Matka samoživitelka - jak to zvládate finančně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.9.13 16:17

Dá se slušně vyžít.

Chci se zeptat, zda se dá slušně vyžít s financemi. Půl roku budu mít cca 7000, poté do tří let věku dítěte 6000. Budu sama. Tyto částky by byly na jídlo, drogerii, oblečení a léky pro mě a malého. Nebo by jste to matky samoživitelky s jedním dítětem nezvládly?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
15.9.13 16:27

A co bydlení? Pokud je to jen na to co píšeš, dá se s tím vyjít více než slušně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.13 16:32

zakladatelka

@gabriela82 To už mám po odečtu bydlení.. Já si taky myslím, že za tohle se dá slušně ve dvou vyžít. Jen mě zajímal názor ostatních :)

• Citovat
  • Upravit
11514
15.9.13 16:33

Pokud je to bez bydlení, tak si myslím, že určitě docela normálně… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.9.13 16:37
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, zda se dá slušně vyžít s financemi. Půl roku budu mít cca 7000, poté do tří let věku dítěte 6000. Budu sama. Tyto částky by byly na jídlo, drogerii, oblečení a léky pro mě a malého. Nebo by jste to matky samoživitelky s jedním dítětem nezvládly?

pokud to máš fakt jen na jídlo, drogerii, oblečení, tak úplně v pohodě. já mám 3000 tis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56014
15.9.13 16:43
@martina.se píše:
pokud to máš fakt jen na jídlo, drogerii, oblečení, tak úplně v pohodě. já mám 3000 tis ;)

3000 na mesic? a v tom je jidlo, drogerka, benzin atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.9.13 17:20

@jkra jídlo, drogérka, oblečení. Naftu mám zvlášť..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
15.9.13 17:27

To záleží jaký máš životní standart, ale vyjít se dá, jen bych tak žít asi nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dáda 001
19.9.13 15:48

Ahoj…chtěla bych se zeptat jak to řešit na socialce? Mam dva mesice do porodu a nevim zda uz tam mam zajit ted. A tam teda sdělim, že jsem samoživitelka? Protože otce udávat nebudu. děkuji za informace.

• Citovat
  • Upravit
dodin
15.10.13 12:32

přítel odešel

Dobry den chci se zeptat co dělat když od ledna snami bydlel přítel nyní odešel, a soc.mi nechce nic dat pokavad neprokažu kde se zdržuje. přítel odešel zanechal mě bez prostředku a paní na soc.mi zdělila že to dřív nebo později přídu zdělit, že se na nas vykašlal. Kde je nějaka spravedlnost. Když sem jej neměla nahlašenyho bylo zle a ted když jej chci odhlasit je to ještě horší. :?:

• Citovat
  • Upravit
8151
16.10.13 10:01
@dodin píše:
Dobry den chci se zeptat co dělat když od ledna snami bydlel přítel nyní odešel, a soc.mi nechce nic dat pokavad neprokažu kde se zdržuje. přítel odešel zanechal mě bez prostředku a paní na soc.mi zdělila že to dřív nebo později přídu zdělit, že se na nas vykašlal. Kde je nějaka spravedlnost. Když sem jej neměla nahlašenyho bylo zle a ted když jej chci odhlasit je to ještě horší. :?:

je to pravda pokud ho chce odhlasit musíšě prokázat že u tebe nežije ideálně tím že nahlásíš kde žije, protože ta paní na sociálce jinak nepozná jestli u tebe žije nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.13 07:47

To jsem udělala a i tak tento měsíc nemam narok na davky hmotne nouze, protože musím donest jeho příjmi za zaří, ale v zaří odešel a nedal s vyplaty nic, což vznikl dluh na najmu a elektrice. paní na soc.to ale nezajíma. jsou stoho jen problemy. a na kontrolu už tu byly předevčírem, a prolezla mi všechny skříně jestli tu nema věci, bylo to ponižující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
19.10.13 21:19

Kdo by chtěl, pojdte diskutovat sem https://www.emimino.cz/…nice-167541/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
20.10.13 10:51

Zde je odkaz na uzavřenou skupinu pro všechny mamky, co byly, jsou nebo vědí že brzo budou sami :(. Pro ty, co se rády podělí o svůj příběh, pomůžou, poradí nebo pomoc či radu potřebují. Bez urážek a bez hodnocení toho, proč máme mimčo sami. Budeme se na vás těšit
 https://www.emimino.cz/…dministrace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 21:24

Ahoj komunikuje tu ještě někdo???

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová