebo kuře s kompotovanou broskví není zázrak gastronomie, ale aby se tím házelo o zem, to se mi nelíbí :nevim: spíš to mohli zařídit nějak tak, že by se nezkonzumované jídlo dávalo do nějakého domu charity k výdeji jídla pro potřebné..

To je třeba výborný nápad. Na druhou stranu, kolik jídla se vyhodí jen v běžných restauracích. :roll: Každopádně, kdyby to nova vymyslela takto, tak by měla nádhernou reklamu. Bohužel lidi na charitu myslí pořád ještě málo. :roll:
Abych se vrátila k tématu, tak já do restaurací už taky nechodím. To co servírují si zvládnu uvařit doma a kolikrát lépe a z mnohem kvalitnějších surovin. Jednou za rok vyrazíme do jedné naší oblíbené, kde za večeři necháme majlant, ale je to obrovský zážitek. A myslím, že minimálně jednou by každý kdo alespoň trošku může ty peníze měl obětovat a jít se najíst někam, kde to má opravdu úroveň. Člověk si pak alespoň udělá obrázek o tom, co je to opravdu gastronomie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí