Masterchef - soutěž

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
2.9.12 14:57
@novo123 píše:
Beckie - představovala bych si, že vymyslí něco originálnějšího než kopii jiné show. Přece jen je to pořad pro diváky a buďme k sobě upřímní, o kuchařském umění a schopnostech to fakt není. Koukala jsem na Na nože a člověk by zaplakal, co tam bylo za zoufalce. V Hell´s Kitchen aspoň člověk vidí, že ty lidi něco umí, tady je to děs běs. A aby jsi neměla pocit, že jsem nikdy nebyla v kuchyni, tak jsem dělala hotelovku a za praxi jsem pár kuchyní v ČR viděla a pořady Na nože a Ano, šéfe a tohleto jenom dokládá, že se nic nezměnilo.

Těžko vymyslí něco originálního, když jen přebírají práva na pořady s jasně daným konceptem. A co bys teda dala kuchtíkům na rozstřel ty, když né krájení cibule, či zeleniny, nebo kostění drůbeže apod. Btw. nebavím se tady o kuchyních kde vaří pět kuchtíků, ale o profi kuchyních, kde je jich třeba patnáct až dvacet. Je třeba si uvědomit, že jsou to kuchaři z restaurací, kde řízek asi nedostanete apod. To, že češi neumí pořádně vařit a v televizi pak tyto pořady vypadají jak vypadají je jíná věc. Ale co bys chtěla, tady lidi neumějí pořádně jíst, o kvalitě nemají potuchy, viz Prostřeno byť toho důkazem.

Ale nechci se tu hádat. Jen jsem chtěla obhájit postoj těch kuchařů a trošku i jejich práci. Jinak mě koncept pořadu, to jestli je to originální nebo není atd. vůbec nezajímá. Já koukat budu, pobavila jsem se a jestli zbytek republiky ne, tak to je mi úplně šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.9.12 14:59
@janine24 píše:
A tohle jsi zvládla za 50 minut? Jsi fakt hodně dobrá :potlesk:Jinak musím říct, že mě se ten pořad líbil moc. Osobně bych někoho za brokev a eidam asi sprdla i víc. A kor, když jsou to profíci.

Jídlo můžeš mít předpřipravené a tam ho pouze dohotovit, ohřát apod. Ten králík se peče asi pět hodin. A puding chladne, takže za padesát minut by to nedal ani Heston Blumenthal a že ten je kouzelník. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.9.12 15:00

Me se teda vic libi ten recept za milion na jojce..stejny princip show ale porotci negativní hodnocení umí říct slušně..a nemyslim si ze kvuli tomu budou mit mensí sledovanost - ze jsou slusní.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4132
2.9.12 18:21
@smurfka píše:
Me se teda vic libi ten recept za milion na jojce..stejny princip show ale porotci negativní hodnocení umí říct slušně..a nemyslim si ze kvuli tomu budou mit mensí sledovanost - ze jsou slusní.. :nevim:

Tak tam mi vadí jedna jedinná věc, a to, že vlastně hledají recept na polotovar. Nebo ne? Možná jsem to špatně pochopila. Já na vše koukám jedním okem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.9.12 18:24
@beckie píše:
Tak tam mi vadí jedna jedinná věc, a to, že vlastně hledají recept na polotovar. Nebo ne? Možná jsem to špatně pochopila. Já na vše koukám jedním okem.

polotovar? to nee, dívala jsem se včera nebo kdy to bylo a byli tam normální recepty - stejné jako na masteru..dorty, hlavní jídla, a tak.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4132
2.9.12 18:39
@smurfka píše:
polotovar? to nee, dívala jsem se včera nebo kdy to bylo a byli tam normální recepty - stejné jako na masteru..dorty, hlavní jídla, a tak.. :nevim:

Já si to myslela, protože výtězný recept má dostat svou značku atd. a měl by být v prodeji, tak nevím, jak to chtějí udělat. A taky mě to ještě napadlo proto, že jsem zrovna zahlédla týpka, jak tam přinesl calzone už zabalené do folie a se štítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
2.9.12 19:24
@beckie píše:
Jídlo můžeš mít předpřipravené a tam ho pouze dohotovit, ohřát apod. Ten králík se peče asi pět hodin. A puding chladne, takže za padesát minut by to nedal ani Heston Blumenthal a že ten je kouzelník. :mrgreen:

Aha, tak to jo. My právě třeba na kurzu dělali celé menu a trvalo to v podstatě asi 6 hodin. Od přípravy po servis. A přišlo mi, že to je standard na čas, pokud člověk nedělá něco typu steak a k tomu fazolky.

Až budeš vydávat kuchařku nebo otevírat restauraci, dej vědět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.9.12 19:36
@janine24 píše:
Aha, tak to jo. My právě třeba na kurzu dělali celé menu a trvalo to v podstatě asi 6 hodin. Od přípravy po servis. A přišlo mi, že to je standard na čas, pokud člověk nedělá něco typu steak a k tomu fazolky.Až budeš vydávat kuchařku nebo otevírat restauraci, dej vědět :palec:

No jasně, já když doma vařím tak většinou od rána a jíme večer. :mrgreen: Kde jsi byla na kurzech, jestli se můžu zeptat. Já dříve jezdila do kulinářského institutu, né jako účastník kurzu, ale byla jsem tam k ruce kuchaři.

Pokud se někdy něco takového stane, tak to roztroubím do celého světa, ale zatím to nevypadá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
2.9.12 19:41

@beckie poslala jsem ti do SZ restauraci, kde jsem byla na kurzu. A jestli jsi pomáhala v Prakulu, tak o to větší respekt. Jejich kurz mám na seznamu toho, co rozhodně jednou chci zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
2.9.12 19:47
@smurfka píše:
polotovar? to nee, dívala jsem se včera nebo kdy to bylo a byli tam normální recepty - stejné jako na masteru..dorty, hlavní jídla, a tak.. :nevim:
@beckie píše:
Tak tam mi vadí jedna jedinná věc, a to, že vlastně hledají recept na polotovar. Nebo ne? Možná jsem to špatně pochopila. Já na vše koukám jedním okem.

ja to pochopila podbne jako beckie - Recept na bohatsvi (TV Barrandov + JOJ) je soutez, kam lidi prinesou nejake sve jidlo, ktere chteji uvest do prodeje. Proto prinesl calyone uz zabalene, proto se tam jednoho vietnamce ptali na kalkulaci ceny.

zato Masterchef je o kucharich .ale mam pocit, ze zatim tam byli jen sami amateri - myslim tim ti, kteri se kucharinou nezivi.

a porotci mi vadi v masterchefu taky, ale asi z jineho duvodu- Kvuli hlasu. me desne trha usi, kdyz chlap mluvi fistuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.9.12 11:38

A dají se někde najít recepty z Richardo and friends?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.9.12 12:17
@jessikka píše:
A dají se někde najít recepty z Richardo and friends?

mozna nekde nastrankach primi? Ja vzdycky varim tak, ze na cumakuju a u toho to varim. Podle nej jsem zatim zkousela jen sladke sushi a byl to zajimavy dezert

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.9.12 12:18

Je to na Barrandově
nekoukala jsme, ale pochybuju, že by tam přepisovali něco z přejatého pořadu. spíš jsem myslela nějaké zahraniční stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
3.9.12 12:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.9.12 15:23
@jessikka píše:
Je to na Barrandově
nekoukala jsme, ale pochybuju, že by tam přepisovali něco z přejatého pořadu. spíš jsem myslela nějaké zahraniční stránky.

Dávají to i na primě love, jen s názvem Richardovi recepty ( nevím, jak se to píše ), každopádně pokud získají vysílací práva, tak by automaticky měli mít právo disponovat s recepty ( ale to je jen moje doměnka ), takže jsem myslela, že by se daly najít i v čj. Jak říkám, nevím, nepátrala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí