Mateřská vs. důchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27008
10.5.10 21:49

Katka86:taky sobě penzijsko a pojistku se spořením a malému pojistku se spořením,snad z toho za pár let alespon něco kápne :lol:
Anonym podnájem ve městě co máme kousek tak 7-10 tisíc +služby a tady u nás když jsme před nějako dobou koukali tak chtěli kolem těch 8000 :nevim: přímo u nás mhd není a vedle nevím kolik stojí nikdy jsem s ní nejela :nevim:
nemám pocit že by se tu někdo hádal nebo napadal což jsem ráda doufám že ani já jsem nikoho neněco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.10 21:50
Katka86 píše:
Anonymku tak já bych si s těma 50 000 Kč připadala jako milionářka,ale jen do té doby,než bych si na to zvykla a za pár let bych si tady v té diskuzi stěžovala,jak se mám zle :mrgreen: :mrgreen:

taky jsem chtěla něco takového napsat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 21:52
MadGirlNancy píše:
Katko, nemyslim si, ze se maji u nas dobre, ale to zalezi na uhlu pohledu. Stat je vesmes sikanuje, lide zavidi, snad aby se za sve prijmy stydeli.
Ad rodicovska, ja ji mam treba celou pro sebe a ze bych z toho byla nejaka odvazana…to teda nejsem, byla jsem z prace zvykla na vic penez.
Jeste k memu predchozimu prispevku, problem je proste v tom, ze kazdy by chtel dum, auto, nejlepe dve apod..ale to proste nejde. My si sice zijeme zrejme dobre a na vysoke noze, ale v zadnem pripade si neporidime dum, nebot by nas cekal obrazne receno „suchy chleb a voda“. I kdybychom s nasimi prijmy dosahli klidne na 5 milionu hypoteku, zkratka si ji nevezmeme. Ja si chci zivot uzivat a ne premyslet, jestli kazdy mesic splasim 20 000 na hypoteku.
JO a jeste, Katko, ty jsi proste typicky volic CSSD, je to tak?

Promiň, ale krásný dům se dá pořídit na klíč do 3 milionů, svépomocí ještě levněji a splátka hypotéky dělá kolem 10ti tisíc i míň, tak si tu nestěžuj, že byste na to při vašich příjmech neměli… :roll:

• Citovat
  • Upravit
20662
10.5.10 21:52

Crystal mě si teda určitě neněco :wink: Spořím co můžu,aby se aspon synáček měl trošku dobře v době,kdy nevíme jak a co vůbec bude.A jestli bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 21:55

Hlavněm,že už se chystám přez hodinu do postele,ale mě se tady tak suprově diskutuje :mrgreen: A stěžuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
10.5.10 21:56

Hele, anonymni, ja si NESTEZUJU, to jsi zrejme spatne pochopila…ja pisu, ze jsme si to svobodne vybrali, ze dum mit nebudeme. Staci nam byt. A 10 000 splatka mi tedy neprijde malo. Kdyz k tomu prictes kolik stoji dum zivit, tak jsi mnohem vys. A jeste jednou - ja jsem si nestezovala, zrejme neumis cist. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.5.10 21:57
Anonymní píše:
MadGirlNancy píše:
Katko, nemyslim si, ze se maji u nas dobre, ale to zalezi na uhlu pohledu. Stat je vesmes sikanuje, lide zavidi, snad aby se za sve prijmy stydeli.
Ad rodicovska, ja ji mam treba celou pro sebe a ze bych z toho byla nejaka odvazana…to teda nejsem, byla jsem z prace zvykla na vic penez.
Jeste k memu predchozimu prispevku, problem je proste v tom, ze kazdy by chtel dum, auto, nejlepe dve apod..ale to proste nejde. My si sice zijeme zrejme dobre a na vysoke noze, ale v zadnem pripade si neporidime dum, nebot by nas cekal obrazne receno „suchy chleb a voda“. I kdybychom s nasimi prijmy dosahli klidne na 5 milionu hypoteku, zkratka si ji nevezmeme. Ja si chci zivot uzivat a ne premyslet, jestli kazdy mesic splasim 20 000 na hypoteku.
Promiň, ale krásný dům se dá pořídit na klíč do 3 milionů, svépomocí ještě levněji a splátka hypotéky dělá kolem 10ti tisíc i míň, tak si tu nestěžuj, že byste na to při vašich příjmech neměli… :roll:

no jo ,ale musíš mít pozemek a ten je právě ve větších městech ta nejdražší položka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.5.10 22:00

A ani splatka na 3miliony neni 10tisic kde jsi to vzala anonymni.My mame hypoteku 4mesice mame ji na 1,8mil a splatka je presne 11600.Tak asi jsi se prepocitala.a mame hypoteku na 25let.
Na 3mil.to bylo 19tisic.

Příspěvek upraven 10.05.10 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.10 22:00
pavlak5 píše:
Anonymní píše:
MadGirlNancy píše:
Promiň, ale krásný dům se dá pořídit na klíč do 3 milionů, svépomocí ještě levněji a splátka hypotéky dělá kolem 10ti tisíc i míň, tak si tu nestěžuj, že byste na to při vašich příjmech neměli… :roll:
no jo ,ale musíš mít pozemek a ten je právě ve větších městech ta nejdražší položka :wink:

splátky nejsou to jediné máš k tomu dalších plno poplatků + energie v baráku a to jsi hned na 15-20tisíc.My třeba pozemek máme a i když baráče jen přízemní tak i svépomocí nám to vycházelo sotva do 2,5mega a když nám na to počítali hypo tak jsme s evším byly rozhodně výš než jen na výšce splátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
10.5.10 22:02

pavlak, nejen ve vetsich mestech . nase mesto je na bydleni jedno z nejdrazsich v republice, protoze je krasne :-D Nicmene stavebni parcela 1000 m/2 stoji 1500 000. Takze smula. A podle me tech tisic metru je tak akorat, aby mel clovek soukromi, kdyz uz ma dum. A ne jak je ted zvykem stavet - 3 metry od souseda vlevo i vpravo, to je pak jak panelak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.10 22:02
Katka86 píše:
Hlavněm,že už se chystám přez hodinu do postele,ale mě se tady tak suprově diskutuje :mrgreen: A stěžuje :mrgreen:

taky se snažím odlepit ale nějak to nejde a ot mi už začal můj seriál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.10 22:04
MadGirlNancy píše:
pavlak, nejen ve vetsich mestech . nase mesto je na bydleni jedno z nejdrazsich v republice, protoze je krasne :-D Nicmene stavebni parcela 1000 m/2 stoji 1500 000. Takze smula. A podle me tech tisic metru je tak akorat, aby mel clovek soukromi, kdyz uz ma dum. A ne jak je ted zvykem stavet - 3 metry od souseda vlevo i vpravo, to je pak jak panelak :-)

u nás prodávají už já nevím 2 roky parcely na baráčky no stojí tam asi 3 bodejt by ne máme sotva 10 tisíc obyvatel a chtějí jen za parcelu 800 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 22:08
kattkka píše:
A ani splatka na 3miliony neni 10tisic kde jsi to vzala anonymni.My mame hypoteku 4mesice mame ji na 1,8mil a splatka je presne 11600.Tak asi jsi se prepocitala.a mame hypoteku na 25let.
Na 3mil.to bylo 19tisic.Příspěvek upraven 10.05.10 v 22:01

No, tak my se právě chystáme stavět dům v hodnotě 2800000Kč (na klíč) a máme hypo 8000Kč na 40 let, takže v obraze jsem, neboj… To, že vy máte asi nevýhodnou hypotéku, je vaše věc. :-)
A už končím. Zakončila bych to slovy, která už tu někdo použil: Jaký si to uděláš, takový to máš… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2081
10.5.10 22:10

Ty jo, na 40 let? to se taky dela? to mi bude 70 a manzelovi 73. A mate tam nejakou fixaci a jak dlouhou? KAmaradka ted dojela po peti letech placeni s fixaci na to, ze nahle ji to vyskocilo o 30 %..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 22:28

Anonymni keca rozhodne ti to nedaji na takovou castku za takove splatky.I kdyz to mas na 40let.to by jsi mela hodne vyhodnou hypoteku jsi chtela rict ze preplatis jen 1milion a aspon nekecej.Nejvyhodnejsi je hypoteky brat na 15let tam se tolik nepreplati co je vis tak vetsinou preplacis jednou tolik a ji vice.Vim to v toot oboru pracuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat