Předčasné porody v rodině - máte to někdo podobně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
951
17.6.15 11:51

Zezačátku jsem myslela, že snad ani cvičit nebudu, ale ten první to opravdu potřeboval. Do 4 měsíců jen ležel, a pak najednou udělal tak obrovský pokrok, že mě to nakoplo a opravdu vojtovce věřím. Já myslím, že to přibírání máte ok. Ten můj první neměl ve 4 měsících ani 4 kila. Rehabilitujete často? Může to být i tím. To se spraví a navíc - je to holčička, ty jsou ještě drobnější :kytka: S tím druhým mi to cvičení už nevadí. Ten pláč, to nesmí člověk tak brát. Ta vojtovka dá dětem do základu opravdu jen to dobré. Já to vidím na tom starším klukovi. Má krásné držení těla a na to, jak je drobný, tak je fyzicky zdatný. Nemá problém ujít najednou 5 km a to nepočítám, co ještě naběhá a najezdí na odrážedle k tomu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
17.6.15 12:55

@Baby86 od té doby co jsme doma přibírá málo vychází to průměrně 120 za týden.
Někdy i 80 a tím jak se narodila s malou váhou tak se to doktorům moc nelíbí. Myslím, že ve 4 měsících asi taky nebudeme mít 4 kila.
Mávelký rozestup břišních svalů a pupeční kýlu.
Snažíme se 2 denně někdy i 3krát. když někam o víkendu jedeme tak vycnecháme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
17.6.15 20:26

@luciekal Asi jenom kojíš, viď? Já zezačátku také. Pak jsem oba musela přikrmovat. Jinak to nešlo. Ona se ta laktace po sekci a navíc při předčasném porodu nemusí holt pořádně rozběhnout. A navíc, kluci mi u toho kojení vždycky rychle odpadli. Přinejhorším budeš taky přikrmovat. Já jsem dávala mlíčko stříkačkou. Snažila jsem se udržet kojení alespoň částečně. Nedonošené dětičky mívají diastázu břišních svalů. Oba kluci ji měli. To se spraví tím cvičením. Chce to ale čas. S Prvním jsem cvičila 4 x denně. S druhým cvičím také 2 - 3 x.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.6.15 21:53

Tak dispozice k potratům či předčasným porodům v některých rodinách být mohou - záleží na příčině. S Leidnem je to zajímavý, asi případ od případu. Nedávno jsem se o tom bavila s kamarádkou, které ho zjistili při třetím těhotenství. A to ještě náhodou - potíže mel její bratr, tak to brali všem sourozencům. První dvě těhotenství i porody měla bez potíží, děti zdravé, v termínu (o nemoci nevěděla). Teď je těhotná potřetí, potíže nemá, ale preventivně jí budou píchat léky tuším ke konci těhotenství a v šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
17.6.15 22:07

@Baby86 A jaak to děláš když někam jedete a nestíháš cvičit? Kolik minut cvičáíš jedno cvičení? Nám řekla na rhb v Podolí kam chodíme fyziot že s tak velkým rozestupem tam nikoho ještě neměla, ale snad se to spraví.
Nene už dávám skoro jen přikrmy už dlouho přibírala jen 80g za týden což bylo hodně málo. Malá byla 23 dní v porodnici pouštěli ji a měla jen 2030g.
Stejně jsem zezačátku dávala ob takže kojení z prsu a pak odstříkané z lahvičky mě naopak řekli že ahvička nevadí a i tak tam děti krmí, problém nebyl ona chce jíst, ale já nemám mlíčko ted se snažím jí alespon jednu dávku dát, ale stěží chci hlavně kvuli protilátkám.
Já ji přikládala až po týdnu zhruba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
17.6.15 22:14
@luciekal píše:
Ahoj zajímalo mě zda někdo z vás má předčasné porody v rodinné generaci? Moje babička (mamka mamky) byla v 8 měsící pod 2500g moje mamka to samé, já 34tt 2100g, sestra dvojčata 420g a 1070g, Nyní má dcera Emma 33+4 1600g. Děkuji. Pokud je na tom stejně řekl vám doktor k tomu něco? Vždy jsem chtěla alespoň dvě děti a teď mám strach.
Gynekologa obvodního nemám moc schopného tak přemýšlím na koho se obrátit.

My :mavam: Já asi 32 tt 1500g, ségra 8 měsíc, máma taky..moje děti 35 a 36 tt(dle utz).Syn vydržel rekordně dlouho, ale zase byly jiný komplikace :? Taky nikdo neví proč, ale my jsme takový nevhodný do chovu říkám- hooodně drobný, hubený, nevím, jestli to s tím souvísí :nevim:
Každopádně teď máš malé mimi, jsi po císaři, takže než bude druhý, tak být tebou se vážně nechám nějak speciálně vyšetřit, neporadím jak a kde, taky ěm to zajímá, jen hlásím, že u nás je tohle taky :? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.6.15 07:09

@luciekal Když se mi narodil druhý, měl větší rozestup než já jako dospělá žena po porodu. Dost mě zarazilo, že to nikdo neřešil, ale postupně se to zlepšilo. Teď už má diastázu jen kolem pupíku. Pokud jste téměř na UM, tak samozřejmě používej lahev. Já jsem pokaždé nakojila, a pak dala podle potřeby příkrm UM. Je to časově náročné, ale jakmile přestaneš přikládat a budeš používat jen odsávačku, tak to kojení jde těžko udržet. Každé miminko má v přibírání jiné tempo. Také záleží, jaké postavy jsi ty a partner. Pokud jste drobnější, tak je to úplně normální. Já a manžel jsme sportovní postavy, štíhlí, menší, ale svalnatí. Naše děti jsou taky takové. Nám cvičení trvá tak 10 minut. Já tedy nikam jinam nejezdím než na nákupy a denně vedle do vsi k manželovo rodičům. Tam jsme celé odpoledne, až večer se vracíme, takže cvičím tam u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí