Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkus to vzít selským rozumem - když ji neodhlásíš, tak s těmi obědy budou dělat co? No, oni je vyhodí a ty zaplatíš. A jinak tedy nevím, jak „divně“ se mohla po telefonu tvářit, prostě oznámím, že dítko nedorazí a zda si přijedu pro obed nebo ne, ona řekne ok a hotovo, rozhodně nemá touhle dobou čas na nějaké povídání.
No, asi jak kde, většina školek nechodí jíst do školní jídelny… nicméně i kdyby ano, tak školka vede docházku dětí, tak je minimálně slušnost to dítě omluvit.
U nás omlouváme každou absenci, má se telefonovat do 8 hodin ráno, aby odhlásili jídlo.
@Anonymní píše:
Ahoj, mela bych dotaz ohledne materske skolky. Dceru tam mam od ledna, tak jeste spoustu veci nevimnapr. kdyz dcera onemocni musim ji telefonicky omlouvat? Dnes jsem tam volala a pani ucitelka mi prislo, ze se „tvarila“ divne
omlouvate tedy sve deti nebo se omlouvat nemusi?
to zjišťuješ brzy. My odhlašujem pouze stravu. nic víc.
U nás se taky odhlašuje jídlo v jídelně (resp. přes internet) - jídlo jim vozí do školky ze školní jídelny. Ale i tak se do školky musí volat a dítě omluvit. Přečti si školní řád, tam budete mít podmínky omlouvání. Např. dlohodobá neomluvená absence je důvod pro vyloučení.
Nám třeba říkali, že omlouvat nemusíme, jídlo odhlásí každému, kdo do 8 nedorazí…ale jsou rádi, když jim člověk před tou osmou ráno zavolá, aby si ho rovnou odškrtli…Je to školka od školky…
U nas je jedno zda se zavola do kuchyne nebo primo do tridy, vyridi si to. Dite odhlasuju do pul 8, pak jde zrusit obed i na ten den. Volam pokazde, povazuju to za slusnost.
Tak u nas se treba omlouvat nemusi. Uzavira se dochazka po osme hodine a pak se predava seznam deti do jidelny aby vedeli kolik toho maji uvarit. Kdyz do tech osmi ditko neprijde, tak proste neprijde.
My musíme odhlásit jídlo ve školní kuchyni do 7.h ráno a pak odhlašuji i v Mš minim.ze slušnosti. Každá školka-jiné zvyklosti. ![]()
U nas se jem odhlasuji v jidelne obedy, ted uz funguje i e-odhlaska/prihlaseni k obedu, tak ani netreba volat, ty telefony kucharky zdrzuji od prace. A smi se odhlasi do 14h.toho dne, kdo nestihne, tak mu zustane dite druhy den prihlasene, ale muze si obed vyzvednout v jidelne do esusu. To ma, ale kazda skolka sve pravidla.
A ty jsi nedostala informace? My třeba víme, že máme zavolat nejpozději do 7 ráno (do školky), aby dítě neplatilo obědy. A co týče absence jako takové, tak je to podle mě slušnost.
Vím-li večer předem, že kluka do školky nepošlu, tak napíšu do školky smsku, tu si ráno přečtou. Jinak ráno zavolám a domluvím se, jestli oběd na ten den zrušit nebo si ho vyzvednu a nahlásím přibližný výhled, jak dlouho doma zřejmě zůstane.
U nas si treba uc. a kuchyn nepredava informaci, ze dite chybi a ma se odhlasit, takze kdyz rodič zavola do tridy fajn, ale je mu to prd platne, obed ma prihlaseny dal. Takze bud ta e-odhlaska nebo telefon, nekdo zvoni osobne na kuchyn. Ja moc casto neodhlasuji, ale ulozila jsem si tu stranku v mobilu a kdyz je treba, tak otevru, odhlasim a je. Nevolam kvuli kolegialite, pac jsem tam delala a fakt ty telefony, zvonky zdrzuji, vzdy nekdo volal, kdyz to bylo nejmin treba
.
Příspěvek upraven 23.01.17 v 08:37
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, mela bych dotaz ohledne materske skolky. Dceru tam mam od ledna, tak jeste spoustu veci nevim
napr. kdyz dcera onemocni musim ji telefonicky omlouvat? Dnes jsem tam volala a pani ucitelka mi prislo, ze se „tvarila“ divne
omlouvate tedy sve deti nebo se omlouvat nemusi?