Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ukecana15 píše:
Chce. Rodice spíše čekali ze mi to vymluvi… ale bylo to naopak. Ale tak i tak… na potrat bych vzivote nesla… nechtela bych si to.za par let vyčítat ze bych mu nedala sanci na život.
Moje rec, mas muj obdiv. Hlavne, aby si to přítel nerozmyslel a ty s nim nezůstala sama, ale snad ne.
psala jsem ti zpravu, jestli vis uz co čekáš, klidne ti daruji veci po malem. ![]()
@Mona111111 píše:
Tak to me sice mrzi, ale jak rikam, nezname okolnosti, jak se to stalo atd. A omlouvám se ze to takto napisu, ale ne každá je nebo bude jako tvoje matka.
Ja cekam druhe, a rozhodne mi neprijde, ze bych neco zameskala. Je mi 23. Ne každá holka potrebuje pro stastny zivot diskotéky a zábavy atd
Jo ve 24 mela máti ještě bratra. To ji to taky nepřišlo. A nebylo to o diskotékách. Ne každá je takové vím, ale rozhodne si za par let řekne, ze o neco přišla. Kamarádky budou dělat jine veci a ne vozit kočár… Toť můj nazor ![]()
@Ukecana15 píše:
Chce. Rodice spíše čekali ze mi to vymluvi… ale bylo to naopak. Ale tak i tak… na potrat bych vzivote nesla… nechtela bych si to.za par let vyčítat ze bych mu nedala sanci na život.
Přesně tak, proč bys měla zabít miminko které oba chcete jen kvůli ženským z emimina?
Jinak taky můžu něco darovat kdyby bylo potřeba, na oboje pohlaví ![]()
@Ukecana15 píše:
Ahoj je mi 16 a jsem ve 3 měsíci. Někdo se mi za to vysmívá ale najde se i někdo kdo mě chápe. Jaký máte na to názor vy?
Je to super. Pokud mas alespon zodpovednou matku, tak ti decko vypipla a vychova a ty si ve 40 budes uzivat zivota, protoze decko bude uz dospele a zit vlastnim zivotem.
Nic lepsiho jsi v 16 udelat nemohla. Gratuluji ![]()
@Anonymní píše:
Jo ve 24 mela máti ještě bratra. To ji to taky nepřišlo. A nebylo to o diskotékách. Ne každá je takové vím, ale rozhodne si za par let řekne, ze o neco přišla. Kamarádky budou dělat jine veci a ne vozit kočár… Toť můj nazor
Vidis, me je 23, a rozhodne nelituju toho, ze cekame druhe. Jsem za to rada, a doufam, ze vse bude v pohode. A neprijde mi, ze bych o neco prisla a nemyslim si, ze by ne tohle presvedceni přešlo.
@Anonymní píše:
@Ukecana15 Kdejaka mladá holka se o dítě postará líp jak ta, která ho porodí a zabije.
Jo a kdejaká dospělá žena se o to dítě postará líp, jak ta mladá holka…
Záleží samozřejmě na okolnostech - zázemí, partner, psychická vyrovnanost, zodpovědnost apod… ale pokud je vše v cajku, neviděla bych to tak tragicky. Ideální to není, ale v životě se stávají horší věci než to, že má někdo dítě hodně brzy. Jako matku by mě tím dcera fakt nepotěšila a asi by doma měla dusno, ale pokud se tomu postavíš čelem, tak se to určitě dá zvládnout, zvlášť pokud do toho jako rodiče půjdete oba.
Moje babička měla první dítě v 16, otěhotněla v 15 a dopadlo to normálně dobře, prostě se s dědou vzali, celkem měli 3 děti vždy po 6 letech a celý život byli spolu, takže když se chce, všechno jde (i když byla samozřejmě jiná doba).
A moje spolužačka měla ségru, která (blbka) otěhotněla na základce ve 14, dítě si nechala a taky žijou, má krásnou dceru. Tam samozřejmě hodně pomohli její rodiče.
A znám i slečnu, které je sice už 18, otěhotněla neplánovaně a holky, to nezkousnete - selhaly jí prášky
No ale skutečně, bere nějaké slabší kvůli problémům s krví. Má taky holčičku a dává to, rodiče hold pomáhají, s otcem dítěte není, maturitu si dodělala už s dítětem a teď uvažuje o nějaké dálkové VŠ při mateřské.
Anonym, kvůli té známé.
Tak.jako ja jsem byla tez na dnesni dobu. mlada. prvorodicka ve 23 letech,ale.pp.sestiletem. vztahu, svatbe a s manzelem o sest let starsim, i tak ted.ve svych.28sistalepripadam. nekdy nevyzrale a mlade,snad.je.to.dnesni. dobiu, kdy se.doba mladi. prodlužuje minimalne.do.35 (muj nazor) takze 16 ti.leteho.cloveka.ja.vidim.jako.skitecne. polodite,ovsem.na.potrat bych. nepodporila, ale jako.matka.dvou dcer. bych. z tohobyla.dost na vetvi…
Ahoj, já tě nijak neodsuzuju
Je to čistě tvoje věc a tvůj život. S manželem máme dcerku, zatím je maličká, ale shodli jsme se, že kdyby jednou přišla že je těhotná, tak ji na potrat hnát nebudeme a podpoříme ji. Všechno se dá zvládnout. Spousta lidí ti řekne, že mít dítě takhle mladá je blbost a zničíš si život. Ale je hodně mladých maminek, které to zvládly, dodělaly si školu a mají se dobře i s prckem. Pokud máš někoho kdo tě podpoří a budeš se snažit dodělat si školu, časem si najít práci a postavit se na vlastní nohy, tak máš z poloviny vyhráno ![]()
@Ukecana15 píše:
Ja si myslím ze to není žádná špatná věc. Jen je docela hnusný když mě za to všichni odsuzují. Stávají se i horší věci.
O tom si můžeme podiskutovat třeba za 3 roky
@luloinka píše:
Přesně tak, proč bys měla zabít miminko které oba chcete jen kvůli ženským z emimina?
No, myslím, že mezi zabitím dítěte a očekáváním toho, že ji budou ostatní poplácávat po rameni za to jak je úžasná je ještě hodně mezistupňů…
Taky bych své dítě neposílala na potrat, pokud by přišla v 16 těhotná, ale rozhodně bych ji ani nefandila, ani negratulovala a už vůbec neobdivovala. Přistoupila bych k tomu tak, že když už je tak blbá, že je těhotná, tak ji pomůžu, aby to ona zvládla a dítě se mělo co nejlíp, ale péče bude především na ní a k tomu hezky dostuduje.
Příspěvek upraven 18.01.17 v 11:06
A tak pokud ona i přítel dítě chtějí, tak bych jí to nerozmlouvala. Jasně, bude to mít sakra těžké, bude si těhotná a s dítětem dodělávat školu… a pokud budou ochotni pomoct i rodiče (hlídání a tak), tak se to dá. Přítel předpokládám pracuje, takže ona nebude finančně závislá jenom na rodičích.
Napsat jí, že je blbá a že si zničila dětství… kdybyste jí místo toho popsaly, co jí čeká, uděláte lépe. Takhle je to jaksi jen konstatování, které přichází s křížkem po funusu, a té holce to nic nedá. Já bych se z těhle řečí v 16 teda spíš šprajcla ![]()
Ahoj, lehké to mít nebudeš, ale moje kamarádka měla první dítě v 15ti, přítele měla, jsou spolu dodnes, mají dvě děti, zvládla vše v pohodě. Já měla první dceru v 18ti, no neplánovala jsem to, ale potrat mě opravdu nenapadl, a že bych měla pocit, že mi něco uteklo? To ne.
Ale, rozhodně to neschvaluji, nicméně, když už se stalo, postav se tomu čelem a přeji hodné miminko. ![]()
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…chyby_mobil v tramvaji_pardon