Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zažádat si můžeš o cokoli, ale podle mě zaměstnavatel nemusí vyhovět. Nedávno jsme v práci řešili něco podobnýho.
@Anonymní píše:
Maminky když jsem samozivitelka po rodicovskem příspěvku jsem nastoupila zpět do prace kde jsem pracovala i předtím, ale osud to tak chtěl a přítel me nechal mám trismenny provoz nastoupila jsem před týdnem myslíte ze bych mohla zažádat jen o ranní směny? Musí mi vyhovět??? Dekuji
vyhovět ti nemusí - ale za zeptání nic nedáš, mě nevyhověli dostala jsem padáka, byla to moje překážka v práci
@Anonymní píše:
Maminky když jsem samozivitelka po rodicovskem příspěvku jsem nastoupila zpět do prace kde jsem pracovala i předtím, ale osud to tak chtěl a přítel me nechal mám trismenny provoz nastoupila jsem před týdnem myslíte ze bych mohla zažádat jen o ranní směny? Musí mi vyhovět??? Dekuji
vyhovet ti rozhodne nemusi, proc by meli?
Muzes zazadat, ale to je tak vse…jedine platit hlidani nebo hledat neco jineho ![]()
Maminky, cetla jsem ze jako matka samozivitelka, dostava prispevky na bydleni plus prispevky na male je to tak? nebo ne? podle toho jak to tady ctu tak to tak neni mam pritele ktery je bohuzel hlaseny momemntalne na pracovnim urade. Premyslime o svatbe ale nevime jestli se vzit. Jestli bych mela narok na prispevky i tak nebo ne? nebo se proste nevzit a, pockat si a vyuzit vseho mozneho kdyz dokazou dostat penize romove a ne male!! proc ne my? muzete mi nekdo vysvetlit prosim jak to vlastne je? moc dekuji jsem teprve v 6 tt
@misssicka žádné příspěvky na malé nedostaneš. Max. 500 kč přídavky na dítě. Vyživovací povinnost má otec tvého dítěte a tím to hasne. Má ji už když jsi těhotná, po dva roky na tebe, po porodu i na dítě.
Můžeš žádat hmotonou nouzi, teda jestli máš byt, kde máš trvalé bydliště a nájemní smlouvu. Ale to dostaneš i hmotnou nouzi, přítel tam s tebou nesmí bydlet a mít tam tp, ovšem ta částka po zaplacení nájmu není nijak závr
Jen sem chtela te situace vyuzit kdyby byla ta moznost. Myslela jsem si ze asi z toho nic neklapne. na Miminko mame kdyby jsme nemeli nenechavali by jsme si ho. Ja jsem normalne prcujici, pritel bude snad brzo zase taky. Jen sem chtela VEDET JESTLI JE NEJAKA MOZNOST VYUZITI.
Ahoj všem
Mám otázku zůstala jsem sama s dvěma dětmi. Jak je to s různými příspěvky beru 3.800,– RP a 2000,– alimenty na mou 4letou holčičku na druhé dítě dostávám 1000,– čerstvě (dohodli jsme se bez soudu) Nyní jsem se přestěhovala do bytů kde jsem platila 15.000kauci jinak čistý nájem mám 5000,–+2500,– služby. mám nárok na nějaký příspěvek už teď nebo musim čekat 3mesice? co je k vyřízení potřeba? Děkuji Vám Všem! ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všemMám otázku zůstala jsem sama s dvěma dětmi. Jak je to s různými příspěvky beru 3.800,– RP a 2000,– alimenty na mou 4letou holčičku na druhé dítě dostávám 1000,– čerstvě (dohodli jsme se bez soudu) Nyní jsem se přestěhovala do bytů kde jsem platila 15.000kauci jinak čistý nájem mám 5000,–+2500,– služby. mám nárok na nějaký příspěvek už teď nebo musim čekat 3mesice? co je k vyřízení potřeba? Děkuji Vám Všem!
Ještě máš nárok od svého exe pobírat výživné na sebe. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všemMám otázku zůstala jsem sama s dvěma dětmi. Jak je to s různými příspěvky beru 3.800,– RP a 2000,– alimenty na mou 4letou holčičku na druhé dítě dostávám 1000,– čerstvě (dohodli jsme se bez soudu) Nyní jsem se přestěhovala do bytů kde jsem platila 15.000kauci jinak čistý nájem mám 5000,–+2500,– služby. mám nárok na nějaký příspěvek už teď nebo musim čekat 3mesice? co je k vyřízení potřeba? Děkuji Vám Všem!
Nejspíš hmotnou nouzi do začátku a pošlou tě pak vyřídit si příspěvek na bydlení. Takže běž na UP v místě bydliště, tam vysvětli situaci, dolož příjmy a oni ti pomohou.