Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pikola píše:
@prejeta_zaba měla angínu, byli jsme u lékaře, jen ne tak hroznou aby ji nutili antibiotika. Měla horečky, týden nejedla, to bych neřekla že bylo jen nějaké bolení v krku. Fakt ne všechno se musí hned řešit antibiotiky.
Bakteriální angina se antibiotiky léčit musí. Virová ne. Tzn dr udělal nejspíš strep test, vyter, CRP. Negativní, takže uzavřeno jako virová angína. Na tu by stejně atb byly zbytečné.
@Tejule píše:
Bakteriální angina se antibiotiky léčit musí. Virová ne. Tzn dr udělal nejspíš strep test, vyter, CRP. Negativní, takže uzavřeno jako virová angína. Na tu by stejně atb byly zbytečné.
Jj, to je ta druhá možnost.
Někdo popisuje jak měl angínu a chřipku a přitom ho zaškrabalo v krku a nic mu nebylo… Tak jsem se divila, že angína většinou fakt bolí tak, že to dožene pro antibiotika právě i jejich zaryté odpůrce (i mě). ![]()
@Tejule píše:
Ne, jen koukala do krku
tady v Německu mi v životě nikdo teda dítěti crp nedelal, ani jinde. Vlastně nevím. co to.je ![]()
@Terez001 píše:
Ahoj, můžu vědět, prosim jaky sirup? Syn má 3 a 7 měs a poslední nemoc měl v 11 měsících a to obyc kašel, který ale trval 3 tydny od té doby nic(tuk tuk). Ani lehká rýma, až mi to je divné. Taky dávám rybí tuk a probiotika. Teď chodí do školky a čekám to asi každým dnem, už odpadla půlka třídy, on se zatim drží. Mladší 19 měsíční od narození ani rýmu. Dávám rybí tuk od 5 měs a probiotika od narozeni.Příspěvek upraven 19.09.19 v 22:10
Jaka proviotika a jaky rybi tuk davas? Diky
@pikola píše:
Ne, jen koukala do krkutady v Německu mi v životě nikdo teda dítěti crp nedelal, ani jinde. Vlastně nevím. co to.je
Naše děti měly vloni nějakou virózu s bolením v krku a taky dr. jen koukla do krku a řekla, že nám na to nic nedá, že je to virového původu. Synovi to po týdnu přešlo v absces, holčičky byly za týden v pohodě. CRP nám taky nikdy nedělala.
Moje deti 4, 7 let jeste nemeli atb, sem tam jednodenni teploty, ryma, kasel, nic s cim by museli zustavat doma ( krome teploty ) meli klasiku 6 nemoc a nestovice ktere jsem nechala nakazit. Ja sama jsem nebyla nemocná roky..( naposledy snad jeste jako student )
@_.Emilyyy Já netuším, jak je to možné, ale měli to tak všichni tři. A ani v dospělosti ty dva nemarodí, poslední puberťák měl celý první stupeň 0 zameškaných hodin, na druhém občas jeden den, že ho bolelo břicho a vloni měl angínu, to byla jeho první. Tak doufám, že jim to vydrží. Já taky nemarodím, občas rýma nebo kašel, ale antibiotika jsem neměla snad 20 let nebo déle, vůbec si nepamatuju, že bych je měla.
@janickaIII dávám od swissu nebo bipron, staršímu občas pro změnu i cucaci lactobacilky, někdy vysypavaci. Mladší kapky nebo vysypavaci do jídla. Jako kojenci meli biogaiu. Prostě normale z lekarny. Rybí tuk od Mollers na lžičku. Starší ho užívá ale nějak až od neceleho 2.roku, driv ho nepozrel.. Mladší ho ji bez problémů. Dávám vše denně bez přestávky. Nedávám ale už vitamín D.
@Terez001 davam DMG sirup. je pro deti s autismem apod diagnozama. je to smes ruznych vitaminu, kys listova…v cr se spatne shani. objedvama to pres hromadnou objednavku na jedne slupine. když mi dojde a nemam tak davam vit d, vit c v prasku z dm a B-komplex v kapkach.
Můj syn nemarodí ani s rýmou. Věnuje se sportu, trénuje denně venku za téměř každého počasí a otužuje se. V zimě chodí do sauny. Letos je osmák. Naposledy byl nemocný v první třídě. Klepu to na dřevo!
Naše děti bývají nemocné minimálně, ťukám! Doktorka si dělá srandu, že nás vidí jen na preventivkách. Částečně jsou to asi geny, částečně relativně čisté životní prostředí, kde žijeme, a taky životospráva. Snažím se o zdravý životní styl včetně stravy, všechny děti byly dlouho kojeny. Tak snad to nese svoje ovoce, vážných nemocí se taky hrozně bojím.
Mám dotaz pro ty, kterým děti nestunou. Jak dlouho jste je kojily?
@Anonymní píše:
16 mesicu, ale jestli to ma na to vliv, fakt nevim.
@Martina D. No všude se právě píše, že MM je pomalu jak svěcená voda, tak mě prave zajímá jakou s tím máte zkušenost. A jak můžu dítěti pomoct, když jsem ho kojit nemohla.
@Anonymní píše:
Ja nekojila vubec. Nikdy jsme nemeli antibiotika, obcasne rymy nepocitam. Pokud ma nahodou teplotu, tak za den prejde. Zjistila jsem, ze rychleji prejde, kdyz to zvladnem bez prasku.