Máte některá dva jedináčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3199
28.6.17 22:44

Máma kluky přesně 5let od sebe. Chteli jsme rozdíl 3 roky, ale neslo to. Vrátila jsem se na 2 roky do prace a byla jsem hrozné rada. Ale pak jsem se zase strasne těšila na druhou MD. To uz ale nebyla taková pohodicka, jako ta prvni. Přece jen dvě deti. No někdy to bylo težké a vzpomínala jsem na to, jaká byla pohoda s jedním. Proste je to dvojitá starost, ale i radost. Obdivuji maminky více nez dvou deti, ptz to uz by bylo nad moje sily, nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
28.6.17 22:54

Mam dve od sebe přesně 10 let. Neplánovaně. Starší má 12, mladší 2… mladší staršího hrozne miluje, je to jeji velký bratr. Nikdy bych nevěřila ze budu chtit treti a to hlavně proto, aby mladší mela k sobe veku bližšího parťáka. Starší je hlavně z prvního manželství, takze na vikendy jezdi za otcem, mladší doma se stale ptá kde je. Navic mu bude za 2,5roku 15 a doma uz moc nebude. Mladší je navic taková maminka osetrovatelka, ma rada deti a prijde mi skoda aby vyrůstala da se rict sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.6.17 22:58

.

Příspěvek upraven 28.06.17 v 23:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25157
28.6.17 23:03

Jaký si to uděláš, takový to máš ;) My máme 3 holky po 2 cca letech - cíleně. Jsem šťastná. Zatím si hrají, jsou parťačky, ale jsou malé, uvidíme, co dál.
Já mám bráchu o 2 roky mladšího. Jako děti jsme si hodně hrály. Dospíváním jsme se trošku odcizily. Jsme hodně rozdílné povahy. Já tíhla spíš na vesnici, on je takový městský kluk.
Máme se rádi, navštěvujeme se, ale že by jsme spolu musely třeba na dovolenou, to ne ;)
Není to je o věkovém rozdílu, ale hodně o pohlaví a hlavně povaze člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
28.6.17 23:04

Já mám děti od sebe o 7 let a naprosto mi to teď vyhovuje. Také jsem je nechtěla mít hned po sobě a chtěla se vrátit do práce. Pak to během práce přišlo samo, že jsem chtěla druhé dítko a naopak jsem byla zas ráda, že budu doma a oddechnu si od stresu v práci. Děti spolu vychází perfektně, mladší má staršího za vzor, zbožňuje ho a starší je z mladšího úplně nadšený, krásně se o něho stará, dává na něho pozor a pomůže mi. Je už hodně rozumný, tak je to jednodušší. Horší to bude asi až bude ten starší v pubertě, uvidíme. Každopádně já bych neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32893
28.6.17 23:04

Já jsem s bráchou skoro o 15 let. Sama mám děti ani ne 2 roky od sebe. Babička s náma bývá často, říkala že je to úplně jinej level :mrgreen:
Kdybych byla mladší, klidně bych měla ještě jedno dítko klidně i víc let od těch dvou. S bráchou jsme sourozenci, jsme rádi že se máme, i když jak jsme říkali, každý máme " jinou" mamku. 20 a 35 je rozdíl, a stejně doba,70 léta vs. těsně postkomunistická doba.
Všechno má svá negativa i pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
28.6.17 23:05

Memám děti, ale mužu ti říct za sebe, jsem s bráchem o 10 let mě je 19 jemu nyní 9 a upřímně, je to moc fajn, už jako malá jsem se naučila péči o dítko, užila jsem si děctví sama, a pak další super s bráchem, a nikdo ničeho nelituje, ba naopak když mamka potřebuje, postarám se pomužu, ví že se na mě muže spolehnout a vše je ok. A ikdyž jsme od sebe tolik let jsme spolu za dobře, někdy se chováme stejně a blbneme jak malý bez rozdílu věku. Já bych takle děti asi nechtěla daleko, ale bohužel mamce nehrál osud zrovna do karet a dřív se nezadařilo, až po těch 10 letech, a asi to tak mělo být za mě je to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
29.6.17 00:15

Já mám syny o 16,5 let :mrgreen:.Starší má čerstvě 17 let a prtě bude mít půl roku. U mě byl důvod velkého věkového rozdílu ten, že jsem nemohla najít solidního chlapa :mrgreen: O to víc si to teď užívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.6.17 00:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky, máte některá doma děti s věkovým rozdílem 5 a více let od sebe? Jak sourozenci spolu vychází? A jak to zvládáte vy? Co vás vedlo k tomu mít takhle větší rozdíl? Já mám 3 letého synka, vždycky jsem si přála mít děti dvě, nejlépe blízko u sebe aby měly alespon podobné zájmy. Ale člověk si něco naplánuje a vše je jinak. Miminka mě neberou a momentálně si neumím představit znovu opakovat těhotenství, šestinedělí, miminko do roku…V září se vracím do práce a těším se že už nebudu každý den doma a začnu zase vytvářet nějaký hodnoty :lol: Bojím se, že pak se mi do druhého už nikdy nebude chtít ale zas mi to přijde nefér vůči synovi. Rodina mě nechápe, okolí říká že se jim po miminku začalo stýskat už ve 2 letech staršího. Jsem asi divná? Máte to některá taky tak? Začalo se vám v práci třeba stýskat po tom klidu na rodičovské?

Nemám ráda termín „dva jedináčkové“. To platí tak u rozdílu 16 let.

Máš pocit, že se tvoje pětileté odstěhuje už brzo z domu? :mrgreen:

I starší dítě chápe poje sourozenec. Je to třeba trochu jiné, ale chápe, že miminko je brácha nebo ségra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.6.17 06:24

Syn je se sestřenicemi o 6 let a jsou tedy úplně mimo sebe. Na návštěvách si nehrají, neblbnou. To samé s dětmi od sousedů (věkový rozdíl 5-7 let). Ty zájmy těch strších už jsou prostě totálně někde jinde. A to syn inklinuje spíš ke starším dětem než k vrstevníkům (ve školce se nejvíc kamarádí s hlapečkem o dva roky starším).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
29.6.17 07:06

Zakladatelko, mám to úplně stejně jak ty. Za 2 týdny budu rodit s 5letým rozestupem. Chtěla jsem také zas na chvilku do práce, užít si první dcery a teď miminka v poklidu. Vztah sourozenců se neodvíjí od věkového rozdílu. Nikdy mě nenapadlo pořirovat si děti proto, aby si spolu hrály, záruku stejně nikdy nemáš. My si chtěli pořídit další dítě v době, kdy budeme mít po něm touhu a ne z nějaké „povinnosti“ a očekávání okolí. 6 let doma by mě zabilo a to nejsem nijaká kariéristka.

A z pohledu sourozeneckého - jsme z bráchou o 5 let a vztah máme super, hráli jsme si spolu i tak a ani jeden z nás nemá pocit, že jsme 2 jedináčci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
29.6.17 07:14

Nejsi divná. Znám dva již odrostlé „dvojjedináčky“ a věkovým rozdílem okolo osmi a ž deseti let. a musím říct, že spolu mají lepší vztahy než děti dva roky od sebe ;) Takže je to spíš o výchově, povaze a přístupu k dětem než jaký je nebo není rozdíl. Také znám spoustu dětí, co jsou od sebe rok dva, a popravdě, velmi často je to, aspoň v dětském věku, spíš řežba než láska :jazyk: Děti s větším věkovým rozdílem nemívají tak často pocit, že mu ten mladší bere maminku na jeho úkor (prváě proto, že je odrostlejší a na mámu už není tak fixovaný, má své zájmy atd).

Takže bych řekla, že je to na tobě - já nemohla navazovat RD a dnes jsem za to ráda, když vidím ty udřený mámy s dvěma, co už jim mateřská leze i ušima, jsem spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
29.6.17 07:48
@Anonymní píše:
Ahoj holky, máte některá doma děti s věkovým rozdílem 5 a více let od sebe? Jak sourozenci spolu vychází? A jak to zvládáte vy? Co vás vedlo k tomu mít takhle větší rozdíl? Já mám 3 letého synka, vždycky jsem si přála mít děti dvě, nejlépe blízko u sebe aby měly alespon podobné zájmy. Ale člověk si něco naplánuje a vše je jinak. Miminka mě neberou a momentálně si neumím představit znovu opakovat těhotenství, šestinedělí, miminko do roku…V září se vracím do práce a těším se že už nebudu každý den doma a začnu zase vytvářet nějaký hodnoty :lol: Bojím se, že pak se mi do druhého už nikdy nebude chtít ale zas mi to přijde nefér vůči synovi. Rodina mě nechápe, okolí říká že se jim po miminku začalo stýskat už ve 2 letech staršího. Jsem asi divná? Máte to některá taky tak? Začalo se vám v práci třeba stýskat po tom klidu na rodičovské?

Já tedy nevím, ale dva jedináčci, to si představuju věkový rozdíl tak 13 let a víc. Jsme se sourozencem od sebe 5 let a vždycky jsme měli perfektní vztahy, jsme jako nejlepší kamarádi :srdce:

Nemám ráda, když jsou děti blízko od sebe. Připadá mi to jako hodně stresu a rodiče se do toho někdy i násilím tlačí, aby byl věkový rozdíl co nejmenší (jakoby to zaručovalo sourozenecké vztahy, podle mě nesmysl) a nebo to tak vyplyne, protože ženská nemůže najít práci :nevim: Radši rozdíl 3 roky a víc, aby to bylo víc klidu a starší už byl nekojený, ve školce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
29.6.17 07:59

Mam to se sourozenci, ja rocnik 1986 - segra 1992 - bracha 2000. Byly doby miru aj „valek“ coz je ale jinde taky a vubec nezalezi na veku deti. Nasi male je pres 3,5 roku, mam telisko do jejich cca 7 let a pak chceme druhe. Taky se setkavam s negativnim nazorem, ze budou daleko od sebe, nebudou si hrat bla bla bla. Je mi to sumak, protoze tohle je pouze nase vec a opravdu se na druhe necitim, blizke kamaradky maji deti hned po sobe, nebo je ted i v rodine hodne miminek, takze clovek si pochova a vrati. Ja se chci proste dostatecne venovat nasi dceri, bohuzel mne zlobi zdravi a telo neposloucha, takze aj to je duvod k nynejsimu „odmitani miminka“ :D

• Citovat
  • Upravit
4760
29.6.17 08:00

V říjnu budu rodit a synovi bude v únoru sedm. Na bráchu se hrozně těší, strašně si ho přál už od čtyř let.
My s druhým počkali, protože jsme kvůli řešení nového bydlení potřebovali druhý příjem. Bydlení jsme vyřešili, znovu našetřili nějaké zásoby peněz, já si zbystřila tři a půl roku mozek v práci a zadělali jsme :mavam:
Zatím na tom vidím jen pozitiva, že budou kluci takhle od sebe, tak snad i realita bude taková. :mavam:
na okolí se vyprdni. Co je komu do toho? Já už několik let taky pořád poslouchám otázky o druhém. A teď to vystřídaly zase spíš překvapené reakce, že to druhé fakt bude. Lidi budou mluvit a komentovat pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin