Mateřská vs. důchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20837
10.5.10 23:55
Jana206 píše:
kattkka píše:
Jizvikova: jestli tam ma byt s nebo z to je snad jedno dulezite je snad neco jineho.
Přesně tak :palec:
A všimla jsem si,že Jizvíková opravuje hrubky snad v každé diskuzi,kam píše :mrgreen: Nevím,ale nejsme snad ve škole..
Tomuto říkám „šikana“..
Jsem si vzpomněla na včerejší diskuzi.

Prošla jsem jizvíkové diskuse za celý letošní rok (přes 500 příspěvků) a našla dvě upozornění na hrubku. Jako šikana mi to nepřijde.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
11.5.10 18:17
Anonymní píše:
No, přesně. :-) Můj manžel třeba domů nosí 40-50 tis, ale bohatá se teda necítím, naše životní úroveň mi připadá stejná jako když nosil 20tis před 3mi lety. Ale je fakt, že se v obchodě nedívám až tak na ceny, že bych zkoumala, jestli je tento jogurt levnější než ten druhý, to ne. Žijeme tak nějak normálně ve 3+1, nemusím stresovat, když dcera potřebuje nové boty nebo větší oblečení, prostě se to koupí, za jídlo utratíme (jako 4 členná rodina) tak 8-10tis měsíčně, jednou za měsíc jdeme na oběd do restaurace, jednou za rok dovolená v Chorvatsku..
Důchod zatím vůbec neřešíme, kdo ví co bude za 30 let, manžel mi „umírá“ už od 35, že by se dožil třeba 60, s tím vůbec nepočítá, :-)

Tý jo to večeříte kaviár? Nic ve zlým jen mě překvapila ta částka za jídlo měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
12.5.10 08:21

Jé já chci taky na jídlo 10000kč měsíčně :dance: Asi najdu příteli ještě dvě práce :mrgreen: :pankac:
Normálně závidím :oops: :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
12.5.10 08:39

normálně musím říct, že až díky této diskuzi vidím, jak si žijeme s manželem krásně. Včera jsem mu to předčítala a konečně mu řekla, jak je šikovný, že se o nás tak pěkně umí postarat :-)
takže díky všem.
(jo a petrucho, ptala jsem se ho kolik asi tak utratíme za jídlo a myslí si, že i víc než 10 000 - a kaviár jsme tedy ještě neměli :-P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.5.10 08:53

10 TIS NA JÍDLO? NEMYSLÍM,ŽE TO ZAS TAK HODNĚ,JASNĚ NEMUSÍŠ PŘEMÝŠLET JESTLI TEN NEBO TEN JOGURT,ABY BYL KVALITNÍ A LEVNÝ,ALE JAKO RODINA MŮŽOU JÍST DENNĚ MASO,NEKUPOVAT NEJLEVNĚJŠÍ TĚSTOVINY A TAK TĚCH 10 000 JE V NORMĚ + NEVÍM JESTLI NAPSALA KOLIK ČLENŮ DOMÁCNOSTI JE…
JINAK U NÁS JE NA JÍDLO 70 KČ NA DEN,ALE ŽE BYCH ZÁVIDĚLA NĚKOMU,ŽE MÁ TOLIK NA JÍDLO TO NEE :nevim: jÁ KDYBYCH MĚLA MOŽNOST TAK SI TAKY KOUPÍM RADŠI MÍSTO BEZVAJEČNEJCH TĚSTOVIN CELOZRNÝ A MYSLÍM ŽE TU 10 TIS DÁM TAKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.5.10 10:08

My dáme ( 4člená rodina) asi 8 tis, ale je v tom i drogerka a pleny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.5.10 10:13

triclena dame asi tak 5tisic vcetne drogerky.Ale je fakt ze pritel ma obedy v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.5.10 10:15

U nás 2100i s drogerkou jsme zatím dva,ale zase jsme k tomu nucenit šetřit ..... A až bude prďola na světě tak si myslím,že těch 5 tis. dáme,za plínky,jídlo a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.5.10 10:28

Já diskuzi prolítla a možná budu opakovat co tu zaznělo. Tohle téma je takové hádací. Kdyby se tu vyskytli nějací důchodci, tak by taky psali, jací jsou chudáci, jak musí navíc platit za léky. Ne každý důchodce bere 10 tis. a ne každá matka bere 7600 (někdo má dokonce dvouletou MD za 11400 :wink: ). No, současným důchodcům jestli něco závidím, tak jen to, že ten důchod mají :mrgreen: , my budeme mít s největší pravděpodobností prd, pokud si sami nenaspoříme. Na druhou stranu se mi líbí rčení „voják se stará, voják má“. Já jsem si po vzoru kamarádky našetřila železnou zásobu cca 50 tis předtím, než jsem šla na MD a ještě jsem na to nesáhla (až vyčerpám, půjdu do práce :mrgreen: ) a šetření mě baví. Sice vypadám někdy jak lakomá Barka a na druhé straně zas utrácím za nesmysly, ale vyhovuje mi to tak. Stejně tak důchodci se mohli na stáří nějak zabezpečit (přestěhovat se na stáří do levnějšího bytu, nebo dokonce do jiného kraje, našetřit si…) Necítím se teď na MD ohl. financí od státu nějak diskriminovaná, ale štve mne, když si důchodci furt stěžují. Je jich víc, tak jsou holt víc slyšet :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.5.10 11:26
Gina108 píše:
Já diskuzi prolítla a možná budu opakovat co tu zaznělo. Tohle téma je takové hádací. Kdyby se tu vyskytli nějací důchodci, tak by taky psali, jací jsou chudáci, jak musí navíc platit za léky. Ne každý důchodce bere 10 tis. a ne každá matka bere 7600 (někdo má dokonce dvouletou MD za 11400 :wink: ). No, současným důchodcům jestli něco závidím, tak jen to, že ten důchod mají :mrgreen: , my budeme mít s největší pravděpodobností prd, pokud si sami nenaspoříme. Na druhou stranu se mi líbí rčení „voják se stará, voják má“. Já jsem si po vzoru kamarádky našetřila železnou zásobu cca 50 tis předtím, než jsem šla na MD a ještě jsem na to nesáhla (až vyčerpám, půjdu do práce :mrgreen: ) a šetření mě baví. Sice vypadám někdy jak lakomá Barka a na druhé straně zas utrácím za nesmysly, ale vyhovuje mi to tak. Stejně tak důchodci se mohli na stáří nějak zabezpečit (přestěhovat se na stáří do levnějšího bytu, nebo dokonce do jiného kraje, našetřit si…) Necítím se teď na MD ohl. financí od státu nějak diskriminovaná, ale štve mne, když si důchodci furt stěžují. Je jich víc, tak jsou holt víc slyšet :cert:

Ahoj tvoje tema beru tak trošku na sebe páč jsem napsala kolik máme my na den najídlo a drogerku..
Já a chlap jsme měli před rokem a půl našetřeno 100 000 tis na účtě jako rezervu,ale chlap nedostal přes 6 měsíců v práci ani korunu, já dostala vypověď,ale nee komletní papíry takže jsem musela uhánět bývalýho zaměstnavatele aby mi dodal ostatní papíry do tý doby jsem na pracáku neviděla ani korunu,takže z něčeho jsme žít museli,platit nájem sipo,takže se úspory značně zmenšily,pak chlap z práce odešel dal výpověď,ale protože neměl kompletní papíry tak na pracáku taky ani kačku, Já jediný co jsem našla byla práce na 1/2 úvazku za 5000 měsíčně,z toho jsem si musel azaplatit rekvalifikaci která mě stála 5000,chlap přinesl domů prvni peníze po 8 měsících od bejvalýho zaměstnavatele nedostal ani kačku už asi nedostane nikdo neví kde je ( pracoval tam přes 10 let) Z úspor nám zůstalo prd. Miminko čekáme ,nechci být vztahovačná ale trošku mi připadalo,že odsuzuješ ženský co jdou na mateřskou a nemaj ušetřeno,já měla a teď nemám nic a nemám ani z čeho šetřit,měla jsem snad jít na potrat?! neplatila jsem státu daně atd dost vysoký aby aby pomohl?!
Jinak jasně že kdyby tu byli senioři tak by psali taky něco jinýho,jak oni to měli těžký a včem to máme mi lehký,asi každá strana má něco…
Já mám v rodině tři seniory všem se blíží 90tka a vým kolik berou .........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.5.10 11:44

Ne, to rozhodně, ne, já spíš odsuzuju ty, co jdou kvůli penězům na potrat :cert: Zvládnout se dá všechno, i blbá fin. situace, jen se člověk nesmí vzdát. To je smutný, když s váma zaměstnavatelé takhle „vyjebali“ Takže až budeš brát tu mateřskou 7600 budeš na tom paradoxně líp :think: Je ale fajn, že jste ty úspory měli, jinak byste měli mimi a velký dluhy k tomu, což je horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.5.10 11:56

jinak nepočítám,že se o mě stát bude starat celej život penzijko máme z mužem oba,životní pojistku taky,stavební spoření taky…
ale když se zruší jesle ,hodně maminek nemá možnost hlídání a tak nemůže jít někam do práce aspoň na brigádu,neměl by se o to stát zajímat?! Ano je rodičovská na dva roky za 11 tis,ale kolik maminek na ní finančně dosáhne nebo na ní může jít?! Kolik maminek má hlídání pro dvouletý dítě :nevim:
To je co mě na tom vadí nejvíc!!z bývalé manželovi práce nedostalo výplatu takhle asi 100 chlapů a stejně tam zůstávali a makali a doufali. Jednoho kolegu manželka nastoupila do práce a muž byl doma s malým ( roční klučina) po týdnu dostala výpověď takže na tom byli doopravdy špatně..ona neměla možnost ani odstupnýho ničeho. Mateřskou přerušila a už na ní neměla nárok.
Mě zaměstnavatel drží flek do konce mateřský,s tím že na rodičovskou nastoupím,ale nastoupím taky na třitinový úvazek do práce,finančně nám to hodně pomůže ušetříme nějakou rezervu,hlídání mám zajištěný, lezla jsem u zaměstnavatele po kolenou a prosila ho aspoň o takhle krátký úvazek a on ne že by mě potřeboval,ale spíš neumí říct ne :lol: pak jdu d města a na každým druhým krámku vidím příjmeme důchodkyni,když se zajdu zeptat jestli někoho nebudou potřebovat na výpomoc a že budu na RD tak o mě nemaj zájem :cert: ,ale důchodce berou všude,nevím jestli na ně mají nějaké daňové slevy,důvod nevím…ale proč pracují lidi v důchodu a neuvolní místo radši mladejm ať si přividělají nebo mají práci :nevim:
Já jse žila do svých 15 let v Rakousku ( jsme češka narozená v čechách,ale do čeh jsem přišla až když jsem nastupovala na střední proto je ta moje čeština tak špatná :oops: ) a je pravda že tam je pár týdnu mateřská a pak šupky dupky do práce,ale zase si roina vydělá na ošetřovatelku pro mimi,chůvu jsou zde jesle je zde možnost pracovat na částečný úvazky atd. Česká republika je sice štědrá na sociální dávky,ale zase není pravda že jsou zde lidi líní a čekají jen na to co dostanou od státu,tady nemaj možnost rodiny s dětmi jinou pokuď nemají hlídání babiček,jesliček..zde si mlže dovolit chůvu jen doopravdy málo mladých rodin … Jak je to s důchodama v rakousku nevím :nevim: ale důchodci tam jsou bych řekla spokojení.....
Jinak Gino přečetla jsem si ještě jednou ten tvůj přízpěvek a omlouvám se JSEM ASI TROŠKU VZTAHOVAČNÁ :oops: ASI TY HORMONY,TEN PŘÍSPĚVEK NEBLY NE MĚ,TAK PROMIŇ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
12.5.10 17:36

Proč chtějí důchodce(hlavně vietnamci) je jasné,nemusí za ně odvádět pojištění,bo to za ně platí stát.Sepíšou s nima smlouvy na pár korun a zdytek jim dají na prkno.
Stím staráním se a myšlením na horší časy,to je opravdu jen utopie.
Bohužel,vy jste v době převratu byli děti a tak znáte jen to,co vám kdo řekl.
Výdělky nebyly nijak závratné,děti dorůstali,šli studovat a to vše něco stálo.Kdybych si před 20ti lety chtěla spořit 1000 měsíčně,tak nemám za co žít,protožě jsem měla plat 1270kč a to jsem si myslela,jak nejsem v balíku.Platy nerostly závratnou rychlostí,ale ceny ano.Takže stejně jako někteří si nemůžou dovolit šetřit,tak to nešlo ani tenkrát.
Dnes něco málo spořím,ale na blahobyt to není.
Mám 5 vnoučat a jako mnohá matka (babička)utrácí za vnoučata a spíš hledí na to,jak přilepšit dětem.
Je vás tady hodně,které píšete,nebýt rodičů…

• Citovat
  • Upravit
bamba
12.5.10 17:41

Mabit,můžu mít dotaz,teda na úplně jiné téma,ale žila jsi v Rakousku.
Jedeme tam za měsíc na svatbu,nevěsta je češka,ale domácí budou v přesile.
Jsem trochu prdloš a napadlo mě,udělat tam echt českou scénku svedené a pak opuštěné matky(snad víš o co jde)nevím ale,jastli by to ti rakušáci pochopili jako vtip.Abych nebyla trapka. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5173
12.5.10 18:55

no já nevím :nevim: v němčině ?! V češtině by to asi nevzali..... jde o to co je to přesně za lidi za povahy,jaká je to věková,ale Rakušáci nemaj moc smysl pro humor …večer ti písnu víc …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat