Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Čekám první mimi a nyní stojím před nákupem mateřských - kojících podprsenek
.
Nevím co je nejlepší
Prosím o radu.
Děkuji Katy 32tt
Ahojka:-)
Myslím,že i záleží, jak jsi „vybavená“ stran velikosti poprsí:-)
Určitě je lepší rozepínání každého košíčku zvlášť, protože se budeš muset obsloužit jednou rukou. Takže rozepínání mezi košíčkama je podle mě u kojicí podprdy nahouby, to jednou rukou nezapneš.
Taky je dobré si to rozepínání vyzkoušet, abys tu manipulaci jednoruč opavdu zvládla jednoduše, nemordovala se s patentkama nebo se ti to samovolně nerozepínalo.
Já z vlastní zkušenosti doporučuju fy Anita, pokud jdeš po kvalitě, kupuj ve specializovaných obchodech a tam ti určitě poradí.
Jazzi a Matýsek 9 m.
Nejradeji jsem pouzivala podprdu, ktere se odepina cely kosicek na takovou presku (spodni kosicek je hoodne vykrojeny tak aby jen jistil raminko, na rameni a nebo tam zadny spodni kosicek neni a raminko drzi na gumicce). Mela jsem i takovou, ktera ma odepinaci kosicek a pod ni je druhy s otvorem, ale tu jsem nenavidela, protoze mi spatne sedela (ten kosicek s otvorem mi byl tesny a ten vrchni zase volny) a vypadala desne.
Takova je ma zkusenost ![]()
Ahoj, Marki
Ahoj,
ja mam kojici podprsenky od firmy Triumph a taky jsem s ni spokojena.
Jak pise Jazzi, budes ji obsluhovat jednou rukou, takze doporucuju odepinani celych kosicku s takovym jakoby hackem (ma to i Triump i Anita). Dale urcite ramecek (bez ramecku ti raminko utece az kdovi kam).
Taky je lepsi rychleschnouci material (Triump to ma jakoby z mikrofaze), budes casteji prat a bavlnena podprsenka se mi jakoby zmolkovati pod prsama.
Ze sve zkusenosti doporucuju koupit radeji kvalitu, podprsenky budou ve velkem provozu (ve dne v noci). Chce to alespon 2 kusy.
Anita i Triumph stoji okolo 600-700 KC.
No a co se tyce velikosti, tak ja si koupila o cislo vetsi nez jsem mela normalne. V porodnici a prvni dny, nez se mi srovnala laktace, jsem ji mela pekne vyplnenou, skoro nestacila , no a postupem casu mista pribyvalo a ted po 8 mesicich kojeni by me stacila zase ma puvodni . Ale at je radsi volnejsi, pozor, dulezity je i vetsi obvod hrudniku.
Preju spravny vyber
Holenka
Já do kojících podprd nainvestovala celekm kolem 4000
Ale byla to fakt nustnost, jinak jsem vypadala hhrozně. Prsa se mi měnily z E na c a zase zpátky po celou dobu co jsem kojila. Koupila jsem si Anity, nej jsou ty jak popisují holky, že ti zůstane po odepnutí ramínko přidělané ke spodku tý podprdy. Ty s otvorem jsou fakt des, nesedí to a vypadá hrozne. Když se ti nelije prso, tak to prso „přetejká“ - ne mlíko, ale maso
, sakra, jak to popsat.
Rozepínání uprostřed se mi taky zdá na houby, neůžeš kojit diskrítne ![]()
Tip na anitu - e shop se zdravotníma potrebama Eliska. Mají je tam i o 400 levnejc než Tveret. Měla jsem 5 Anit, 3 lepší, kolem 1000 a dve za \300 na spaní.
Martanko prosím o odkaz na www e-shop zdrav. potřeb Eliška.
Nemohu je jednoduše najít.
děkuji katy 32tt
http://eliska.sro.cz/index.php
Taky mi to dá vždycky práci je najít ![]()
Koukala jsem na svoje překlepy v minulém příspěvku, měla jsem na klíně prcka…
m
Mne Anity nesedly, ani Timo. Triumph neznam a po vsech experimentech jsem zustala u bavl. podprsenky Canpol babies, jedna za 325 korun. Musela jsem si koupit o dve cisla vetsi na obvod a o jednu velikost kosicku. Je potreba to v krame vyzkouset. Ale co mi sedlo u Anity , byly pratelne vlozky do podp. Jine byly pro me zcela nevyhovujici. Petra
Ahoj Kativas,
tak ja som sa nakupu kojo podprsenky dost obavala, nakoniec som zatial kupila jednu a podla odskusania musim povedat, ze vyzera perfektna (v praxi sa este len odskusa
) Je to anglicka znacka Emma-Jane a je to tento model : http://www.emma-jane.com/nursing385.htm
je bez svov, nikde netlaci, vyborny kvalitny material a co som fakt zostala celkom prekvapene kukat, ma premakanu velkost - nastavis si ako budes potrebovat. Vzadu su 4 moznosti - haciky na zapnutie, takze v pohode od 75 do 85 cm (obvod pod prsiami), mozno aj 90, a kosicky su B-DD, taktiez na taky prepracovany prepinaci system si nastavis velkost, ktoru potrebujes ! A pritom to nikde nezavadzia a netlaci. A s tou jej prisposobivostou urcite vyuzitelna uz v tehu.
Je bud peknej telovej farby, alebo biela.
Tak dobre vyber, nie je to jednoduche ![]()
Baboo, ta vypadá fakt dobře
.
Jinak doporučuji si koupit nějakou levnější, pak uvidíte, jak na tom budete. já prostě hrozně. Měla jsem 75C a během kojícího období mi i E byla jeden čas malá
Ted už nekojím a jsem skoro na B
Taky jsem to tak udělala, zákeřne si v tveretu vybrala a po porodu objednala v elišce. Ještě podotýkám, že kdyby ta cena byla o 100 vyšší, tak si jí v tom tveretu klidně koupim, ale tohle bylo moc… bych chtěla vidět ty marže!
Já po porodu rychle zhubla, vypadala docela k světu, ale to poprsí mi to kazilo, proto ty investice do Anit. Fakt jsem raděi ušetřila na botách, kalhotech, tričkách … no jsem se rozepsala.
Jo, triunph je taky dobrej, ale moc netvarujou, Ty od anity s kosticema delaji i z nic moc poprsí hezký
A pak mají takovou supr bezešvou s nejakýma spešl polštářkama, po kterou fakt nejsou videt ty desny vložky, klidne jsem nosila v léte bílý trika.
Jo a už jsem je uspešně prodala, takže se i část investice vrátila ![]()
m
Pořídila jsem podprdu zn. BARLEY, je skvělá. Dělají ji bavlněnou nebo mikrovlákno, vypadá dobře, není to s tím " rámečkem " a stála necelé 300,– Kč.
ahoj,
ja pouzivam Anitu - mikrovlakno, je nesrovnatelne lepsi nez ty bavlnene neznackove nebo znackove. To je muj nazor.
Radka
Ja mam jednu s rameckem, nemela jsem ji moc rada, jak se prsa nalila, tak je ten ramecek jakoby zaskrtil no a bylo to dost neprijemne.
Pak mam nekolik obycejnych levnych zhruba za 180 korun - poslouzily fakt dobre, maji takovy pasek mezi raminkem a spodkem podprsenky a perfektne se zapinaji jednou rukou. Nechtelo se mi vic investovat, mela jsem silenou spotrebu - klidne i dve tri za den - a to i kdyz jsem pouzivala vlozky do podprsenky. Nakonec me nezbylo, ze do podprdy pouzivat klasicke porodnicke vlozky a menit a menit a menit…
Ted jsem si hodne zvykla na sportovni lambady z Andrie, jsou levne a moc pohodlne - treba na noc jsem nepouzivala jine, tedy dokud jsem spala v podprsence.
Zda se mi, ze cim dyl kojim, tim vic flakam pouzivani specialnich podprsenek a tim vic nosim klasicke pradlo.
Lesina
100% bavlněná podprsenka zn. Barley se po několika málo praních hodně natáhla, taky bych se přimlouvala za směsové nebo z mikrovlákna. Rozhodně lépe drží tvar. Bohužel i tady platí, že za kvalitu je třeba připlatit.