Mateřská vs. důchod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20662
10.5.10 19:32

Kdo má moc,chce ještě víc 8-o Kdyby mi chlap domů přinesl nějakých 50 000 Kč tak mi je šumák,jestli mateřskou dostanu nebo ne :think: Co si budem nalhávat,bohatí se u nás mají nejlíp :cert: Od daní až nevím po co všechno.Neříkám vzít boháčum mateřskou a dát těm,kteří se neučili,maji zbídou vyuční list a budou se přiživovat na těch,co studovali a někam to dotáhli.Kdyby ty peníze šly třeba sirotkům.Holky hlavně,abyste mě tu nezačaly šikanovat :mrgreen: :mrgreen: :lol: Víte jak to myslím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 19:34

Příspěvek matce?Tak to já chci taky,kde to dávají? 8-o :mrgreen: Kdybych měla pro sebe každý měsíc skoro 8000 kč tak vypadám uplně jinak 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 19:39

No nic holky,myslím,že bysme se tady mohly dohadovat ještě týden,já si budu myslet své a vy taky :wink: .Vždycky se najde někdo kdo si bude stěžovat a já budu v první řadě :mrgreen: .Teda dokud mi chlap těch 50 000 litrů nepřinese domů.Jsem ale ráda za tyto diskuze,aspon si člověk může trošku okořenit večerní stereotyp.Jdu pečovat o syna,tak se mějte hezky a doufám,že jsem tady nikoho neurazila,nebo nedotkla,nic nebylo myšleno ve zlém :kytka:

Příspěvek upraven 10.05.10 v 19:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.5.10 19:39

Katko:rodicak je opravdu prispevek na matku a dite.je to tak nekde dokonce napsane nechce se mi to hledat ani to presne zneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.5.10 19:42
Katka86 píše:
Kdo má moc,chce ještě víc 8-o Kdyby mi chlap domů přinesl nějakých 50 000 Kč tak mi je šumák,jestli mateřskou dostanu nebo ne :think: Co si budem nalhávat,bohatí se u nás mají nejlíp :cert: Od daní až nevím po co všechno.Neříkám vzít boháčum mateřskou a dát těm,kteří se neučili,maji zbídou vyuční list a budou se přiživovat na těch,co studovali a někam to dotáhli.Kdyby ty peníze šly třeba sirotkům.Holky hlavně,abyste mě tu nezačaly šikanovat :mrgreen: :mrgreen: :lol: Víte jak to myslím :pankac:
  • o 8-o :roll: :roll: tak ti můžu zaručit ,že by ti to jedno nebylo .A co ty předsudky ? já osobně teda znám hodně Vš ,který prachy nemají a taky „jenom“ vyučený ,kteří jich mají dost ,ne vždy je to o vzdělání -je to takyy dost o povaze.A hlavně vždycky je to „něco za něco“ :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 19:42

Kati vím,že je to definováno,ale mě z té mateřské po odečtení výdaju na syna nezbude nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 19:45

Pavli věř,že bych se té mateřské velice ráda vzdala ve prospěch nemocných nebo osamocených dětí.I ted z mála přispívám na co můžu,takže bych v tom neviděla jediný problém.A vzhledem k tomu,že se nikdy nedožiju toho,aby měl manžel takové přijmy,tak myslím,že je to zbytečné řešit :nevim: .A to s těma vyučníma listama byla samozřejmě myšleno obrazně,znám plno lidí,kteří maji v.list a uměli se prosadit a maji příjmy mnohem větší než kde jaký Vš.

Příspěvek upraven 10.05.10 v 19:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
10.5.10 19:45

O tom to je,my se máme uskromnit,aby chudák stát nevykrvácel a oni si žijou jak na zámku.My jsme si celý život odváděli dávky,abysme měli na důchody a jsou kde?Bylo zvykem,že mladí dělali na důchodce,ale kdo dělá a bude dělat na nás?Koli mladých nepracuje,bo nemůže najít práci a když ji najde,je tak mizerně placená,že rači sedí doma.
Takovej vtípek,politici dostávají příspěvky na dopravua a k tomu mají ještě služební auto,já dostanu prdinec,do práce mi autobus jede,z práce už ne.Takže bez auta nemožné.Navíc dojíždět autem do práce a tam vydělat minimální mzdu,tak to můžu sedět doma.
Naše firma nám vloni v lednu tvrdila,že je krize,téměř všechny nás propustili,ale následně zaměstnali na 80hod.za 4000hrubého.Ušolichali dohodu s pracákem,takže my brali podporu a ty 4000,firma neodváděla daně a majitelé si cpaly kapsy.Pak mě může vykládat kdokoliv něco o tom,že si musím utáhnout opasek,aby bylo líp.Dokud se budou dít takové podvody,bude čím dál hůř.Z čeho pak budu brát důchod?Je to na palicu.Teď vymysleli,že nám budou platit jen 4dny,ale budeme chodit celý týden.

• Citovat
  • Upravit
20662
10.5.10 19:48

Bambi souhlasím s váma,podnikatelé si cpou kapsy a nás dřou z kůže(ted samozřejmě nemluvím,že jsou takoví všichni).Jenomže když všichni sedí na zadku a drží hubu,tak se s tím nic dít nebude,ale zase na druhou stranu,každý je nakonec rád,že má aspon nějaký příjem :nevim: a mezi pracákem a 6000 tis.si vybere tu druhou možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.5.10 19:53

pokud někdo vydělává slušnou částku díky svým dobrým znalostem a zkušenostem, pokud je to dobrý pracovník, který umí, ať už sobě, či formě, vydělat peníze, tak no a co. Mít se dobře není trestné ani hanlivé. Bohatí se můžou mít dobře, budiž jim to přáno, rozhodně nejsou zvýhodňováni daňově ani jinak, jak tady zmiňuješ. Vzít mateřskou ženám, jejichž muži vydělávají hodně peněz by byla diskriminace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
10.5.10 19:56

Já nevím někdo tady psal že jak je možné že samotný důchodce je schpen platit nájem za 3+1 , taky mě to pobuřovalo , jelikož já zas na to koukala z toho pohledu , že oni držej zbytečně velké byty a my mladí se musíme uskromňovat v 1+1 atak…
Jenže mám tetu ta je také důchodkyně a zrovna nedávno jsem se jí ptala proč si třeba nepořídí menší byt, že by vyšla i lépa s penězma , poněvadž chudák celý život i když jako vdova s dvouma dětma šetřila , ale penízky vrazila zase zpětně do dětí, ale ona mi řekla, víš já bych se odstěhovala ale nechci tenhle byt pustit , už z toho důvodu že se může komukoli z mých dětí , vnoučat i vám cokoli stát , dostanete se do tíživé situace a budete moct jít bydlet do mého bytečku… Takže jsem chtěla říct , že mi tim teta dost otevřela oči, většinou ti staří lidé, raději budou platit drahý nájem, ale budou mít jistotu, že budou moct i když tu už nebudou někomu pomoci .

Příspěvek upraven 10.05.10 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.5.10 19:57

Bamba: zřejmě potřebovali, aby forma přežila, tak byli nuceni snížit náklady. Díky tomu, že ta firma přežije, bude mít třeba v budoucnu opět dostatek pracovních míst :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.5.10 19:59

Evi v jiných evropských státech jsou daně děleny podle toho kdo kolik vydělává-čím větší plat,tím větší daň,toď za prvé,za druhé netvrdím,že je trestné když se někdo má dobře,kdo se má dobře díky své píli a poctivosti,budiš mu přáno.Před těmito lidmi smekám.Psala jsem,že ti co maji vysoké příjmy by se třeba té mateřské mohli vzdát ve prospěch dětí,kteří to potřebují,takže si mě špatně pochopila.A co se týče diskriminace,ta je všude a v mnohem horších podobách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006
10.5.10 20:00

bamba:jediný kdo by si měl utáhnou opasky jsou právě ti co beoru na dopravu a mají služební auta:)ti si žijou nadčasově a za cizím peníze…vždyt jen kolik ted utratili za předvolební kampaně že jim to není sporosté. :cert: :cert: :cert: tam by se mělo šetřit.Kdyby si zrušili všechny zbytečné výhody(za co je vlastně mají?:))kdyby si měsíčně odpustili alespon třetinu ne-li víc platu tak je hned zas nějaká částka na světě potřebná jinde.
Já si nestěžuju vím že jsou lidi na to i hůř ale i o dost líp,jediné co mi vadí že se šetří n mladých rodinách a maminkách s dětmi.Vždyt když bude porodnost neustále klesat kdo bude živit tenhle stát za pár let?důchodci budou hladovět protože je nebude mít kdo živit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
10.5.10 20:01
eviah píše:
Katty1 píše:
Nejvtipnější mi přišlo, jak jsem zaslechla, že ti, kdo mají vysoký plat, by měli mít i extra vyšší důchody.
Konečně někdo, kdo si může na důchod našetřit a ještě toto 8-o :mrgreen:
Jako aby ten šok nebyl tak velký nebo co???
Jenže oni každej měsíc odvádějí o hodně víc na sociálním a jsou to pěkné pálky, pak dostanou skoro totéž, co člověk, který odváděl o hodně míň, nejsem pro extra vyšší důchody, ale poměr by měl jakž takž odpovídat. Chtělo by to tu leta slibovanou důchodovou reformu. Ale to už jsem OT.

A co podle tohohle mustru zavést i ostatní dávky - třeba konkrétně rodičák nebo podporu v nezaměstnanosti? Neboli když jsem platila vyšší odvody než dejme tomu moje podřízená, proč bych měla dostávat stejnou dávku jako ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat