Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luloinka
Tak samozřejmě bych se také o dceru postarala. Jen by mě kleplo a dlouho bych rozdychavala, kdyby mi dcera(nebo i syn) toto řekla.
Držím palce ať vše zvladnes, nebudeš to mít jednoduché. Ty ani tvá rodina. Ale miminko je i velká vzpruha. Lepší ho mít v 16 než nikdy.
@Ukecana15 píše:
Ja si myslím ze to není žádná špatná věc. Jen je docela hnusný když mě za to všichni odsuzují. Stávají se i horší věci.
A jaký třeba?
Treba ochrana selhala? Zna spustu holek, co se chránili, a stava se, ze antikoncepce selže. Malo, ale stava. Ja bych rozhodne na potrat nesla, nikdy.
@blabla123 píše:
Jsi hloupá. Nic dobrého si nemyslím. Tady tě nikdo neplácne po rameni a řekne, že je to super.
Jak nikdo, já jí napsala že jí fandím…
@Ukecana15 píše:
Ja si myslím ze to není žádná špatná věc. Jen je docela hnusný když mě za to všichni odsuzují. Stávají se i horší věci.
Ze dítě bude mít dite
Sama jsi ještě nic neprožila, dítě nemáš šanci bez pomoci uživit, zničila sis dětství
Dceru bych na potrat taky nehnala, ale nadsena bych teda taky nebyla. Lide by si měli pořizovat děti az tehdy, až by si byli jisti, ze je uzivi ![]()
@Mona111111 píše:
Treba ochrana selhala? Zna spustu holek, co se chránili, a stava se, ze antikoncepce selže. Malo, ale stava. Ja bych rozhodne na potrat nesla, nikdy.
Jistě
Tady na emiminu každé selže ochrana ![]()
@blabla123 píše:
A jaký třeba?
Třeba že spadne do drog, do krádeží, že onemocní nevyléčitelnou nemocí, že zemře při nehodé… Tisíce horších věcí než těhotenství.
@Šmoulice píše:
JistěTady na emiminu každé selže ochrana
taky jsem si všimla ![]()
@juliettee píše:
taky jsem si všimla
Snažilkám by se ta ochrana měla přímo doporučovat. Když je tak spolehlivá a každá druhá po ní otěhotní
![]()
@Mona111111 píše:
Cekala jsem, kdo to tady vytahne, ze ochrana selhala
Neznám nikoho, komu by prášky selhaly. Znám holky, kterým selhal kondom, ale vše resily hned a zavčasu. Je velmi, velmi, velmi mala pravděpodobnost, ze antikoncepce selhala, ale vzhledem k diskuzim zde na emimi, by její účinnost byla tak 50% ![]()
@Šmoulice píše:
Snažilkám by se ta ochrana měla přímo doporučovat. Když je tak spolehlivá a každá druhá po ní otěhotní![]()
![]()
@Šmoulice píše:
JistěTady na emiminu každé selže ochrana
Nevim, co se v jejim pripade stalo, nevim okolnosti, jestli je s pritelem a jestli pracuje, jestli se o ne dokaze postarat, ale stat se to muze. Odsoudit a hodit do jednoho pytle deti, kteri se nedokážou postarat, to jde kazdemu. Jasny, tady na emiminu hledat podporu je blbost. Vzpominam si na pripad 16tky Helimanky, kazdy ji pral stesti a nikdo ji neodsoudil. Zajimavy. Asi by zakladatelka mela napsat deníček, jak se to vlastne stalo, ze?;)
@Šmoulice píše:
Snažilkám by se ta ochrana měla přímo doporučovat. Když je tak spolehlivá a každá druhá po ní otěhotní![]()
![]()
přesně, já HA beru a taky jsem si říkala, že bych ji asi měla vysadit, abych náhodou neotěhotněla ![]()
@Ukecana15 píše:
Ano, horší věc se stávají, některé taky z blbosti - když se dítě zabije s nějakým podobným, nejlépe opilým v autě, případně skočí do mělké vody a ochrne… některé se stanou i nevině, třeba vážné onemocnění, ale nic z toho není důvod pro to tvrdit o otěhotnění v 16, že to není žádná špatná věc. Je a to ze všech možných pohledů - tvoje tělo na to není připravené, duševně na to taky nejsi připravená, materiálně nezabezpečíš ani sebe natož dítě…