Matkou v 16?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
194
18.1.17 10:34
@mamina89 píše:
Cekala jsem, kdo to tady vytahne, ze ochrana selhala :mrgreen: Neznám nikoho, komu by prášky selhaly. Znám holky, kterým selhal kondom, ale vše resily hned a zavčasu. Je velmi, velmi, velmi mala pravděpodobnost, ze antikoncepce selhala, ale vzhledem k diskuzim zde na emimi, by její účinnost byla tak 50% :think:

Ja bych nesla nikdy na potrat, ani kdybych mela dite v 16ti. Radit jit na potrat, protoze si neužila detstvi? A za 10let litovat, protoze zjisti, ze nebude moct mit uz nikdy dite? Kolik takovych holek tady je. Me je 23 a cekame druhe, taky me odsoudite? :) do toho, budu se jen smat, je to kazdeho vec :) akorat zakladatelky blbost, ze se svěřila na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
18.1.17 10:35
@j.a.n.i1 píše:
Ano, horší věc se stávají, některé taky z blbosti - když se dítě zabije s nějakým podobným, nejlépe opilým v autě, případně skočí do mělké vody a ochrne… některé se stanou i nevině, třeba vážné onemocnění, ale nic z toho není důvod pro to tvrdit o otěhotnění v 16, že to není žádná špatná věc. Je a to ze všech možných pohledů - tvoje tělo na to není připravené, duševně na to taky nejsi připravená, materiálně nezabezpečíš ani sebe natož dítě…

Za celou svou dlouhou kariéru na epipinu by jsi už měla vědět, že je lepší být mladou maminkou, než starou matkou… A že mimísek nepotřebuje penízky. Mimísek potřebuje hlavně lásku. :jazyk: Ostatní není vůůůbec důležité :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
18.1.17 10:35
@Ukecana15 píše:
Ja si myslím ze to není žádná špatná věc. Jen je docela hnusný když mě za to všichni odsuzují. Stávají se i horší věci. :roll:

Vůbec netušíš, co tě čeká. Hloupá, nezodpovědná a naivní. Připravila ses o dospívání, tvé dítě bude mít nezralou matku, která je sama ještě dítětem. Čeká tě mnoho nelehkých let, na to se připrav. Dítě je velká zodpovědnost, přebalování a krmení je to nejmenší, co tě čeká. Zralý a dospělý člověk si dítě pořizuje až ve chvíli, kdy se o něho dokáže postarat - a to i finančně a materiálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.17 10:36
@Mona111111 píše:
Nevim, co se v jejim pripade stalo, nevim okolnosti, jestli je s pritelem a jestli pracuje, jestli se o ne dokaze postarat, ale stat se to muze. Odsoudit a hodit do jednoho pytle deti, kteri se nedokážou postarat, to jde kazdemu. Jasny, tady na emiminu hledat podporu je blbost. Vzpominam si na pripad 16tky Helimanky, kazdy ji pral stesti a nikdo ji neodsoudil. Zajimavy. Asi by zakladatelka mela napsat deníček, jak se to vlastne stalo, ze?;)

No nevím. I když jsem mela přítele, který by se o nás postarala v mých 16, dítě jsem nemela :think: Tady nejde jen o postarani se, ale i o vyzralost te zeny. Jo muze mi každý říct, ze přec jde dost dospela atd. Me matka mela v 19. A nedopadlo to dobre. Nebyla vyzrala a postupem casu si uvedomovala, ze vlastně nic neprožila. Chtěla to vše dohnat. A proto mě i s bratrem opustila a už se nevrátila. Takže me nikdo nevymluvi, ze v 16mit dítě je okey :zed: Anonym, citlive info.

• Citovat
  • Upravit
Ukecana15
18.1.17 10:38
@Anonymní píše:
Drzim ti palce, myslim, ze je lepsi teto situaci se postavit celem, nez jit jako zbabělec na potrat a v budoucnu si to treba vyčítat :) jsi s otcem ditete? :) kolik mu je? Ma praci?

Ano jsem s otcem ditete je mu 20 a pracuje

• Citovat
  • Upravit
194
18.1.17 10:42
@Anonymní píše:
No nevím. I když jsem mela přítele, který by se o nás postarala v mých 16, dítě jsem nemela :think: Tady nejde jen o postarani se, ale i o vyzralost te zeny. Jo muze mi každý říct, ze přec jde dost dospela atd. Me matka mela v 19. A nedopadlo to dobre. Nebyla vyzrala a postupem casu si uvedomovala, ze vlastně nic neprožila. Chtěla to vše dohnat. A proto mě i s bratrem opustila a už se nevrátila. Takže me nikdo nevymluvi, ze v 16mit dítě je okey :zed: Anonym, citlive info.

Tak to me sice mrzi, ale jak rikam, nezname okolnosti, jak se to stalo atd. A omlouvám se ze to takto napisu, ale ne každá je nebo bude jako tvoje matka.
Ja cekam druhe, a rozhodne mi neprijde, ze bych neco zameskala. Je mi 23. Ne každá holka potrebuje pro stastny zivot diskotéky a zábavy atd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
18.1.17 10:42
@Ukecana15 píše:
Ano jsem s otcem ditete je mu 20 a pracuje

A to male chce? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
18.1.17 10:43
@Mona111111 píše:
Tak to me sice mrzi, ale jak rikam, nezname okolnosti, jak se to stalo atd. A omlouvám se ze to takto napisu, ale ne každá je nebo bude jako tvoje matka.
Ja cekam druhe, a rozhodne mi neprijde, ze bych neco zameskala. Je mi 23. Ne každá holka potrebuje pro stastny zivot diskotéky a zábavy atd :)

To je právě ta mylná představa, že „užívat si“ znamená diskotéky a zábavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.17 10:45

@Ukecana15 Kdejaka mladá holka se o dítě postará líp jak ta, která ho porodí a zabije. Držím palce, ať vše zvládneš a máš zdravé miminko :kytka: Já sama jsem čekala skoro 5let a doufám, že miminko bude zdravé a vše dotahneme do zdárného konce. Takže za mě :palec:, není umění se dětí zbavovat, ale postavit se situaci čelem a udělat maximum pro to, aby vše fungovalo.

• Citovat
  • Upravit
875
18.1.17 10:47

Me je 27 a mám doma měsíčního mrňouse a necítím se jako stoprocentní matka. Jsou věci kterým nerozumím, dělám je poprvé v zivote a někdy si přijdu ještě nevyzrálá… nechápu jak to někdo může zvládnout 16. V té době jsem měla úplně jiné starosti, užívat si života a ne se starat o miminko, teď jsem vidím jaká je to makačka. Přeju ti hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
18.1.17 10:48
@Šmoulice píše:
Jistě :roll: Tady na emiminu každé selže ochrana :roll:

Nějaká epidemie… Když si to tady občas čteme společně s partnerem, začal vážně uvažovat o vasektomii :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.1.17 10:51

Jaký mám na to názor? Že to budeš mít sakra těžké. Ve tvém věku nejsi na dítě zralá, ani připravená po žádné stránce. Dítě, co bude mít dítě. Dítě není jen spící miminko v kočárku, je to sakra starost a zodpovědnost. Nezbývá, než popřát hodně štěstí. Budeš ho potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
18.1.17 10:53

To je zase troll?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ukecana15
18.1.17 10:54
@Mona111111 píše:
A to male chce? :)

Chce. Rodice spíše čekali ze mi to vymluvi… ale bylo to naopak. Ale tak i tak… na potrat bych vzivote nesla… nechtela bych si to.za par let vyčítat ze bych mu nedala sanci na život. :zed:

• Citovat
  • Upravit
194
18.1.17 10:57
@Ukecana15 píše:
Chce. Rodice spíše čekali ze mi to vymluvi… ale bylo to naopak. Ale tak i tak… na potrat bych vzivote nesla… nechtela bych si to.za par let vyčítat ze bych mu nedala sanci na život. :zed:

Moje rec, mas muj obdiv. Hlavne, aby si to přítel nerozmyslel a ty s nim nezůstala sama, ale snad ne. :) psala jsem ti zpravu, jestli vis uz co čekáš, klidne ti daruji veci po malem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí