Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jura007 já mám pocit, že poslední anonymní asi není zakldatelka ne?
Manzelova babicka si vzala rakouskeho slechtice. Majetek zadny nemaji, zabavili jim to pri valce a jelikoz existuji Benesovy dekrety, tak ani zadny mit nebudou ![]()
A jeste ze si dali normalni prijmeni, pac to s tim titulem bych fakt nedala.
@Jura007 píše:
No, přídomek „von“ je přípojka k šlechtickému titulu, používanému na území Německého spolku (německé státy před sjednocením Otto von Bismarckem) a v habsburské monarchii (německo-rakouský prostor, mimo Španělska a Nizozemí). Takže teď si zakldatelka protiřečí s tím, že její otec není Evropan. Ledaž by chtěla říct, že nepochází z kontinentální Evropy, ale ze středomořského ostrova - no a pak už mám (skoro) jasno…
Juro, ale to podle mě nebyla zakladatelka, to mohl napsat anonymně kdokoliv jiný…
@Cuarentena píše:
Juro, ale to podle mě nebyla zakladatelka, to mohl napsat anonymně kdokoliv jiný…
Take myslim, ze zakladatelka, mimoevropska linie a von jsou tri ruzne anonymni…
@Jura007 píše:
No, přídomek „von“ je přípojka k šlechtickému titulu, používanému na území Německého spolku (německé státy před sjednocením Otto von Bismarckem) a v habsburské monarchii (německo-rakouský prostor, mimo Španělska a Nizozemí). Takže teď si zakldatelka protiřečí s tím, že její otec není Evropan. Ledaž by chtěla říct, že nepochází z kontinentální Evropy, ale ze středomořského ostrova - no a pak už mám (skoro) jasno…
To, že je von nepsala zakladatelka - aspoň to vyznívá z kontextu.
@Anonymní píše:
Manzelova babicka si vzala rakouskeho slechtice. Majetek zadny nemaji, zabavili jim to pri valce a jelikoz existuji Benesovy dekrety, tak ani zadny mit nebudou
A jeste ze si dali normalni prijmeni, pac to s tim titulem bych fakt nedala.
Tady bys titul nemela.
@Kallkapa Tak to jsem zase tupoň - děkuju za upozornění, mně to nedošlo…
A samozřejmě děkuju i ostatním.
.citace] Ale nějak si to s manželem neumíme představit.
Jak se vyrovnáváte s tím silným pocitem sounáležitosti se všemi předky a s tím, že ten odkaz nemůžete nechat být a linii přerušit? Nějak se to ve mě bouří. [/
Tatínek ti neřekl jaké má s tvojí rodinou a majetkem plány? Já myslím, že pokud šlo dříve majetek propít případně prohrát v kartách atp., může tvoje rodina majetek prodat, na odkaz a linii zapomenout. Takových šlechticů určitě bylo jak máku, po kterých už neštěkne ani pes. A nebude se v tobě nic bouřit.
@Barusak78 Ja nemyslim titul, ale prijmeni, ktere bych mela po manzelovi, kdyby si nechala jejich rodina s tim titulem
.
@Barusak78 Ja nemyslim titul, ale prijmeni, ktere bych mela po manzelovi, kdyby si nechala jejich rodina s tim titulem
.
Anonymky, možná by bylo fajn se nějak „podepsat“, pak je v tom zmatek a neví se, která je která šlechtična ![]()
@AngelLilly píše:
Anonymky, možná by bylo fajn se nějak „podepsat“, pak je v tom zmatek a neví se, která je která šlechtična
Mě by zajímalo. šlechtických máte rodové chyby v zubech. u nás to stále pokračuje. já mám 32 a stále mám mléčné trojky horní a dolní. nejdou růst stále zuby 3.sice už mám ale poslední.3 se k činu nemá. vůbec se nehýbe. marek něco co pokračuje každou generaci.