Matka samoživitelka - jak to zvládate finančně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.3.16 12:49

@Gina108 i když nejsme manželé?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.16 12:52
@berry4 píše:
Nejspíš hmotnou nouzi do začátku a pošlou tě pak vyřídit si příspěvek na bydlení. Takže běž na UP v místě bydliště, tam vysvětli situaci, dolož příjmy a oni ti pomohou.

Děkuji já nevim jak to chodí…soudem sem prošla před 3mi lety u malé. Teď jsem u soudu nebyla vše máme dohodou.

• Citovat
  • Upravit
31288
10.3.16 12:55

@Gina108 na výživné na sebe má nárok jen do dvou let dítěte (pokud otec nebyl manželem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.16 12:55
@Anonymní píše:
Děkuji já nevim jak to chodí…soudem sem prošla před 3mi lety u malé. Teď jsem u soudu nebyla vše máme dohodou.

No to možná bude problem… Po me chtěli rozsudek o svereni do me pece. A to jsem chtěla jen přídavky na děti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
10.3.16 13:01
@Mar__tanka1983 píše:
@Gina108 na výživné na sebe má nárok jen do dvou let dítěte (pokud otec nebyl manželem).

A když byli manželé, tak nemá nárok? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
10.3.16 13:03
@kometa32 píše:
A když byli manželé, tak nemá nárok? 8o

manželé mají nárok na tři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
10.3.16 13:03
@Mar__tanka1983 píše:
:lol: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
10.3.16 13:11
@Mar__tanka1983 píše:

Máš překrásné a pravdivé motto. :palec: Naprosto s tím souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
10.3.16 13:32
@Mar__tanka1983 píše:

zakladatelka píše, že má 4letou holčičku, ale o druhém dítěti nepíše jak je staré. Třeba má méně než 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
10.3.16 13:55

@mojmira jo, sem to jen špatně vyjádřila, chtěla jsem napsat jakože všeobecnou radu, že u nevdaných je výživné na matku jen do dvou let, u vdané do tří let.
Sem to nějak zkrátila a vylezlo z toho toto :lol:
Takže tak. Na druhou stranu, jestli jí otec té mladší může posílat jen tisícovku měsíčně, tak kolik může vybojovat na sebe? Spíš bych se s bývalým zkusila domluvit, že 1000,– je málo. Takové výživné v dnešní době platí otcové s minimální mzdou pomálu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.16 14:00
@mojmira píše:
zakladatelka píše, že má 4letou holčičku, ale o druhém dítěti nepíše jak je staré. Třeba má méně než 2 roky.

Malému teď byli 2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.16 14:03

Je to s otcem složitější…Proto jsem se tazala Vás ;) Jste zlaté..aspoň něco jsem se dověděla moc Dekuji :srdce: :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
10.3.16 19:24
@Anonymní píše:
Ahoj všem :mavam: Mám otázku zůstala jsem sama s dvěma dětmi. Jak je to s různými příspěvky beru 3.800,– RP a 2000,– alimenty na mou 4letou holčičku na druhé dítě dostávám 1000,– čerstvě (dohodli jsme se bez soudu) Nyní jsem se přestěhovala do bytů kde jsem platila 15.000kauci jinak čistý nájem mám 5000,–+2500,– služby. mám nárok na nějaký příspěvek už teď nebo musim čekat 3mesice? co je k vyřízení potřeba? Děkuji Vám Všem! :srdce:

teoreticky příspěvek na bydlení - je třeba nájemní smlouva, TP v místě a doložit, že jsou platby na Tvé jméno - můžeš žádat hned. Pak přídavek na děti - dokládá se rok 2014 - příjmy. Pak teoreticky hmotná nouze, ale tam bude třeba doložit dohodu o výživném - nejspíš soudně danou. do hmotky spadá živ. minimum plus doplatek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.16 17:49

Ahoj Renato, jsme na tom podobně. jsem sama s 13-ti měsíční holčičkou. Potřebovala bych jít do práce a proto bych se chtěla seznámit, že bychom si vzájemně mohli vypomoct s hlídáním. Co ty na to? Jana :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
24.11.16 19:29
@zizalka.jk píše:
Ahoj Renato, jsme na tom podobně. jsem sama s 13-ti měsíční holčičkou. Potřebovala bych jít do práce a proto bych se chtěla seznámit, že bychom si vzájemně mohli vypomoct s hlídáním. Co ty na to? Jana :)

Renata psala příspěvek v r.2008 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová