Mateřská vs. důchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
10.5.10 20:01
ka-tka píše:
Eviah, ale ja nechci ulevy zadne, jen nechapu, proc ty lidi s prukazkami ZTP jezdi zdarma???? Jezdi? Tak at plati… nerikam plnou palbu, ale pulku by mohli.....

S tim, ze davat penize jen kde je treba......
No by ses divila, jak by kazdy delal vse proto aby taky dostal…

Spise mne zarazi jedno.. treba si lidi radeji nechaji platit na pasce jen minimum a ostatni bokem- kvuli danim, exekucim, vyzivnemu a pak jednou se budou divit, proc maji male duchody… :think:

Jó holka,ale lepší vrabec v hrsti.......v pohostinství a nejen tam,je to normální a nemyslím,že je to těm lidem zas až tak jedno,ale penízky jsou třeba a tak se v našem státě musíme podřídit zaměstnavateli.Když se ti to nelíbí,můžeš jít,žádnou jinou odpověď nezbají.Tady moc práce není a tak si člověk buď nechá sr+t na hlavu nebo bude bez prostředků.

• Citovat
  • Upravit
27008
10.5.10 20:01

ano bohatí co jsou bhatí díky svým znalostem či dovednostem ale ne bohatí co kradou a podvádí :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
10.5.10 20:03
Bersaba píše:
eviah píše:
Katty1 píše:
Nejvtipnější mi přišlo, jak jsem zaslechla, že ti, kdo mají vysoký plat, by měli mít i extra vyšší důchody.
Konečně někdo, kdo si může na důchod našetřit a ještě toto 8-o :mrgreen:
Jako aby ten šok nebyl tak velký nebo co???
Jenže oni každej měsíc odvádějí o hodně víc na sociálním a jsou to pěkné pálky, pak dostanou skoro totéž, co člověk, který odváděl o hodně míň, nejsem pro extra vyšší důchody, ale poměr by měl jakž takž odpovídat. Chtělo by to tu leta slibovanou důchodovou reformu. Ale to už jsem OT.
A co podle tohohle mustru zavést i ostatní dávky - třeba konkrétně rodičák nebo podporu v nezaměstnanosti? Neboli když jsem platila vyšší odvody než dejme tomu moje podřízená, proč bych měla dostávat stejnou dávku jako ona?

Ale mám li vysoký plat,můžu si něco šetřit,ale za min.mzdu toho našetřit moc nejde.

• Citovat
  • Upravit
20662
10.5.10 20:07

Bambi :palec: Prostě bohatí se mají dobře,jenže někteří to nechtěji přiznat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.5.10 20:09

Crystal: problém je v tom, že většina lidí, co má peníze, tak jsou hned považováni za zloděje, přitom to není dost fér, znám spoustu lidí, ze spousty oborů, kteří jsou dost bohatí, ale díky svému vzdělání a spousty práce, co mají za sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.5.10 20:11

mě by teda zajímalo jak byste chtěli určovat ,kdo už je bohatej a kdo ještě ne :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 20:13

Evi podle toho co denně vidímě v tv,to tak v hodně případěch(né ve všech) je.Stejně tak třeba Romové,né všichni jsou takoví,jaké můžeme vídat v CHánově :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.5.10 20:14

Katka86: ale to je i tady Kači :wink: . Čím vyšší plat, tím víc zaplatíš na daních i na odvodech. Jednou jsem měla tu čest (to bylo ještě před krizí) obdržet od zaměstnavatele nemalé prémie. Ve spojení s platem jsem v jednom měsíci odevzdala státu částku, počítanou v desetitisících , to není zas tak málo…

a co se týče důchodu a reforem, na stát nespoléhám, raději si šetřím vlastní peníze, jako jedna z „husákovejch dětí“ je mi jasný, že akorát zapláču nad výdělkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 20:15

Je to všechno v tom,jaké obrovské rozdíly jsou mezi nejrůznějšíma vrstvama.Samozřejmě,že ti chudí budou vždy proti těm bohatým,jenomže na světě spravedlnosti není,takže to tak zůstane a co si budem nalhávat,závist ma na tom taky pěkný podíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 20:17
Oluscha píše:
Já nevím někdo tady psal že jak je možné že samotný důchodce je schpen platit nájem za 3+1 , taky mě to pobuřovalo , jelikož já zas na to koukala z toho pohledu , že oni držej zbytečně velké byty a my mladí se musíme uskromňovat v 1+1 atak…

psala jsem to já… a stojím si za tím. Každý ať si dopřeje to, na co má. Když chce bydlet ve velkým, ať si tam bydlí. Ale ať si pak nestěžuje, že je chleba a mlíko drahý… Protože na přiměřeně velké bydlení i jídlo by mu důchod stačil…
a že nějaká tetička drží velký byt pro ostatní? když kvůli tomu nepláče, že má malý důchod, je to jen a jen její věc…
a mimochodem - vy mladí se nemusíte uskromňovat v 1+kk. Jestli máte dost peněz, kupte si větší. Velkých bytů je v RK dost…

a jak tu někdo psal, že kdyby měl partner vysoké příjmy, vzdal by se mateřské… Ha ha ha. Nevzdal. Odchodem na mateřskou by Vaší rodině klesla životní úroveň a 7 tisíc je pořád 7 tisíc…

Ono je to těžký… Ti co vydělávají málo peněz čerpají dáveky, na který především přispívají ti, kteří vydělávají hodně. Ani si nepředstavujte, co by se stalo, kdyby tito lidé už nechtěli být solidární…

nepodepsaná P.

• Citovat
  • Upravit
24320
10.5.10 20:18

Muze tady nekdo definovat slovo vysoky plat???Castku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
10.5.10 20:18
Katka86 píše:
Bambi :palec: Prostě bohatí se mají dobře,jenže někteří to nechtěji přiznat :cert:

No jo,ale kdo je bohatej?Myslím,že spousta lidí je zvyklá na jinou životní úroveň a i když mají mnohem víc jak ostatní,tak si myslí,že jsou chudí.Ono taky záleží na tom,jak kdo s penězi zachází.Navíc jsem přesvědčena,že mít prachy,neznamená být šťastný.Já bych chtěla jen důstojně dožít a důchodem,který mi zajistí životní potřeby.

• Citovat
  • Upravit
1180
10.5.10 20:19
Katka86 píše:
Evi podle toho co denně vidímě v tv,to tak v hodně případěch(né ve všech) je.Stejně tak třeba Romové,né všichni jsou takoví,jaké můžeme vídat v CHánově :nevim:

mně je jasný, že takových je hodně, jen mi vadí, že jsou házeni všichni do jednoho pytle. Proto si taky myslím, že celoplošné řešení by nebylo na místě.
To přirovnání není špatné, ale řekla bych, že možná není ani adekvátní, i když myšlenka je správná, to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.5.10 20:20
kattkka píše:

já myslím, že to takhle obecně nejde, záleží taky na místě, kde člověk žije, jako např. v Praze jsou některé platy vysoké, ale celkové náklady na živobytí, vč. nájmů taky, takže si myslím, že obecná definice neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
10.5.10 20:25
kattkka píše:

No a o tom to je,50000?Abych si desítku odkládala na důchod.mohla si koupit slušné oblečení,v létě dovču, :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat