Mateřské máslo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Bohemund
10.6.12 21:10

Mateřské máslo

Ahoj, ted jsem se dočetl na netu tohle Jemně promíchejte mléko potřesením před vyskoušením jeho teploty. Opětovným zatřesením zamícháte smetanu do mléka. (Je normální, že uskladněné mléko se rozdělí na vrstvu smetany a mléka.) Netřepejte silně, protože to by mohlo narušit některé živé kultury mateřského mléka. článek pojednáva o mateřském mléku. Pokud se tedy vytvoří smetana z mateřského mléka, teoritycky si mužu s toho udělat i maslo :D nezkoušela jste to některá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1366
10.6.12 21:14

nezkoušela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
10.6.12 21:16

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nezkoušela, ani by mě to nenapadlo. Hlavně jsem neměla takové přebytky, abych stloukala máslo z toho. Odstříkané mléko jsem skladovala pro tatínka malé,aby mohl krmit, když jsem nebyla v dosahu.....

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
10.6.12 21:19

Uvidime kolik toho bude mít, pořádně tu svoju vydojim :D

• Citovat
  • Upravit
2390
10.6.12 21:51

Joooo tak tohle se mi líbí :mrgreen: Přebytky jsem měla u první dcery okolo půl litru denně :) kdybych to věděla tenkrát, věř mi, že bych to vyskoušela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
10.6.12 21:53
@kissi píše:
Joooo tak tohle se mi líbí :mrgreen: Přebytky jsem měla u první dcery okolo půl litru denně :) kdybych to věděla tenkrát, věř mi, že bych to vyskoušela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A co jogurt nebo nějaký oscypek :D

• Citovat
  • Upravit
2390
10.6.12 21:55

@Bohemund Bože to je zase debata :lol: Jo jasně, chceš ochutnat? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
10.6.12 22:00

holky, před časem byla ve zprávách cukrárna, kde dělali z mateřského mléka zmrzku a všelicos dalšího, bylo to tuším v anglii. máslo by se podle mě udělat dalo,a le mateřské mléko je proti kravskému málo tučné, tak by asi nebylo nic moc…ale asi bych si stejně nedala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
10.6.12 22:01
@aničkakytička píše:
holky, před časem byla ve zprávách cukrárna, kde dělali z mateřského mléka zmrzku a všelicos dalšího, bylo to tuším v anglii. máslo by se podle mě udělat dalo,a le mateřské mléko je proti kravskému málo tučné, tak by asi nebylo nic moc…ale asi bych si stejně nedala :)

živina na 1 litr mateřské mléko kravské mléko
energie (kcal) 680 680
bílkoviny (g) 10 33
tuky (g) 39 38

• Citovat
  • Upravit
14110
10.6.12 22:04

@Bohemund to je sice tabulková hodnota. napsala sem tuky a měla sem na mysli hlavně globuliny, když už se v tom patláme doslovně. když podojím krávu, stojí v tom pomálu lžíce, v mateřském ne. pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
10.6.12 22:06
@aničkakytička píše:
@Bohemund to je sice tabulková hodnota. napsala sem tuky a měla sem na mysli hlavně globuliny, když už se v tom patláme doslovně. když podojím krávu, stojí v tom pomálu lžíce, v mateřském ne. pardon.

Tak to už nevím, tak se v tom nevyznam :) ale experiment nezaškodí :)

• Citovat
  • Upravit
14110
10.6.12 22:13

beta lakto globulin se to, tuším, jemnuje :) z kravskýho máslo děláme, měla bych rodit v listopadu, když budou přebytky.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
11.6.12 01:00
@Bohemund píše:
Ahoj, ted jsem se dočetl na netu tohle Jemně promíchejte mléko potřesením před vyskoušením jeho teploty. Opětovným zatřesením zamícháte smetanu do mléka. (Je normální, že uskladněné mléko se rozdělí na vrstvu smetany a mléka.) Netřepejte silně, protože to by mohlo narušit některé živé kultury mateřského mléka. článek pojednáva o mateřském mléku. Pokud se tedy vytvoří smetana z mateřského mléka, teoritycky si mužu s toho udělat i maslo :D nezkoušela jste to některá?

Jasně, jednou týdně stloukáme máslo, máme tak cca jednu kostku týdně.....ale je to málo :? :zed: Od prázdnin začínám chodit ke známé dr. na injekce prolaktinu, větší děti budou doma a máslo bude potřeba. Jen žerou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43025
11.6.12 06:33

no kdyz se ti na MM udela nahore smetana, tak to co je pod ni rozhodne veypada jako mliko. Myslim, ze MM smetana urcite nebide tak tucna, jako ta kravi - ale zkus to :-) a dej vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
11.6.12 07:50
@Pudloslava píše:
no kdyz se ti na MM udela nahore smetana, tak to co je pod ni rozhodne veypada jako mliko. Myslim, ze MM smetana urcite nebide tak tucna, jako ta kravi - ale zkus to :-) a dej vedet

To potvrzuju, to složení a vlastnosti bude určitě jiné. Ono i chuťově je to hodně jiné než kravské mléko, žádný odvaz, aspoň pro mě :lol: . Dítko si nestěžovalo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.