Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, oživuji, dnes nám oznámili ze má skoliozu už na 25ti stupních a musí mít korzet. Chci se zeptat, mate někdo dítě s korzetem a jak funguje třeba pri jízdě na kole nebo na lyžích?
@Eimi33 Nevím, kolik hodin denně by mělo dítě korzet nosit. Důležitý je korzet na spaní a při sezení ve škole. Sportovat by mělo dítě bez korzetu - tělocvik ve škole, kolo, lyže. S korzetem by to mohlo být nebezpečné.
Má to napsané na 17h denně, což vychází hlavně ta noc a škola, v létě to ale bude určitě jinak o prázdninách, kdy jsou aktivity typu kolo atd, nebo jarnaky a lyzovani. Procetla jsem kde co, někteří s tím na kole a lyžích fakt jezdí.
Nosí se do školy, doma a na noc. Při jakékoliv aktivitě venku, při sportu ne. Vždyť je to tvrdé a nedá se v tom pořádně predklonit.
No tez si to neumím představit ale ty diskuze a příběhy na rodině nebo myslím modrý koník jsou, ze v tom holka zvladala i nějaké tréninky.
Ještě mě zajímá, ve škole v TV to mate jak? A dále co učebnice, stále nosí v batohu nebo má dvoje?
@Eimi33 Jsou lidé, kteří v korzetu sportují, ale já bych na sport a cvičení korzet sundala. Nechala bych ho nasazený na spaní a při sezení ve škole, na tělocvik sundat, pokud není dítě osvobozené z TV.
@Eimi33 píše:
No tez si to neumím představit ale ty diskuze a příběhy na rodině nebo myslím modrý koník jsou, ze v tom holka zvladala i nějaké tréninky.
Ještě mě zajímá, ve škole v TV to mate jak? A dále co učebnice, stále nosí v batohu nebo má dvoje?
Je to nesmysl!!
Pri sportu a cviceni je potreba posilovat vsechny svaly volne a neomezene.
Pater maji drzet svaly, ne korzet. A jak jinak je mas posilit nez volnym rozsahem pohybu?
Třeba z Vás někdo našel dobrou rehabilitaci nebo cviky, hledám nové druhy cvičení…cvičíme Kolaře a sm systém, dítě 13 let…