Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@chs.jasmin píše:
@Ukecana15 Tak nemyslím si, že jsi těhotná z vlastního rozhodnutí a přání - ne?Ono být mámou není sranda, není to jen tak. Je to náročné. Psychicky i fyzicky. Budeš muset mít poručíka, takže ani peníze ti z toho nekápnou. takže vědomé otěhotnení v tomto věku = blbost.
Pokud se prostě stalo a ty jsi se k tomu postavila čelem, tak držím pěsti, aby vše bylo v pořádku.
Může si zažádat u soudu a nechat se zplnoletit, takhle to udělala švagrová co v 16 otěhotněla. Ale oni méli svatbu tak nevím jestli to soud povolí pokud svatbu neplánují…
@chs.jasmin píše:
@Ukecana15 Tak nemyslím si, že jsi těhotná z vlastního rozhodnutí a přání - ne?Ono být mámou není sranda, není to jen tak. Je to náročné. Psychicky i fyzicky. Budeš muset mít poručíka, takže ani peníze ti z toho nekápnou. takže vědomé otěhotnení v tomto věku = blbost.
Pokud se prostě stalo a ty jsi se k tomu postavila čelem, tak držím pěsti, aby vše bylo v pořádku.
Může si zažádat u soudu a nechat se zplnoletit, takhle to udělala švagrová co v 16 otěhotněla. Ale oni méli svatbu tak nevím jestli to soud povolí pokud svatbu neplánují…
@Ukecana15 pokud jste se oba s přítelem shodli není co řešit. Neuteče vám nic, jen vás na vše bude víc
, V práci budete ještě během života dost a dost a škola jde i s dítětem.
@svycarka píše:
Prdo, napis az za 5 let. Zes dodelala skolu, ze jste porad s pritelem a uz ve vlastnim, ze jste rodicum zaplatili peknou dovcu jako vdek, ze se postarali do zacatku, ze mas praci…pak ti reknu, jo ok vytrela jsi mi zrak, jsi bajecna zenskaa do te doby ti preji at to das. Psat, ze jsis zvolila nejtezsi moznost na ceste k dospelosti zrejme tusis
Timhle se nezastavam zakladky, ale to co pises je malinko hloupost.. Znam dost zenskych co meli dite az kolem tricitky a taky nemaji vlastni byt, rodicum bohuzel dovolenou taky nezaplatili a polovina z nich uz nema ani toho pritele
To neni zas tak otazka veku..
@kdochcekam píše:
@svycarka Možná jsem divná. mám sama dceru v pubertálním věku a vážně nevím a ani si neumím představit toto řešit. Ale! Pokud se stane dítěti cokoliv, jsem připravená mu pomoci. A to považuji za samozřejmost. Udivuje mě, jak tu některé uživatelky píší, jak to zvládne bez pomoci rodiny a blá blá blá…nechápu kde žijete, když pro vás pomoc rodiny není automatická. já pomáhám soustavně a zcela nezištně. Je to prostě samozřejmost. Ani to vlastně není pomoc. Je to prostě automatická věc. Holčička bude muset rychle dospět a zříct se spousty věcí. To samo o sobě je pro ni dostatečně tvrdá výchovná lekce. Není potřeba jí ještě zabouchnout dveře k rodinné pohodě a pomoci. Nejsem žádná sluníčková kráva, ale vím co je slušnost a jak se mají k sobě lidi chovat. Tady holka čeká dítě ostatní místo rad a podpory jí vypisují černou kroniku. Myslím, že zkušenosti jsou nepřenosné a teprve skutečné prožitky ukážou zakladatelce jaký je život tak mladé maminy. A neví to ani jedna z vás spořádaných a bezchybných fanatiček, které ji tu zatracujete. Vy máte přece život dokonalý. Nikoho pomoc nepotřebujete, tak co o tom víte?
Presne tak, kdyz uz se to holt stane, tak nechapu co je na pomoci od rodiny spatne. My si s rodinou pomahame bezne, jednou ja jim, nekdy treba oni me.. Tohle je dle meho zcela normalni…
@kdochcekam
Pomoc rodiny není automatická, já vyrůstala v tom, že pokud otěhotním, tak mě vyhodí z domu na ulici. ![]()
@blabla123 píše:To je dost smutny vedet ze kdyz by nekdy slo do tuheho, tak se k tobe obrati zady…
@kdochcekam
Pomoc rodiny není automatická, já vyrůstala v tom, že pokud otěhotním, tak mě vyhodí z domu na ulici.
@blabla123 píše:
@kdochcekam
Pomoc rodiny není automatická, já vyrůstala v tom, že pokud otěhotním, tak mě vyhodí z domu na ulici.
U mě taky nebyla pomoc rodiny automatická. A kdybych otěhotněla, tak by mi určitě nepomohli. Matka možná jo, ale bydlela daleko a otec v žádným případě ![]()
@Terezameggi píše:
To je dost smutny vedet ze kdyz by nekdy slo do tuheho, tak se k tobe obrati zady…
Ono už se to stalo, tedy ne z důvodu těhotenství. Ale to je na dlouhý příběh. ![]()
@juliettee píše:
U mě taky nebyla pomoc rodiny automatická. A kdybych otěhotněla, tak by mi určitě nepomohli. Matka možná jo, ale bydlela daleko a otec v žádným případě
![]()
Já mám taky rozvedený rodiče (jestli chápu dobře, že je máš rozvedený) a vůbec by mi nepomohl ani jeden z nich.
@Terezameggi píše:
Presne tak, kdyz uz se to holt stane, tak nechapu co je na pomoci od rodiny spatne. My si s rodinou pomahame bezne, jednou ja jim, nekdy treba oni me.. Tohle je dle meho zcela normalni…
Na pomoci od rodiny není špatně nic, špatně je tvářit se, že otěhotnění v 16 je něco něco jiného než blbost (průser, problém, doplň dle úvahy, ale každopádně nic, co by si zasloužilo pochvalu nebo obdiv), který tedy holt rodina musí pomoct vyřešit, když už se stalo.
@blabla123 píše:
Já mám taky rozvedený rodiče (jestli chápu dobře, že je máš rozvedený) a vůbec by mi nepomohl ani jeden z nich.
edit: doufám že to s tím studentem do 26 let píšu dobře ![]()
Příspěvek upraven 18.01.17 v 14:34
@blabla123 píše:
Ono už se to stalo, tedy ne z důvodu těhotenství. Ale to je na dlouhý příběh.
Aha.. Tak promin
No vis jak to je, vybiras si pratele, ne rodinu ![]()
@kdochcekam píše:
A tady někdo píše o diktátu nebo nevděku? Nebo snad že čeká chválu?![]()
No, podle toho, jak se tu zakladatelka vyjadřuje, tak ano.
@j.a.n.i1 píše:
Na pomoci od rodiny není špatně nic, špatně je tvářit se, že otěhotnění v 16 je něco něco jiného než blbost (průser, problém, doplň dle úvahy, ale každopádně nic, co by si zasloužilo pochvalu nebo obdiv), který tedy holt rodina musí pomoct vyřešit, když už se stalo.
Souhlas, k pochvale to neni. Jen jsem reagovala na ostatni komentare, ze pomoc od rodiny je spatna, atd. Rodina je od toho kdyz nastane problem, tak by se mel resit spolecne. A jestli mi jednou prijde v sestnacti dcera tehotna (pevne doufam ze ne
) Tak nejdriv asi dostane pres drzku a pak budeme spolecne hledat reseni a zpusob jak to zvladnout.