Máte modrou krev?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
16.12.12 20:19

Aha, ale to asi už v té vaší firmě pracuješ už teď, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
16.12.12 20:20
@Anonymní píše:
Trošku mi to tady začíná připomínat hru „hádej, kdo jsem“ a o tom jsem tuto diskuzi nezakládala.
Ale pomalounku se blížíte a tímto bych to ráda stopla :lol:

Jojo, jsi dcera nějakého afrického krále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.12.12 20:22

To víš, lidská zvědavost je velká :-D Já to tipuju na brazilského šlechtice :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yellow submarine

@goldenka Já jsem třeba hledala na archives.cz Prostuduješ si, jak hledat a už jsi nenávratně v tom. Je to docela jednoduché. Začneš hledat podle jména a dat nejstaršího příbuzného o kterém toho co nejvíce víš a pak jdeš zpátky do minulosti.

@erinv Nevím, proč by si nějaká šlechtička nemohla psát na emiminu, když tady chodí docela běžně české „celebrity“. Mamina jako mamina.

• Citovat
  • Upravit
1823
@Anonymní píše:
@erinv jó, teď jim nedávno někdo umřel :think:
..tak vidiš, to víš asi nejlíp.. :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
16.12.12 20:23

@Yellow submarine..ale jooo mohla.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.12.12 20:24
@goldenka píše:
Kde se dají takový informace dohledat, rodokmen, odkud pocházíme??? Vůbec nevím, kde by jsem začala. Paměť mý rodiny sahá tak po prababičky a tím to končí. :roll: Takže to je k ničemu, jak pátrat dál? Sice si nemyslím, že by jsme byli šlechtická rodina, ale spíš by mě zajímalo co dělali za povolání-v rodině jsou chlapy hodně manuálně zruční, asi to bude v krvy. Kde to vypátrat? Kam pro ty info chodíte? Někde na netu je možnost?

mrkni na diskuzi o genealogii, tam ti dobře poradí a hlavně tam toho už napsali tolik, že až se tím vším prokoušeš, budeš o hodně chytřejší.
Začni u své rodiny, sepiš data a místa narození, sňatků a úmrtí a podle toho si vybereš to své umístění matrik (jsou různě po republice) a můžeš pátrat - buď v reálu, že tam zajedeš nebo přes net, protože se postupně digitalizují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.12 20:25

@erinv Ale no ták, proč začínáš hned popichovat? Jednak nemáš pravdu a navíc se to nehodí.
@ynax Né, zatím jsem hájená a žiji s manželem a dětmi v ČR. Otec je relativně mladý, takže ještě není potřeba se starat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.12 20:31

Také mám z minulosti titul Lichenštejnů, ale tato větev schudla a tak mě to nějak nebere.

• Citovat
  • Upravit
18305
16.12.12 20:34
@Anonymní píše:
Také mám z minulosti titul Lichenštejnů, ale tato větev schudla a tak mě to nějak nebere.

No tak vzhledem k tomu, že knížecí titul v rodu Lichtensteinů dědí vždy nejstarší syn v přímé linii, tak titul zcela určitě nemáš. Maximálně můžeš prokázat, že jsi pokrevně spřízněná s tímto rodem.
To by se Jan Adam II. divil, kdyby toto četl… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
16.12.12 20:36
@Anonymní píše:

Jaky titul :lol: kdyz tedy pominu, ze u nas tituly nejsou. Leda bys mel ze zahranici :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
16.12.12 20:37
@Jura007 píše:
No tak vzhledem k tomu, že knížecí titul v rodu Lichtensteinů dědí vždy nejstarší syn v přímé linii, tak titul zcela určitě nemáš. Maximálně můžeš prokázat, že jsi pokrevně spřízněná s tímto rodem.
To by se Jan Adam II. divil, kdyby toto četl… :think:
..takže je to jasný.. marťani.. jsou tady.. a 21. přebírají žezlo.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.12.12 20:40
@erinv píše: ..takže je to jasný.. marťani.. jsou tady.. a 21. přebírají žezlo.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No srandu bych si z toho nedělal. Když si uvědomíme, že i takový George W. Bush je vzdáleně příbuzný s Přemyslovci… Konkrétně je přímým potomkem Přemysla Otakara I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
16.12.12 20:43
@Jura007 píše:
No srandu bych si z toho nedělal. Když si uvědomíme, že i takový George W. Bush je vzdáleně příbuzný s Přemyslovci… Konkrétně je přímým potomkem Přemysla Otakara I.

To znamená v mužské linii? Takže má stejný chromozom Y? To je zajímavé. Ale Přemysl Otakar I. byl asi chytřejší, doufám. :mrgreen: Předpokládám, že je to v linii nějakého levobočka, že? Jinak nechápu, proč by se měl jmenovat Bush. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yellow submarine
16.12.12 20:44

@Jura007 To máš pravdu, ono kdeyž se pořádně pohledá, tak se najde spousta zajímavých věcí.
Ráda se dívám na pořad „Kdo si myslíš, že jsi?“ myslím, že od BBC (ale jistá si nejsem) a tam už taky párkrát objevili v předcích panovníka (mylím, že i Viléma Dobyvatele).
Jak říká kníže Schwarzenberg, všichni máme stejně dlouhý rodokmen, ale někteří ho mají na papíře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová