Mateřská vs. důchod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
10.5.10 18:04

Největší problém vidím v tom, když zůstane důchodce sám, nemocen a bez podpory rodiny. Tak tady mu nebude stačit ani těch 10 tis..
V okolí vidím spíš důchodce co si rozhodně nemůžou vyskakovat - o užívání si nemůže být ani řeč.
Stejně tak ale i mladé rodiny.
Ovšem přidávat těmto skupinám, bych se odvážila až v momentě, kdy na to stát bude mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 18:10

tak novomanželské půjčky byly, musely se vracet, ale za děti se umazávalo docela dost peněz, moje mamka tuším mluvila o 10ti tis, což bylo na tehdejší dobu hodně…

a Bamba - nesouhlasím s tím, že důchodci by se kvůli jejich sentimentálním vzpomínkám měli nechat dožít za státní peníze (tedy naše, za důchody) v jejich velkých bytech… Já bych taky chtěůla velkou zahradu, aby moje děti měly krásné vzpomínky na dětství…

nepodepsaná P.

• Citovat
  • Upravit
4232
10.5.10 18:12

Bambo docela mi mluvíš z duše a to je mi 32 :lol:, takže do důchodu daleko. Víš ta mateřská mi zase tolik neprudí, dobře beru jí půl roku, tak to přežiju, jenomže důchodce s tím musí vyjít třeba 20 let.
I když vím, že to naší generaci postihne vlastně nejvíc, tak stejně vím, že se to bez důchodový reformy neobejde. Jo budu remcat, že vlastně platím na dvě hromádky, na sebe a na současný důchodce, jenomže ono to prostě jinak vymyslet nejde, přece ty důchodce nenecháme umřít hlady. A když někdo má vysoký příjmy a odvádí velký dávky, tak má mít k tomu taky adekvátní důchod. Když vidím, kolik manžel ze svýho platu odvádí na dávkách, tak se mi protáčí panenky a to nepočítám, co za něj ještě odvádí jeho zaměstnavatel, protože na rozdíl od jinejch nepodvádí a odvádí, to co má, ono kdyby lidi nepodváděli, tak by to taky bylo jiný, jenože my to tu nevyřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
10.5.10 18:18

Holky ale novomanzelske pujcky jsou porad.......

podivejte na www.sfrb.cz

Davaji az 300 000 na nove bydleni( pokud nevlastnite zadnou nemovitost samozrejme) a za kazde narozene dite v dobe splaceni se umaze 30 000!!!

Ja duchodcum nezavidim......

Vadi mi jako uz nekdo psal CID a pak makaji jak sroubi a jsou vysmati......taky jsou ID kteri na to ani nemaji diagnozu, ale koupit se da vse.

No a treba nechapu ty ulevy- cestovani zadarmo......ale matko na MD- ty plat !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
10.5.10 18:19

Lizbeth:Stát na to přidávat nemůže…Stačí si občas přečíst ,jak s penězi nakládají politici :nevim: Snížit mateřskou a marodné,jelikož se musí šetřit-ano to jsem pochopila,když se to stalo.Ale když si pak přečtu,že politici skoro nemarodí.Jelikož je pro ně snažší a výhodnější se jen omluvit a prostě nepřijít do práce a pobírat plný plat včetně víkendů…Tak to je na :poblion: Zatím co normální pracující člověk nedostane za první 3dny vůbec nic a pak 60%Z platu,samozdřejmě bez víkendů.Tak politik si jen vystaví jakousi omluvenku a zůstane si doma a nepřijde ani o korunku z jeho platu :nevim: O tom že lidé na svoji nemocenskou čekají i 3-4měsíce a musejí si půjčovat,aby vůbec přežili…ani nemá cenu psát :cert: Naprosto chápu,že se musí šetřit,chápu že stát nemá peníze a že nemá rezervy a zadlužuje se víc a víc.Ale než začnou ukrajovat a hustit do nás ,že se máme uskromnit,tak by si měli sami trochu slevit ze svých nemalých výhod. :cert:
Omlouvám se ,že jsem to sem napsala.Ale jsem trošku alergická na to,že bych měla chápat,že se snižujou dávky apod :nevim: No myslím,že ted se do mě kde kdo pustí :mrgreen: Ale to přežiju :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
10.5.10 18:27

A co se týká důchodců atd…No ne všichni se mají dobře a někteří živoří.Stejně jako maminky a rodiny s dětmi :nevim: Ale třeba moje mamča sama ted říká,že je na tom líp, než když chodila do práce.Nemá velký důchod,ale paradoxně je větší, než když chodila do práce :mrgreen:A další věc…když mi malou nevzali do školky a já nemohla sehnat kvuli tomu práci…Čekala jsem než moje milá maminka dostane důchod a pak jsem teprve mohla něco vzít.Nastoupila jsem do práce,kde pracovalo i několik důchodkyn.Pobírali stejný plat jako já ,jen nebyly vázané smlouvou.Šikovná podnikatelka jim vyměřila stejnou mzdu jako nám ,co jsme pracovali na smlouvu, s tím rozdílem,že ony mohly kdykoliv skončit,nepracovali tolik hodin a neměli téměř žádnou zodpovědnost.Měla jsem ty pani ráda,ale tohle mě dost pilo krev.Jakmile to šlo,sehnala jsem jinou práci a když malá nastoupila do školy,nebylo potřeba babičky :palec: O tom v kolika zaměstnáních mě pan vedoucí s omluvami odmítl,že přednostně vezme důchodce,jelikož z nich má výhody,to ani řešit nebudu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.5.10 18:32
ka-tka píše:
Holky ale novomanzelske pujcky jsou porad.......

podivejte na www.sfrb.cz

Davaji az 300 000 na nove bydleni( pokud nevlastnite zadnou nemovitost samozrejme) a za kazde narozene dite v dobe splaceni se umaze 30 000!!!

Ja duchodcum nezavidim......

Vadi mi jako uz nekdo psal CID a pak makaji jak sroubi a jsou vysmati......taky jsou ID kteri na to ani nemaji diagnozu, ale koupit se da vse.

No a treba nechapu ty ulevy- cestovani zadarmo......ale matko na MD- ty plat !

Já ty úlevy chápu, myslím, že většina z nich nepodvádí, i když se v jejich řadách podvodníci najdou, ale invalidi i důchodci už mají svůj příjem, jehož výši neovlivní, „na doživotí“, narozdíl od matek, které to krátké období překlepou, i když mají málo a můžou po mateřské jít pracovat a ovlivnit tak výši svého příjmu.
Takže já bych zrovna matkám úlevy k mateřské či rodičáku nedávala, to by se mělo zohlednit spíš v sociálních dávkách, tedy ne plošně, ale jen tam, kde je třeba, když je např. samoživitelka. Ale to už dnes je. Sobě bych třeba žádné extra peníze nedala, navíc je tím stejně druhou rukou beru manželovi=daňovému poplatníkovi z kapsy.
Popravdě by bylo docela užitečné dávat mateřskou a rodičovskou jen tam, kde to otec neutáhne vlastními příjmy (zohlednila bych hypotéky apod., protože bydlet se musí), to by se teprve ušetřilo. Ale ono se rozdává plošně a to jsou pak státní výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.5.10 18:32

Nevím, jestli celý tvůj příspěvek byl na mě - ale já nepsala, že bych dávky snižovala :mrgreen: :mrgreen:
Jsem ráda, že to je alespon tak jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
10.5.10 18:38

Eviah, ale ja nechci ulevy zadne, jen nechapu, proc ty lidi s prukazkami ZTP jezdi zdarma???? Jezdi? Tak at plati… nerikam plnou palbu, ale pulku by mohli.....

S tim, ze davat penize jen kde je treba......
No by ses divila, jak by kazdy delal vse proto aby taky dostal…

Spise mne zarazi jedno.. treba si lidi radeji nechaji platit na pasce jen minimum a ostatni bokem- kvuli danim, exekucim, vyzivnemu a pak jednou se budou divit, proc maji male duchody… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
10.5.10 18:40

Lizbeth:Né nebyl celý na tebe :mrgreen: Jen mě trochu popíchla tvá věta na konci,že se má přidávat,až když na to stát bude mít.Nebo tak nějak :nevim: Jsem ještě pod vlivem přečteného článku v novinkách o marodění a nemarodění politiků :cert: Tak jestli jsem tě špatně pochopila,tak to neřeš :palec: :pankac: Stejně nemá cenu se rozčilovat :nevim: Všichni musíme žít podle toho ,na co máme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.5.10 18:41
ddinna píše:
Lizbeth:Né nebyl celý na tebe :mrgreen: Jen mě trochu popíchla tvá věta na konci,že se má přidávat,až když na to stát bude mít.Nebo tak nějak :nevim: Jsem ještě pod vlivem přečteného článku v novinkách o marodění a nemarodění politiků :cert: Tak jestli jsem tě špatně pochopila,tak to neřeš :palec: :pankac: Stejně nemá cenu se rozčilovat :nevim: Všichni musíme žít podle toho ,na co máme :pankac:

Aha, tak to jooooo :mavam:
je mi to jasný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.5.10 18:55
ka-tka píše:
Eviah, ale ja nechci ulevy zadne, jen nechapu, proc ty lidi s prukazkami ZTP jezdi zdarma???? Jezdi? Tak at plati… nerikam plnou palbu, ale pulku by mohli.....

S tim, ze davat penize jen kde je treba......
No by ses divila, jak by kazdy delal vse proto aby taky dostal…

Spise mne zarazi jedno.. treba si lidi radeji nechaji platit na pasce jen minimum a ostatni bokem- kvuli danim, exekucim, vyzivnemu a pak jednou se budou divit, proc maji male duchody… :think:

Nevím, do jízdného a úlev z něj nevidím, ale myslím, že ZTP to nevytrhnou, mám jiný názor.

Možná by mnozí dělali vše proto, aby dostali, ale tak jako dnes mnozí nemají přídavky na děti, tak by neměli rodičovskou, vykukové, co podvádějí, jsou všude a našli by se i tady, ale když by byla jiná pravidla, tak by se tomu nevyhnulo zas tolik lidí.

To, co tě zaráží, mě taky nepřestává udivovat. V tomto naprostý souhlas. :-D Oni žijí dneškem a budoucnost neřeší. A pak budou natahovat ruku a divit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 19:02

Tak s tou novomanželskou půjčkou sem měla za to,že se některé vracet nemusely,nebo aspon nějaká čast,takže se omlouvám :oops: .A jinak jestli jsou i dneska,tak za těch 300 000 Kč si byt nekoupím a barák už tím tuplem né :nevim: Kdybysme aspon my maminky měly možnost(teda více možnosti) pracovat doma a něco si přivydělat.Když už stát není schopný zajistit dostatek školek :zed: A samozřejmě jsou na tom nejlíp ti,kteří mají peněz jako želez :cert: Proč má ženská pobírát mateřskou když ji manžel domu přenese třeba 50 000 kč a více?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.5.10 19:14
Katka86 píše:
A samozřejmě jsou na tom nejlíp ti,kteří mají peněz jako želez :cert: Proč má ženská pobírát mateřskou když ji manžel domu přenese třeba 50 000 kč a více?

A proč by neměla? Chodila do práce, platila daně i pojištění, porodila a stará se o nového daňového poplatníka. A že má úspěšného muže, který vydělá dost peněz? To není důvod k tomu, aby taková žena byla „trestaná“ formou nepobírání mateřské. Navíc by takový systém vedl akorát k dalším podvrhům na úřady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
10.5.10 19:27

Katko, treba proto, ze je to neco jako jeji plat, za to ze celodenne pecuje o dite. Neni to prispevek na dite, je to prispevek te matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat