Máte modrou krev?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1823
16.12.12 21:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781

@Jura007 já mám pocit, že poslední anonymní asi není zakldatelka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Manzelova babicka si vzala rakouskeho slechtice. Majetek zadny nemaji, zabavili jim to pri valce a jelikoz existuji Benesovy dekrety, tak ani zadny mit nebudou ;-)
A jeste ze si dali normalni prijmeni, pac to s tim titulem bych fakt nedala.

• Citovat
  • Upravit
8071
16.12.12 21:03
@Jura007 píše:
No, přídomek „von“ je přípojka k šlechtickému titulu, používanému na území Německého spolku (německé státy před sjednocením Otto von Bismarckem) a v habsburské monarchii (německo-rakouský prostor, mimo Španělska a Nizozemí). Takže teď si zakldatelka protiřečí s tím, že její otec není Evropan. Ledaž by chtěla říct, že nepochází z kontinentální Evropy, ale ze středomořského ostrova - no a pak už mám (skoro) jasno…

Juro, ale to podle mě nebyla zakladatelka, to mohl napsat anonymně kdokoliv jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
16.12.12 21:04
@Cuarentena píše:
Juro, ale to podle mě nebyla zakladatelka, to mohl napsat anonymně kdokoliv jiný…

Take myslim, ze zakladatelka, mimoevropska linie a von jsou tri ruzne anonymni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.12.12 21:04
@Jura007 píše:
No, přídomek „von“ je přípojka k šlechtickému titulu, používanému na území Německého spolku (německé státy před sjednocením Otto von Bismarckem) a v habsburské monarchii (německo-rakouský prostor, mimo Španělska a Nizozemí). Takže teď si zakldatelka protiřečí s tím, že její otec není Evropan. Ledaž by chtěla říct, že nepochází z kontinentální Evropy, ale ze středomořského ostrova - no a pak už mám (skoro) jasno…

To, že je von nepsala zakladatelka - aspoň to vyznívá z kontextu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
16.12.12 21:05
@Anonymní píše:
Manzelova babicka si vzala rakouskeho slechtice. Majetek zadny nemaji, zabavili jim to pri valce a jelikoz existuji Benesovy dekrety, tak ani zadny mit nebudou ;-)
A jeste ze si dali normalni prijmeni, pac to s tim titulem bych fakt nedala.

Tady bys titul nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.12.12 21:07

@Kallkapa Tak to jsem zase tupoň - děkuju za upozornění, mně to nedošlo… :zed: A samozřejmě děkuju i ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.12.12 21:13

.citace] Ale nějak si to s manželem neumíme představit.
Jak se vyrovnáváte s tím silným pocitem sounáležitosti se všemi předky a s tím, že ten odkaz nemůžete nechat být a linii přerušit? Nějak se to ve mě bouří. [/

Tatínek ti neřekl jaké má s tvojí rodinou a majetkem plány? Já myslím, že pokud šlo dříve majetek propít případně prohrát v kartách atp., může tvoje rodina majetek prodat, na odkaz a linii zapomenout. Takových šlechticů určitě bylo jak máku, po kterých už neštěkne ani pes. A nebude se v tobě nic bouřit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.12 21:14

@Barusak78 Ja nemyslim titul, ale prijmeni, ktere bych mela po manzelovi, kdyby si nechala jejich rodina s tim titulem :-).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.12 21:16

@Barusak78 Ja nemyslim titul, ale prijmeni, ktere bych mela po manzelovi, kdyby si nechala jejich rodina s tim titulem :-).

• Citovat
  • Upravit
8781
16.12.12 21:17

Anonymky, možná by bylo fajn se nějak „podepsat“, pak je v tom zmatek a neví se, která je která šlechtična :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
16.12.12 21:18
@AngelLilly píše:
Anonymky, možná by bylo fajn se nějak „podepsat“, pak je v tom zmatek a neví se, která je která šlechtična :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
16.12.12 21:23

Mě by zajímalo. šlechtických máte rodové chyby v zubech. u nás to stále pokračuje. já mám 32 a stále mám mléčné trojky horní a dolní. nejdou růst stále zuby 3.sice už mám ale poslední.3 se k činu nemá. vůbec se nehýbe. marek něco co pokračuje každou generaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
16.12.12 21:24

Omlouvám se za chyby. neumím psát přes mobil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová