Mateřská vs. důchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2081
10.5.10 21:08

Katko, blbost, ze neni koho volit. To je nejlepsi, vsichni rvou jak je jim spatne, ale pak se jedine moznosti jak to ovlivnit sami vzdaji :think: .
A uz koncim, nerada bych, aby se to tu zvrhlo ve smyslu: " ty si zijes dobre, ja ne ,budu se za ostatni rvat, nevis jak se mame my ostatni a blablabla". Myslim, ale ze jsme si dobre zadiskutovaly :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.05.10 v 21:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.10 21:08

já ještě pořád envím koho volit nelíbí se mi ani jedna strana :lol: ale k volbám půjdu :palec: ale vím koho určitě volit nebudu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 21:10

MadGirl víš vždycky bude mít jiné myšlení ta,která si 2×měsíčně zajde na kosmetiku,do holiče a při nákupu ji nezajímá kolik zaplatí,než ta,která je ráda,že si koupí barva na vlasy za 150 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.5.10 21:11

Anonymní a to je právě ta iluze,víš upřímně ti říkám,že já žádnou maminku neznám v našem městě a už vůbec tady neznám nikoho,kdo by hlídal děti a že jsme to s manželem jednu dobu hodně řešili.A druhá věc je,že když mi to dítě bude hlídat,i když bych se s někým podělila o výdaje nějaký výdaj to měsíčně je,musela bych do většího města autobusem dojíždět 80km denně a to už taky něco stojí a pak je otázkou,jestli se to vyplatí nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.10 21:11
Anonymní píše:
Paradise píše:
No diskuze pěkná,já v mnohém musím souhlasit s Katkou86 je mi názorově moc blízko :pankac: ........
zase jde o jistoty, zase chcete, aby se o vas staral nekdo jiny :nevim:
stezujete si na skolky, ale vsichni mame stejne podminky. a kdyz nejsou, bude v okoli jiste dost mamin, se kteryma by se dalo domluvit a najmout treba nekolika detem pani na hlidani a naklady si rozdelit, deti budou v kolektivu, … proste vzdycky kdyz se chce, vsechno jde..
kdyby podnikatel hral na jistoty, nikdy se na podnikani neda, nebot by se bal, ze zkrachuje.. risk je zisk.. pak se ma treba lip, ale musel se snazit a treba i neco obetovat,aby se mel za cas dobre. :twisted: :twisted: :evil:
Renca

vidíš vše moc jednoduše as nevíš o čem mluvíš mi přijde… :nevim: ono když někdo má aby si školku podplácel a jiný ne tak těžko mají všichni stejné podmínky ty by měli, kdyby brali všechny děti do školek ale ne ted pokud berou jen některé a třeba kdybych potřebovala paní na hlídání já taky tady nikdo v okolí nic takové nevede nemají na to prostory a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.5.10 21:13

Myslim si ze tady ma kazda svoji pravdu.At materska nebo duchody vsude je pravda.
bambo: neodpustim si jeste jednu vec a to ze drive jste dostali byt za to ze se na nekolik let vetsinou chlap upsal do fabriky a byt zustal.Tady je ta nespravedlnost.Mati to tak mela dostali s otcem byt ktery pak vymenili za vetsi po rozvodu si ho vymenila odkoupila pred 2rokama za smesnych 300tisic a momentalni hodnota bytu je 2mil.
A my abychom meli bydleni jsme si museli vzit takovouhle castku.Ale je to muj nazor a tvuj ti neberu vsude je pravda ve finale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
10.5.10 21:14

MadGirlNancy ale z mojí strany to rozhodně nebylo myšleno,tak že ty se máš líp než ty a já ti to budu vyčítat,já to beru,jen jsme nastínila jiný pohled na věc.A souhlasím s tebou,že koho volit je,ale je potřeba si projít volební programy a o politiku se zajímat.Je pravda,že názor „kdo nevolí ať si nestěžuje“ zastávám taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 21:14

Anonymku,když se jde všechno je-ano když máš prachy tak ano.Nemám ani kamarádku,která by mi pohlídala,babičky nikoho a už vůbec ne na chůvu-a tu bych nechtěla i kdybych na ni měla.S tých příspěvků je vidno,že ty takové problémy řešit nemusíš,takže opět se tady s tebou můžu přít do nekonečna.Vy nikdy nepochopíte nás,my zase vás.Leda,že by se naše role vyměnily,mě by to teda nevadilo,ale nevím jak vy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.5.10 21:16
Katka86 píše:
Anonymku,když se jde všechno je-ano když máš prachy tak ano.Nemám ani kamarádku,která by mi pohlídala,babičky nikoho a už vůbec ne na chůvu-a tu bych nechtěla i kdybych na ni měla.S tých příspěvků je vidno,že ty takové problémy řešit nemusíš,takže opět se tady s tebou můžu přít do nekonečna.Vy nikdy nepochopíte nás,my zase vás.Leda,že by se naše role vyměnily,mě by to teda nevadilo,ale nevím jak vy :nevim:

naprostý souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 21:18

Paradise, Crystal,
ja bydlim prave ve velkym meste- praha, nemam tu bydliste, takze moje ditko se do skolky taky nedostane. bydlim v najmu, nebot na hypo bysme si mohli dovolit tak 40m byt, a to mam lehce nadprumerny plat.a na materske by to ani neslo splacet.
ono si nevyberes, bud bydlis v malym meste a mas maly penize,ale vse levnejsi, nebo vic penez ve velkym meste a zijes si lip, ale ne ve vlastnim.
me jde jen o to, ze furt svalujete vinu na stat, ale idealni to nikdy nebude a nemuze byt. s tim hlidanim to byl jen priklad, co me zrovna napadl…
sama pochazim z maleho mesta, z rodiny s minimalnimi platy, presto sme si nikdy nestezovali… je to o lidech. a jestli chces jistoty a vse od statu, pak tve deti budou splacet mnohem vyssi dluh statu a pak dopadnem jak recko…
 r.

• Citovat
  • Upravit
3549
10.5.10 21:19

Každopádně si myslím,že debata se teď zvrhla na diskuzi chudších a bohatších matek.

Když se vrátím k původní otázce,podle mě je to tak,že 13 důchod nee,ale zvýšit by se to někomu i mohlo za určitých podmínek,což je zase ale hrozně diskutabilní a v reálu,aby se to nezneužívalo asi neuskutečnitelné.

A mámy na mateřské,když tak nad tím uvažuju,je pravda,nevím už kdo psal,že já s tou mateřskou musím vydržet jen tři roky,ten důchodce x let.

Ale co je podle mě nevyvratitelné,současní důchodci prožili svoje léta maminek a tatínků za zcela jiných okolností než my a my zase prožijeme léta důchodu za zcela jiných okolností,teď si bráníme post maminek,za x let si budeme bránit post babiček před svými dětmi,tak to bylo,je a bude :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.5.10 21:20

Katka86: no jak se to vezme, já si to třeba vyzkoušela, vím, že každý nemá tu možnost, ale stejně, sama pocházím z malé vesničky, odstěhovala jsem se (kvůli vysoké nezaměstnanosti) leta jsem studovala, dělala spoustu těžké práce za minimální peníze, volný čas jsem trávila v knihovnách, na doučováních, živila jsem se rohlíky a vlašákem, naše rodina taky nikdy nic neměla, prostě vše, co teď mám, jsem si vydřela, takže si myslím, že si to zasloužím :andel: a nemusím se za to nikomu omlouvat, a to nejsem bohatá (ani v nejmenším), jen jsem prostě se svojí současnou životní úrovní spokojená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 21:20

At už zvolíme kohokoliv,nikdy se nedocílí toho,abysme se měli všichni jakžtak dobře.Nejlepší je spolehát se sami na sebe.My „chudí“ to berem tak,že ODSáci jsou jen pro pracháče a ty vyšší vrstvy zase nechtěji čssd,aby nepřišli o svůj „standart“-což samozřejmě plně chápu.A tak to bude pořád,dokud se neobjeví někdo nový,který bude hodem volebních hlasů všech vrstev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.10 21:21

evi, moje slova :palec:
R.

• Citovat
  • Upravit
3549
10.5.10 21:22

Anonymní,ale o tom tady můžem diskutovat donekonečna,podle mě by nějaké jistoty měli být samozřejmě ne,že se o tebe bude stát starat celý život,ale bydlení a práce je podle mě základ a já mu na oplátku budu odvádět daně a rodit děti. :mrgreen:

Já jsem psala,že si nijak extra nestěžuju,ale že dávám příklad na svém životě a srovnávám současnou a minulou generaci a jejich životy toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat