Mateřství jako otroctví

16.8.20 08:36

Amen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81458
16.8.20 08:40

Kecáš. Nikdo nemusí nic studovat a sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
16.8.20 08:43

Přemýšlím kolik času ti to zabralo napsat.. :mrgreen: ale já se vždy divně dívala a dívat budu na alternativní matky. Jistá paní odmítala léčit nemoc pomocí medicíny, pouze alternativně, protože nevěřila lékařům. Hádej jak dopadla. Její volba. A teď si představ, že by tu nemoc mělo třeba její dítě… ale jasně, obecně point chápu. Každý ať si dělá co chce a druhým do toho nic. ;) na druhou stranu naši předkové taky vylezli z jeskyně a táhli děcko za nohu…dnes by se to s pochopením, že kdysi se to tak přece dělalo, asi nesetkalo :D

Příspěvek upraven 16.08.20 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
16.8.20 08:43

Proč anonym?
Osobně mě argument „já jsem matka, já vím nejlíp, co mé dítě potřebuje“ rozesmívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123563
16.8.20 08:46

Nedočetl jsem to celé. Ale jedna věc a vlastně i vzkaz pro tebe. Pokud je mateřství otroctvím, tak raději snad ani děti neměj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.8.20 08:51

Hele, když tak pěješ ódy na tu přirozenost v přírodě…víš o tom, že většina mláďat se nedožije dospělosti? A stejně to bývalo s dětmi dřív… Díky těm výzkumům, poučkám a lékařům má dneska žena dvě děti a stačí to. Nepotřebuje jich deset, aby se dospělosti dožily tři… Navíc to dost dramatizuješ. Neznám nikoho, koho by mateřství otročilo, naopak všechny matky kolem mě si ho konečně opravdu užívají, protože mají potřebné informace k dispozici a nemusí tápat a poslouchat starší generaci. Nikdy nebylo mateřství snadnější a svobodnější…

• Citovat
  • Upravit
2653
16.8.20 08:57

Nesleduj, co si mysli a delaji ostatni a nudes v klidu. :lol: Ja treba vubec nejsem stredoproud, delam si vetsinu veci podke sebe a jedinej, s kym jsou trichu probkemy, he detska lekarka, ale to poustim hednim uchem tam a druhym ven a jsem i docela spokojena :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
16.8.20 09:00

Klíd. Musíš jenom umřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3560
16.8.20 09:15

Nečetla jsem to celé, ale naopak si myslím, že přirozenosti tahle doba přeje. Ostatní nevím… Snad jen, že můžeme být za relativně dobrou zdravotní péči u nás velmi rádi. Pokud nechceš s dětmi k doktorům chodit, tak nechoď, ale případné následky si také nes sama a dražší léčby v případě zanedbání prevence, si také plat sama. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haley83
16.8.20 09:16

Mně osobně vadí vláda „kultu dítěte“, ke kterému se dnešní společnost propracovala.

• Citovat
  • Upravit
1590
16.8.20 09:17

...

…se mě zdá, že na otrokyni máš nějak moc času vymýšlet blbosti. Alou vařit, nebo žehlit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.8.20 09:24
@kalie píše:
Nesleduj, co si mysli a delaji ostatni a nudes v klidu. :lol: Ja treba vubec nejsem stredoproud, delam si vetsinu veci podke sebe a jedinej, s kym jsou trichu probkemy, he detska lekarka, ale to poustim hednim uchem tam a druhym ven a jsem i docela spokojena :lol:.

přesně tak. Člověk si musí sám nastavit, jak moc si názory ostatních připustí k tělu. Navíc není nutné všude své mateřské a životní vize prezentovat a konzultovat to s okolím.
A ty přirozené přírodní principy bych taky nevyzdvihovala. Řada samiček své mládě porodí a sežere, nebo se o ně odmítne starat. A být dítětem v pravěku/středověku bych taky být nechtěla. Nebo se starověkém Řecku, kdy nevyhovující kousky házeli rovnou ze skály.

Příspěvek upraven 16.08.20 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
16.8.20 09:24

Dělej věci po svém. Nikdo ti v tom nebrání a jako alternativní matce by ti to mělo být jedno. Tvoje děti jsou tvoje zodpovědnost. Taky pokud se jim něco stane, tak si to poneses do konce životy jen ty a nikdo jiný. Nikdo tě nenutí číst knihy o mateřství nebo se jimi řídit. Pro mě je mateřství instinktivní záležitost. Samozřejmě jsem si u prvního ráda nechala ukázat, jak dítě vykoupat (stejně jsem to dělala jinak) a prebalit. Jak dítě chovat my tedy fakt nikdo neříká :) A abych se řídila matčinými radami, jak mě přivazovala v 9m k nočníku, aby už se zbavila látkových plen nebo jak nemám kojit dyl jak po šestinedělí.. ne díky :mrgreen: A s doktorkou si člověk musí názorově a lidsky sednout, když k ní bude 18 let vodit dítě, to je jasný :D Vubec nechápu, jak může někdo nazvat mateřství otroctvím a napsat k tomu takovou esej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.8.20 09:30
@Anonymní píše:
@kalie Také dělám hodně věcí jinak a po svém, celkově asi jinak přemýšlím a jinak žijeme jako rodina, ale ta pozornost od okolí a někdy i potřeba se k tomu vyjadřovat :nevim: Doktorku máme naštěstí alternativní taky, ale bylo to dlouhé hledání.

tak se s okolím o tom nebav…Pokud nepoutáte pozornost nějakým extravagantním nebo zuboženým vzhledem, ostatní nemusí mít o tvém alternativním smýšlení žádné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.8.20 09:33

Pokud jsi si musela přečíst tunu materiálu před mateřstvím a máš dojem že jsi otrok dítěte tak e asi u tebe něco špatně. Já ani jedno nedělala ani nemám pocit že jsem něco otrok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure