Mateřská vs. důchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
BlanulaK píše:
Buďme rádi, že žijeme v relativním dostatku a bez válek - mladí s dětmi to neměli nikdy úplně lehké a všichni /pokud budem mít štěstí/ zestárneme a budeme taky důchodci. A čím je člověk starší, tím raději prostě remcá, to jde s věkem.
Jinak tohle je přesně typ diskuse, která jen rozdmýchává vášně a vypovídací hodnotu nemá žádnou…
No ale stejně mi to nedalo a nakoukla jsem i reagovala
Tahle diskuze neměla za úkol rozhádat tady na emiminu co nejvíc návštěvnic,to není smyslem diskuze jen jsem se chtěla zeptat na názor a hold když jsou typy který se sem jdou hádat tak za to já už nemůžu jen jsem chtěla slyšet taky jinej názor
co je na tom špatnýho
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Segra: a uz vazne dost.Chtela jsem reagovat na NadgirlNancy uplne stejne.
Takze Nancy stejna otazka od oluschky je i ode me a zajima me odpoved.
Příspěvek upraven 10.05.10 v 14:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v mém okolí jsou důchodci kteří si nemají na co stěžovat…znám jen jedinou mojí sousedku žije sama v nájmu města je to draé a má důchod 8000 kč .Pani nad náma žije s manželem každý dne si nakupuje hadříky…maminka přítele mojí mamky má důchod 12 tisíc,moje babička s dědou mají takový důchod že vše poplatí z dědového a babička si svůj nechává na mega drahé nákupy(jezdí 4× ročně na slovensko na dovču)Takže asi tak…je mi jasné že důchodce co je sám platí nájem a léky je na to dost špatně…ale zase znám většinu co se mají opravdu dobře. ![]()
a když to srovnám s rodičovskou…tak mi přijde nízká zvlášt když se jedná třeba o druhé dítko.Bylo by to jiné kdyby byla možnost práce z domu pro maminky které by si mohli vzhledem k času přivydělávat nebo zkrácené úvazky…nebo kdyby alespon byla jiná situace a plno rodin nemuselo splácet hypotéku či chlapi měli alespon ten průměrný plat.To je můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Špatnýho nic, jenomže co člověk to jinej příběh a jak už tu někdo psal, v obou skupinách se najdou Ti co se mají hůř a jiní zase líp a jak tady posuzovat co je to to hůř…ach jo. Jasně, že je to tu od toho vypovídat se a probrat svoje problémy s ostatními, jenomže mě vadí, že někteří diskutující pak neví, kdy už je slušné přestat a naváží se do důchodců, jako by to byl nějaký obtížný parazitující druh. Vadí mi to třeba i proto, že i já mám v rodině důchodce a žádní paraziti to nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanule i já mám mámu důchodkyni a jako je fakt že on je důchodce a důchodce , ale to je asi spíš o tom že někteří lidé se vyrovnávají třeba se stářím hůř a pak jsou protivní a kolikrát horší než puberťáci, ale zase na jednu stranu každý z nás pokud bánbůh dovolí budem jednou důchodci a nevíme jací budem my .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě
Já ten nárůst remcálkovství na sobě s věkem taky někdy pozoruju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz nevim, kdo tu po me chtel nejakou o odpoved - nejsem plne zavisla na manzelovi, sama dokazu vydelat penize
, jinak mame v pripade jeho urazu dost penez nasetreno + pracuji penize pro nas jeste jinde…
a dite mame jedno a do vic se mi moc nechce, protoze kdyby nebyl manzel s jednim to zvladnu v pohode bez hladoveni a omezovani, se dvema nevim…a o tom jsem psala - ze JA si rozmyslim, zda na dite mam ci ne - a o tom, ze to tak jini nemaji ci maji delat tam nepadlo ani slovo.
JInak souhlasim s tim, ze tahle diskuze rozdmycha akorat hadky a negativni prispevky budou padat jeden za druhym a bude se to stupnovat. Zrejme proto, ze kazda je zde v jine situaci, s jinym nazorem na socialni politiku statu, nemluve o jine mire vzdelani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
důchodci - tak já si myslím, že spousta z nich nepochopilo, že důchod je dávka a z té by podle mě měli lidi přežít a vyžít, nikoli si užít (jestli mi rozumíte). Jak je možný, že samotná důchodkyně ufinancuje 3+1? Pak je jasný, že se jí důchod zdá malej.
Já bych taky chtěla domeček s velkou zahradou, ovšem nemám na něj, tak máme 2+kk a v něm 2 děti…
ufinancování dítěte - tak já tedy taky zastávám názor, že když na to nemám, tak ho nemám mít. Když už si beru hypotéku, tak mám přemýšlet, že třeba za 5-10 let to dítě mít budu a bude tedy na splácení jen jeden plat. Ne si koupit větší byt, na kterej PAK nebudu mít. V dnešní době chtějí všichni všechno hned…
Jinak je jasný, že finančně jsou na tom nejlíp zaměstnaní lidi hned po škole, jen o tom ještě neví
(to je známá věc z marketingu)
platy - jasně, že z minimální mzdy a RP se žije blbě, o tom žádná. Na druhou stranu když chlap přinese domů 13, nevěřím tomu, že jeho žena nosila o moc víc než 7600 a jestli měla víc než chlap, tak má jít ona do práce a on na rodičák- takže příjem na rodinu se sice snížil, ale ne nijak drasticky. Zato já VŠ teď neberu ani polovinu svého platu a na našem rodinném rozpočtu je to sakra poznat, byť vyjdeme a nemusíme si půjčovat. K moři jsme nejezdili ani předtím, natož teď.
Obecně si myslím, že důchodci se mají líp než rodiny s dětmi a 13.důchody mi přijdou jako výsměch a snad i urážka nás mladých…
nepodepsaná P.
- Citovat
- Upravit
na ufincovani ditete a duchody mam stejny nazor jako anonymni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem chtěla napsat, že ve 20ti letech mi přišlo 50 tis. jako spousta peněz a že to nemůžu nikdy našetřit. Teď je mi přes 30 a 5O tis. je taková minimální rezerva, kdyby se cokoli pokazilo, teď nemyslím jen věci, ale i jakákoli životní situace.
a ještě - ono je to i prioritách. Všechny, co jsme tady, máme doma PC a internet. Taky to něco stojí a přitom bysme bez netu ušetřily minimálně 2 tis. ročně. Každá z nás má někde rezervy. Něco, co by si sice mohla odpustit, ale neudělá to, raděj budem nadávat na to, že dávky jsou malý.
Možná že ti důchodci jsou na tom stejně, prostě nechtějí slevit ze svýho životního standardu, na kterej jim důchod nemůže zákonitě stačit…
nepodepsaná P.
- Citovat
- Upravit
Katty1 píše:
Nejvtipnější mi přišlo, jak jsem zaslechla, že ti, kdo mají vysoký plat, by měli mít i extra vyšší důchody.
Konečně někdo, kdo si může na důchod našetřit a ještě toto![]()
Jako aby ten šok nebyl tak velký nebo co???
Jenže oni každej měsíc odvádějí o hodně víc na sociálním a jsou to pěkné pálky, pak dostanou skoro totéž, co člověk, který odváděl o hodně míň, nejsem pro extra vyšší důchody, ale poměr by měl jakž takž odpovídat. Chtělo by to tu leta slibovanou důchodovou reformu. Ale to už jsem OT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tato diskuze mě opravdu pobavila.Jsem pár let před důchodem,nechci nikoho urazit ani nějak napadat.
Někdo tu psal,že i vy jednou budete důchodci.Pak tu budete brblat,že se o vás stát špatně stará.
My měli na první dítě půlrok mateřskou a hupky dupky do práce,s druhým dva roky a 500kč.Takže taky žádná sláva a přesto se rodily děti.Ne každý dostal státní byt a družtevní jsme si museli zaplatit.Chlap vydělal 1500 k tomu RP a byt stál 25000 i víc.Vychovali jsme vás ale holt jste neměli značkové oblečení a milion hraček.
Chci tím říct jen to,že někomu se zdá 20000až moc a někomu 200000málo.Moji rodiče spořili vnoučatům museli si ledacos odepřít a ve finále si za ty peníze děti moc nekoupili.Ano někdo uškudlí nějakou korunu,aby mohl jet na dovolenou,ale to neznamená,že se topí v penězích.Někdo nemůže jet ani do Horní dolní,bo má chudák jen 200000měsíčnš.
O tom to je nezáviďte důchodcům,určitě je o hodně víc těch,kteří převrací každou korunu než těch,co se topí v penězích.
My si nemohli na důchod šetřit,nebylo z čeho,platy se zvedali pomaleji než ceny.Nevyčítejte,že mají kde bydlet,většina z nich se na stará kolena zadlužily,bo si museli odkoupit byty od města.Netáviďte jim 4kk,nevíte jak dlouho bna něj čekali a co v něm prožili.
Navíc si myslím,že ti důchodci i z mála rádi koupí vnoučátkům něco hezkého a sami chodí ve starých hadrech.Dnes je 60ti letá žena ještě dáma a určitě nechodí v teplácích.
Nevím,jak by se vám líbilo,kdybyste se o své rodiče na stará kolena musely starat,to co máte,máte jen pro sebe a své děti,bývaly doby,už to tu taky bylo napsaný,že se děti o staré rodiče musely postarat.To by bylo žebráků.když děti nemají dost ani pro sebe.
Celý život jsem pracovala v dělnických profesích a důchod mi vychází něco málo přez 6000kč.Ó TO SE MÁM.
- Citovat
- Upravit
Víte co mě přijde pěkně nespravedlivé?V republice jsou tisíce simulantů,kteří mají částečný důchod a při tom chodí normálně do práce,takže mají dva příjmy a jsou vysmatí
Důchodek si pěkně odloží a peřináček se pekně plní
.At má částečný důchod ten,kdo díky své nemoci má nižší příjmy,ale max bych dala do výše příjmu,víc ne(popřípadě at má na léky).To se pak žije a šetří.Ale celkově jde náš stat do .....Mám penzijko od 20,protože vím,že se důchodu nedožiju
tak at si důchodce nestěžují,my nebudem dostat ani těch blbých 7000Kč.Když nemá důchodce na jídlo je to děs,ale co potom když není na jídlo pro naše děti?
Ale nejdůležitější přece je,že si naši politici žijou jako prasata v žitě,no ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc bych nesrovnávala platy nynější a to,jak se žilo za komoušů.Všichni měli práci,byly jesle,školky …Mě třeba syna do školky nevzali a jsem zvědavá co budu dělat,hlídání nemám,takže přijdu o práci a z manželova platu opravdu nevyjdem.Ano nebyly třeba banány,emohlo se cestovat a kdoví co všechno.ale zase nemovitosti neměly skoro žádnou cenu,dnes za 1 500 000 koupíte ruinu.Kdysi za 15 000 Kč si tchánovci koupili byt 3+1,což se rovnalo deset chlapových platů,dneska když dáte mzdu 13 000 kč x 10 =130 000,za to si koupíte tak prd.Byly nevratné novamanželské půjčky.Ale nechci vyvolávat hádky,tod je můj názor a netvrdím,že je to ten správným.Jsem mladá,až mi bude 60 budu třeba mluvit jinak.Takže buďme rádi,že nám děti neumirají hlady
Vždycky může být hůř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani já se nechci hádat,ale vyvedu tě z omylu,novomanželské půjčky byly,ale vracet jsme je museli.S těma invalidama pracuju a máš pravdu,bere důchod a ještě plat,ale to my nespravíme,taky mě štve,že člověk celej život makal,pak mu posunou věkovou hranici pro odchod do důchodu a než se ho dočká,tak ho vylijou díky krizi z práce a pěkně si seď zadarmo doma.U nás je to tak,že chodíme se základama dom(7350 hrubého)a majitelé si hrabou do kapes.Mě točí třeba výdaje na volby,co vše by se za ty prachy mohlo pořídit.
Je na nas…ní,když matkám pokrátili mateřskou atd.
- Citovat
- Upravit