Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj teda nevím co by ti mohlo pomoci ani nemám žádnou variantu u rodiču ani prarodičů být nemůžeš páč by jsi musela dát celou mateřskou na pronájem nemáš tak jedině nějaký azilák ale to mi přijde dost drsný. Nešlo by se s rodiči dohodnout na nějakých menších příspěvcích do domácnosti a tím že by jsi s vše kupovala jen jakoby pronájem pokoje. Jsou to přeci jen rodiče tak by ti něli pomoct. Ale pokud nemáš přítele v rodném listě tak od něj ani nemůžeš nic čekat.
Rodice by mi urcite pomohli.To na 100% uz mi to nabizeli.A urcite bych jim prispivala bydlet za darmo bych tam nechtela.Ale jde mi prave oto ze by mi vzali materskou.A jen prece syn bude toho potrebovat cim dal vic.Uz staci jne to mliko jak je drahy.
a kdo by ti sebral mateřskou? když rodiče jsou ti ochotni pomoct tak ti snad rodičák nevezmou celí ne?
Právě že jsem četla,že pokud je příjem v jedné domácnosti vyšší než maj stanovený.tak podle nich mateřskou nepotřebuješ a vezmou tiji celou…
vůbec, na mateřskou máš nárok, tu ti nikdo nevezme. přídavky anebo nejaké příspěvky to jo to ti nedaj páč se počítá celá domácnost ale nikan mateřskou ti nikdo nevezme to se neboj.
Tak kdyby to tak bylo.Bylo by to fajn.Toho sem se prave bala.
na mateřskou máš normálně nárok na ty 2 - 4 roky podle toho jak jsi to určila a tu ti nikdo nevezme zatím takovou vyhlášku nebo zákon neznám. jo asi nebudeš mít nárok na přídavky a na pomoc v nouzi nebo na co ještě páč tam už se to bere podle počtu lidí v domácnosti ale jinak se neboj a klidně k vašim jsi to je pro tebe a prcka to nejlepší. Když nemáš kam jinám jít.
Maminky, prosím o radu…jsem na mateřské, malej má 10měsíců, bydlíme s přítelem v pronajatém bytě 2+1 za nájem a splátku dáváme dohromady tak 8-9tisíc,,, jenže přítel mi sdělil že se příští týden stěhuje..absolutně nevím co budu dělat, na co vše mám a nemám právo, finanční situce je těžká asi pro každou co se ocitne v takové situaci, zkrátila jsem si mateřskou ze 3let jen na 2roky takže pak jak budu v práci zase to bude trochu lepší ale ted nevím..o co vše si maminka co je sama a na mateřské může zažádat? mooc děkuji za rady… ![]()
@Anonymní píše:
Maminky, prosím o radu…jsem na mateřské, malej má 10měsíců, bydlíme s přítelem v pronajatém bytě 2+1 za nájem a splátku dáváme dohromady tak 8-9tisíc,,, jenže přítel mi sdělil že se příští týden stěhuje..absolutně nevím co budu dělat, na co vše mám a nemám právo, finanční situce je těžká asi pro každou co se ocitne v takové situaci, zkrátila jsem si mateřskou ze 3let jen na 2roky takže pak jak budu v práci zase to bude trochu lepší ale ted nevím..o co vše si maminka co je sama a na mateřské může zažádat? mooc děkuji za rady…
twl… nechci, aby to znělo nějak špatně, ale proč si hned každej automaticky myslí, že má ně,,něco,, nárok..kua to mě vždycky tak nas…re… tak snad máš otce svého dítěte, který je povinen se minimálně o dítě postarat tím, že ti bude posílat alimenty.. pak máš snad nějakou rodinu, kam se můžeš vrátit.. která ti pomůže… jako kdyby to bylo na mě, tak dám socialku jen těm, co nic nemaj, nikoho nemaj, nic nevlastní a nemaj kde bydlet… v našem slavným státě bere 5milionů lidí příspěvky na kde co, pak to tak tady vypadá…
Lopata má pravdu v tom, že bys měla kromě RP mít peníze hlavně od otce dítěte. A to jak alimenty na dítě, tak po dobu mateřské i na tebe. A pokud budeš s děckem bydlet sama, poohlédla bych se rozhodně po levnějším bydlení.
Já jsem taky byla s dcerkou od jejího roku a půl sama, měla jsem RP + alíky na malou a na sebe. Od jejích 3 let chodím do práce a mám se co otáčet, ale zvládám nás uživit. Mám svůj plat + dcera sirotčí důchod (ex zemřel). Na rodinu spoléhat nemůžu, taťka mi zemřel a máma se z toho psychicky zhroutila a je v péči psychiatrů a má na to inval. důchod, ze kterého má problém vyjít sama. V současné době mám tedy fajn přítele, ale peníze a domácnost zatím máme každý své, i když ve dvou se to i tak lépe táhne…
@lopata atˇbere, kdo za to může? Obyčejný lidi? Ne - naše zasr. vláda, ti, kteří nás dostali tam, kde jsme, před revolucí matky nic nepobíraly a stejně vyžily. Proč? Protože se ze všeho neudělal takový busines, jako je dnes, ceny základních věcí se nešroubovaly nad možnosti normálního příjmu, z mateřské ženská vyžila v pohodě. Možná jsem nejezdili na dovolený kam jsme chtěli, ale zato jsme si mohli dovolit žít jako slušní lidi.
Tohle je následek cinkání klíčů.
@Anonymní píše:
@lopata atˇbere, kdo za to může? Obyčejný lidi? Ne - naše zasr. vláda, ti, kteří nás dostali tam, kde jsme, před revolucí matky nic nepobíraly a stejně vyžily. Proč? Protože se ze všeho neudělal takový busines, jako je dnes, ceny základních věcí se nešroubovaly nad možnosti normálního příjmu, z mateřské ženská vyžila v pohodě. Možná jsem nejezdili na dovolený kam jsme chtěli, ale zato jsme si mohli dovolit žít jako slušní lidi.
Tohle je následek cinkání klíčů.
Ať bere? A kdo bude ten co má dávát? Dáš jí to ty? Uvědomme si, že stát jsme MY! Když někdo říká „ať mi stát dá“, je dobré si uvědomit že to jde z kapes sousedů, kamrádů, později dětí atd. Tak to je. Ty bys chtěla, aby třeba tvoje děti když budou šikovný, vystudujou, budou hodně vydělávat museli všechno odevzdat a žít stejně jako někdo kdo se poflakuje? Zdá se že ano.
@jirka3 a za co naše děti vystudují? Za co vystudují děti matek, které se octly na hraně, které jsou rády, že uživí své děti, natož pak, aby jim zabezpečily vzdělání. Píšu o matkách, co se musí spoléhat jen samy na sebe a kolikrát oporu v otci dětí nenaleznou.
Píšu o těch, co nemohou najít práci, co nemají možnost být možnost ssoběstační, oni svšichni z těch 5 ti milionů nepolakují, nýbrž hodně z nich nemůže najít práci.
Myslíš, že studia jsou dnes zárukou spokojeného života? Kdyby každý jen studoval, kdo bude dělat to ostatní?
Vnímáš, jak jsou na tom dnes důchodci, invalidé, lidi, co nemohou za to, jak to naši zákonodárci válí, hrabou si do vlastních kapes a obyčejní lidi jsou na tom čím dál tím víc hůř?
Nedivím se žádné matce, která si jde žádat o dávky. At´ jde, má na to plné právo.
Jak jinak má zabezpečit rodinu, když kolikrát nemá jinou šanci? Raděj dám pár korun ze svého, co mně to jako daňového poplatníka stojí, než aby její děti skončily v děcáku.
A cstč poflakovačů.
To je Havlova zásluha, bytˇsi ho jako státníka vážím, tohle se mu opravdu nepovedlo.
Dnes doplácíme na všechny příslušníky „jiné pleti“, každý víme, jak to s nimi je, dřív museli makat stejně, jako každý jiný, bez výhod a výsad, jakých se jim dnes dostává.
V tomhle jsme my, stát?
Ne. Stát jsou tady ti, které jsme si zvolili a my je jako tupé ovce následujem…
Anonymní 21.25. podívej, každý je za svůj život zodpovědný, ono se to tu krásně vypisuje, ale stačí si přečíst diskuse, kolik holek si,,udělá,, děcko s partnerem, který je naprosto k ničemu, sami to přiznají a pak tu loudí o rady.. než si někoho vemu, tak taky musím vedet co to je za člověka, jakej je.. ale ve státe, kde se rozvádí přes 50% manželství a kde 40% dospělích má milenku- milence, je to asi k ničemu uvádět.. dneska se chlap vrátí napitej z hospody a jeho manželka- družka se od něho stěhuje… ženský maj z těch pitomejch seriálů a debilních časopisů tak vymasírovanej mozek, že ani neví, co by chtěli za chlapa.. vše začíná v rodině, ve výchově.. pokud se manželství rozvede, děti skončí v matčiné péči, ta na jejich výchovu většinou nemá, takže z nich vyrostou syčáci, tak se není čemu divit.. dříve, když kluk zlobil, vzal otec pásek a seřezal ho a kluk sekal latinu.. dneska?? každej druhej je tak ofrklej, že být to moje děcko, mlátím to hlava nehlava.. všichni maj plnou hubu demokracie, pracovat nemusí, na vojnu nemusí, oni vlastně nic nemusí.. a rodiče aby ty grázly ještě živili.. nakopat do pr..e– copak takový hybrid může být zralý na to, aby měl dítě?? říkám jim něco zodpovědnost?? chlap má 10ti měsíční děcko, místo, aby se staral, tak si sbalí kufr a jde vesele oplodňovat dál..Něco jak Vojtek z Kabátů.. 4 děcka a každý má jinou matku.. tohle mi teda normální nepřipadá…
A co se týká toho tvýho stýskání- víš prd, jak by to tu vypadalo, kdyby tu byly komunisti.. možná bysme byli dávnou ve větších sra..kách, než sme ted.. celý slavný východní blok byl technologicky tak v háji, že to byla jen otázka času.. stačí se podívat, co jsme vyráběli za stroje.. v době, kdy vyletěl v čssr slavný,,favorit,, tak na západě to byl technologický vrak, který nikdo nechtěl, to samé motorky, traktory, podívej se na medicínu.. dneska máme takové technologie, o kterých se komunistům ani nesnilo.. monopolní výrobce elektroniky Tesla vyráběl nové výrobky tak, že se propašovalo rádio ze západního německa, to se kompletně okopirovalo, narvaly se tam německý, polský a ruský součástky a s velkou slávou se to uvedlo na trh– tak jsme byli vyspělý stát. ![]()