Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Adrasteia píše:
Taky nemám a jsem na to pyšná.Nikomu ho neberu, ať si každý dělá, co chce. Vadí mi konverzace typu: "Ty jo, to je dobrý, dáš to na FB? Jak jako nemáš???
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Načež spousta lidí usoudí, že jsem asi nějaký vadný kus, když nejsem na FB.
![]()
![]()
Jinak ještě k tématu. Zveřejňovat fotky svého dítěte mi připadá dost hloupé. Už bylo dost situací, kdy si kamarádíčci ze školy stáhli např. fotku spolužačky, jak se koupe nahá ve vaničce nebo kaká, když byla batole.![]()
Já jsem teď dělala fotoknihu prarodičům k Vánocům, a hodně jsem vybírala, aby tam na letních fotkách nebylo nikde nic vidět, přestože to jen pošlu po netu ke zpracování. Prostě jak je jednou něco v kyberprostoru, může se to ocitnout kdekoliv. Ale já jsem úplně mimo, pamatuju si, že jsem viděla tyč na dělání selfíček poprvé 1.4. před pár lety, a normálně jsem si myslela, že je to super apríl, že něco takového přeci nemůže nikdo myslet vážně, a ono jo ![]()
@MartinaIrena píše:
@Adrasteia Já vždycky všem říkám, že jsem tam byla rok a stačilo mi to. A že mi dalo docela fušku smazat si kompletní profil. A lidi to pochopí, že mi to vadilo na osobní rovině.
Já jsem ho neměla potřebu zakládat nikdy, reakce lidí mi nevadí, spíš z nich mám srandu, když reagují tak, jak jsem popsala. PC obecně nám s manželem stačí úplně v práci, jsme rádi, že ho můžeme vypnout. Já jsem teď na mateřské někdy na emiminu, ale to je tak všechno.
@zrcadlo píše:
Já jsem teď dělala fotoknihu prarodičům k Vánocům, a hodně jsem vybírala, aby tam na letních fotkách nebylo nikde nic vidět, přestože to jen pošlu po netu ke zpracování. Prostě jak je jednou něco v kyberprostoru, může se to ocitnout kdekoliv. Ale já jsem úplně mimo, pamatuju si, že jsem viděla tyč na dělání selfíček poprvé 1.4. před pár lety, a normálně jsem si myslela, že je to super apríl, že něco takového přeci nemůže nikdo myslet vážně, a ono jo
Přesně. Pokud si tam někdo dospělý dá třeba nějaké vlastní intimnější fotky, tak jeho věc, je svéprávný, může si dělat, co chce. Ale zveřejnit intimní fotky dětí? Kde to jako jsme? Nějaké právo na ochranu osobnosti? FB pro dospělé O. K. Jenže mě vadí hlavně to, že v tom figurují ty děti. A šikana nám vesele kvete. Někdy mě opravdu napadá, že všechny ty počítače, tablety a chytré mobily nám byl čert dlužen. Jestli za to pohodlí, které nám poskytují nezaplatíme jednou příliš vysokou cenu. ![]()
@radkka píše:
Nemocný je člověk, který haní něco, co evidentně neumí používat.
Nic ve zlém, ale z této logiky vyplývá, že pokud budeš například ty hanět tlustého ošklivého plešatého a zlomyslného chlapa, tak on je vlastně úplně v pohodě, jen ty jsi nemocná a neumíš ho evidentně používat. ![]()
@zrcadlo ja ty selfie tyce nedavam ani ted
ale taky jsem si myslela, ze to je tenkrat nejakej vtip a ze se to nemuze ujmout. no ale v dnesni dobe, kdy si kazdej foti pomale i vlastni bobky ![]()
@mrs.gendy píše:
@zrcadlo ja ty selfie tyce nedavam ani tedale taky jsem si myslela, ze to je tenkrat nejakej vtip a ze se to nemuze ujmout. no ale v dnesni dobe, kdy si kazdej foti pomale i vlastni bobky
Hlavně jak z toho někomu spadl foťák a rozflákal se. Docela se nedivím.
Ta selfie tyč je fakt vtipná
Upřímně řečeno by mi bylo trapný někam jít a tahat jí sebou i před lidma
Jinak ta cena takové prkotiny je taky hezká ![]()
@Adrasteia píše:
Nic ve zlém, ale z této logiky vyplývá, že pokud budeš například ty hanět tlustého ošklivého plešatého a zlomyslného chlapa, tak on je vlastně úplně v pohodě, jen ty jsi nemocná a neumíš ho evidentně používat.
Ne.
Neznám nikoho, kdo by tam dával 50 fotek. Jen některé tam pravidelně dají třeba pět fotek svých dětí týdně, což nevadí. Opravdu znáš někoho, kdo dává na FB 50 fotek denně? Nebo i deset?
@Jitulinka.1 píše:
Hele já tu nestojím o nějaké snažení mě urazitSlušně jsem se zeptala jestli je to nemoc nebo moda? Protože plno lidem to leze na nervy nejem mě, tak jsem založila diskuzi zde kde je plno maminek
Prostě mi to přijde ujetý dávat fotky převalující se ho mimnka v postýlce a nebo to jak kaká
Není to nemoc ani móda, je to prostě tak. Je to dnešní doba, kdy facebook je a lidi ho používají, jak uznají za vhodné. Já ho mám, sem tam něco dám. Nejsem závislá a kdyby nebyl, žiju… ale taky jsem dávala víc fotek, když jsme měli první dceru, jak teď. Ale nebylo to 50 denně (to snad ani za rok
). Mě taky vadí jeden, co ho tam mám, že pořád dává články proti migrantům a nevím, co ještě. Ale prostě to přejedu. Je to jeho věc, že to tam dává a moje, že ho mám v přátelích a nevypnu si ho…
Z tvého příspěvku cítím trochu averzi na tu danou osobu jako takovou. Nemyslím to zle, ale ruku na srdce…???
Jezis, s tou selfie tyci jste mi pripomnely jeden par na dovoleny ![]()
Vlezli do bazenu s tim udelatkem, udelali par poz, vycenili zuby do americkyho usmevu, kluk si pak sel po svych, holka jeste udelala par spuli fotek, vylezla z bazenu a sla
asi se fotit zase jinam
![]()
@belladonna Nevím přesně počet ale každou hodinu tak 4 fotky
@Aries6 Už jsem psala že to neštve jen mě ale že znám spousty lidí který to taky nechápou že někdo má čas a náladu tam každou chvilku cpát své dítě jak kaká a spinká a to je třeba album o 20 fotkách a každá fotka je uplně stejná
Samozřejmě je každého věc co si kde dává ale tohle se mi zdá prostě divný ![]()
@Jitulinka.1 Jedna známá tam taky vždycky nacpala všechny fotky, co na dané akci nafotila. Rozmazané, otočené, 5× stejná fotka a tak. Nějak si to pletla se soukromým fotoalbem. Pak najednou buch, všechny zmizely. Že někde četla, že si úchylové hledají děti na fb. Takže z jednoho extrému do druhého. V tuto chvíli nemá ani profilovku.
Jak jsem psala, každý podle svého a někdy to přidávání fotek a příspěvků o člověku něco vypovídá ![]()
Tak jak jsme tu mluvili o tom, že někdo je schopen dát na web veřejně i datum narození svého dítěte, tady to zrovna máte. Jméno, příjmení, místo, datum a čas narození, dokonce tam máte váhu a výšku. ![]()
Být matkou toho dítěte, asi bych ji zabila.
https://www.emimino.cz/…katky-12825/