Máte modrou krev?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Yellow submarine
16.12.12 20:45

@Cuarentena A proč by musel mít nutně stejné příjmení. Jsi stejně přímým potomkem, ať je to po otcově nebo matčině straně (a v tomto případě se jméno mění).

• Citovat
  • Upravit
1823
16.12.12 20:46

@Jura007 takže se nás na ten radar ptali vlastně ze zdvořilosti.. :lol: :lol: nee.. teď jsem hnusná.. :andel: ale jedinej přínos této diskuse jsou tvoje znalosti.. ;-) jinak mi šlechtic, co se na e-miminu anonymně vyrovnává se svým „rodinným statusem“ a pak začne kličkovat, když zjistí, že tu nejsme až tak „vydojený tupci“, připadá příliš.. :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
16.12.12 20:48
@Yellow submarine píše:
@Cuarentena A proč by musel mít nutně stejné příjmení. Jsi stejně přímým potomkem, ať je to po otcově nebo matčině straně (a v tomto případě se jméno mění).

Pokud by byl ale přímým potomkem po otcovské linii, měl by mít jeho jméno, to je logické, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
16.12.12 20:48

@Cuarentena Jiří Křoví, co může znít více česky.. :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.12.12 20:49

Já si naopak myslím, že zakladatelka je docela konkrétní osoba… A pokud je ta, která si myslím, že je, tak má můj respekt… No pokud jde o africké země, tak se můj výběr zužuje na tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
16.12.12 20:49
@erinv píše:
@Cuarentena Jiří Křoví, co může znít více česky.. :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
16.12.12 20:52

@Jura007 můj respekt máš ty.. :pankac: ve zbytku si upřímně myslím, že si jistý anonym příliš přitáhl gumičku na culíku.. :* :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.12.12 20:53
@Cuarentena píše:
Pokud by byl ale přímým potomkem po otcovské linii, měl by mít jeho jméno, to je logické, ne? :mrgreen:

Po meči vymřeli přemyslovci už smrtí Václava III. o Bushovi jsem už taky četla v souvislosti s rodem Přemyslovců a tuším, že byl zmíněn jako nějaký hodně vzdálený příbuzný. Kdo konkrétně je to k Otakarovi ale opravdu nevím - jako přímého potomka jej ale netipuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.12 20:54

Ja jsem von.
A je mi to srdecne jedno, nepouzivam to.

• Citovat
  • Upravit
8071
16.12.12 20:55
@Kallkapa píše:
Po meči vymřeli přemyslovci už smrtí Václava III. o Bushovi jsem už taky četla v souvislosti s rodem Přemyslovců a tuším, že byl zmíněn jako nějaký hodně vzdálený příbuzný. Kdo konkrétně je to k Otakarovi ale opravdu nevím - jako přímého potomka jej ale netipuji..

No, myslela jsem si, že přímý potomek znamená potomek po přímé linii, tedy tady asi otcovské. Teoreticky by to bylo možné, pokud by šlo o potomka nějakého levobočka, který nenesl jeho jméno. Ale jak píše Jura, šlo o potomka dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.12.12 20:56

Děvčata, já bych navrhoval rýpání do zakladatelky ukončit. A myslím, sama prozatím nemá jasno, na co konkrétně by se ráda případných šlechtičen zeptala. (Pokud se pletu, tak ať mě opraví…) Jen bych chtěl dodat, že tolerance se z emimina vytrácí - a to se nelíbí ani mně.

Příspěvek upraven 16.12.12 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yellow submarine
16.12.12 20:56

@Cuarentena To máš pravdu. Nějak jsem se zamotala. Jen jsem chtěla říct (všeobecně), že jsi stejně přímým potomkem, ať jsi po ženské nebo mužské linii.

• Citovat
  • Upravit
8071
16.12.12 20:58
@Yellow submarine píše:
@Cuarentena To máš pravdu. Nějak jsem se zamotala. Jen jsem chtěla říct (všeobecně), že jsi stejně přímým potomkem, ať jsi po ženské nebo mužské linii.

Jojo, nevyznám se v těch termínech. Ale prostě jsem myslela, že přímý potomek znamená po mužské linii. Jinak to nedává smysl, pro ostatní případy stačí snad slovo potomek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
16.12.12 20:59
@Jura007 píše:
Děvčata, já bych navrhoval rýpání do zakladatelky ukončit. A myslím, sama prozatím nemá jasno, na co konkrétně by se ráda případných šlechtičen zeptala. (Pokud se pletu, tak ať mě opraví…) Jen bych chtěl dodat, že tolerance se z emimina vytrácí - a to se nelíbí ani mně.Příspěvek upraven 16.12.12 v 20:56

Bacha, já do nikoho neryla a myslím si, že ani není důvod. Naopak, docela mě to téma zaujalo. Ale chápu, že nechce vyzradit svou identitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.12.12 21:01

No, přídomek „von“ je přípojka k šlechtickému titulu, používanému na území Německého spolku (německé státy před sjednocením Otto von Bismarckem) a v habsburské monarchii (německo-rakouský prostor, mimo Španělska a Nizozemí). Takže teď si zakldatelka protiřečí s tím, že její otec není Evropan. Ledaž by chtěla říct, že nepochází z kontinentální Evropy, ale ze středomořského ostrova - no a pak už mám (skoro) jasno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová