Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já jsem na tom úplně stejně, žiju se synkem (20m) sama v pronajatém bytě. Mám jen rodičák 3800, 500 přídavek na dítě a 3000 alimenty. 4000 dávám za nájem a ze 3 tisíc vážně nevyžíváme. Mám sice podporu od rodiny, ale nejde to také každý mě síc… Na sociálce jsem strávila moc času. Žádala jsem o příspěvek na bydlení i o hmotnou nouzi a dodneška nic nedostávám. Vždycky mi prostě něco nesedělo a bylo mi to zamítnuto. Nakonec mi bylo i řečeno, že když na dítě nemám peníze, mohl by ho do péče dostat otec. Také jsem bezradná…
Ahoj maminky… Právě jsme se rozešli s přítelem a mě by zajímalo, na jaké dávky st. soc. podpory bych měla nárok? Máme městský byt, který je psaný na expřítele, ale jsme zde s malým hlášení a máme zde trv. bydliště. El. a plyn je také hlášen na expřítele, ale SIPO je psané na mé jméno, pobírám jen 3800,– rodičovský příspěvek. Jak to na sociálce funguje? Předem díky za odpovědi…
Trochu se v tvém případě vydím stím že bydlím u rodiču a pomahají mi jenže jak píšeš nejde to donekonečna a na davky nemám nárok protože rodiče mají jisty příjem tudiž jsme posuzovani společně…mam jen 3000aliky, a pak nic…a aby toho nebylo málo nemohu už přes rok najít praci…myslím že je nas víc…A není to o tom z jaké rodiny pocházíš…prostě se stalo že jsme zustali sami..mam výšku, jsem inteligentní, netaham se nikde ani netahala, mam odpracováno 11let u jedné firmy, ted už tam bohužel nemohu delat…časově naročné a s ditetem to nejde skloubit
má výhra je ta že mám krasnou zdravou dceru…ale samoživitelku mi asi na dlouho nikdo neodpáře ![]()
Chci se zeptat všech maminek, které se svým zlatíčkem žijí sami, jak to všechno zvládají. S partnerem si nerozumím a tak bych chtěla s malým odejít. Jen si nějak nedovedu představit, jak to s rodičákem 5000kč budeme zvládat. Samozřejmě mám nějakou finanční rezervu. Jak to zvládáte vy?
Chci se zeptat všech maminek, které se svým zlatíčkem žijí sami, jak to všechno zvládají. S partnerem si nerozumím a tak bych chtěla s malým odejít. Jen si nějak nedovedu představit, jak to s rodičákem 5000kč budeme zvládat. Samozřejmě mám nějakou finanční rezervu. Jak to zvládáte vy?
@maky 1993 mě už se to sice netýká ale byla jsem v téhle situaci před cca 7-i lety a řešila jsem to nástupem do práce, jinak by to nešlo. Malému byli dva roky, sehnala jsem babičku na hlídání, které jsem dávala rodičák (tenkrát 3,500) a plat zůstával pro mě a pro syna. záleží na tom jak máš velké dítě, jaké máš zázemí např. v rodičích apod.
Půl roku mu bylo a navíc ještě kojím…naši se rozvedli a mamka si taky hledá něco svého, takže kam jít není. ![]()
@maky 1993 současné bydlení je zřejmě partnera takže asi možnost že by odešel on není co? Bez dalšího příjmu to bude těžké, bude ti alespoň na dítě přispívat?
To je jeho rodičů…on ještě neví ani že to chci ukončit. takže nevím, jestli bude přispívat. nejradši bych si jeho peníze ani nevzala.
@maky 1993 nejdřív bych si promluvila s partnerem, tak jako tak se s ním budeš muset domluvit, na syna by přispívat měl, je přece i jeho a čím bude větší tím bude potřeba více peněz.
Já jsem tohle zažila když bylo holce 2roky (asi půl roku)a potom když jí bylo 6 tak 5 let. Bylo to strašný. Já žila vyloženě jen na čínskejch polivkách aby holka měla vše co potřebuje. Makala jsem po nocích za barem, spala 3hod denně, přes den pracovala normálně na poště. Fakt ukrutný období. Pak se to pomalu začalo zlepšovat, jak jsem doplacela poslední půjčky tak peněz pomalu přibívalo. Ted uz je to OK a taky už nejsem po 5ti letech sama. ![]()
Jo ale kdybys potřebovala, tak na poště pořád shánějí brigádníky na ranní roznos novin. Je to na 2hod denně za 150,–. Myslim si že k mateřský je to úplně ideální.. tedy pokud máš hlídání…
@anickadomnik to jo, už to chci mít za sebou co nejdřív. ale asi to bude ještě těžký
@anickadomnik to jo, už to chci mít za sebou co nejdřív. ale asi to bude ještě těžký
@Denis11 bohužel hlídání nemám, ale mám docela dost naspořeno, tak to snad nějak zvládneme
@lopata a ty víš 100 %, že třeba zítra, nebo za týden nedopadneš stejně?
Já sem nemíchám technické (ne) vymoženosti té doby, ale fakt, že matka se dokázala postarat o děti i za tu cenu, že oplodnitel, jak píšeš, stál zaprd. To neodhadne ani sebestudovanější bytost, to je prostě sázka do loterie.
Rozvádi a rozchází se i mnohem dystingovanější páry, než je holka s vymytým mozkem ze seriálů, děvče z rozvrácené rodiny apod.
V mnohém máš pravdu, ovšem za tím vším stojí zase jen ta naše úžasně nezvládnutá demokracie.
Nestýskám přímo po komunismu, o tom nepíš, spíš po tom, kam jsem to s tou naší „demokracií“ dopracovali. Halt dej blbcovi do ruky moc…