Matkou v 16?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
18.1.17 22:55
@Anonymní píše:
Záleží samozřejmě na okolnostech - zázemí, partner, psychická vyrovnanost, zodpovědnost apod… ale pokud je vše v cajku, neviděla bych to tak tragicky. Ideální to není, ale v životě se stávají horší věci než to, že má někdo dítě hodně brzy. Jako matku by mě tím dcera fakt nepotěšila a asi by doma měla dusno, ale pokud se tomu postavíš čelem, tak se to určitě dá zvládnout, zvlášť pokud do toho jako rodiče půjdete oba.

Moje babička měla první dítě v 16, otěhotněla v 15 a dopadlo to normálně dobře, prostě se s dědou vzali, celkem měli 3 děti vždy po 6 letech a celý život byli spolu, takže když se chce, všechno jde (i když byla samozřejmě jiná doba).
A moje spolužačka měla ségru, která (blbka) otěhotněla na základce ve 14, dítě si nechala a taky žijou, má krásnou dceru. Tam samozřejmě hodně pomohli její rodiče.
A znám i slečnu, které je sice už 18, otěhotněla neplánovaně a holky, to nezkousnete - selhaly jí prášky :D No ale skutečně, bere nějaké slabší kvůli problémům s krví. Má taky holčičku a dává to, rodiče hold pomáhají, s otcem dítěte není, maturitu si dodělala už s dítětem a teď uvažuje o nějaké dálkové VŠ při mateřské.

Anonym, kvůli té známé.

hold :zed: ku..a, naučte se, ženský, konečně česky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
18.1.17 23:08

@Burj Chalifa Tak zas jejím rodičům se za to starání se o vnouče vzdát dá, ne :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.01.17 v 23:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.1.17 23:08

@j.a.n.i1 aso.nesokovny chlap, my to tak delame 12 let dve deti byly. planovane :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.1.17 23:10
@j.a.n.i1 píše:
@Burj Chalifa Tak zas jejím rodičům se za to starání se o vnouče vzdát dá, ne :mrgreen:Příspěvek upraven 18.01.17 v 23:08

vzdá jim holt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
18.1.17 23:11

@Burj Chalifa Jsem si poprskala monitor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
18.1.17 23:17
@Ukecana15 píše:
Ahoj je mi 16 a jsem ve 3 měsíci. Někdo se mi za to vysmívá ale najde se i někdo kdo mě chápe. Jaký máte na to názor vy? :?

podle tohoto příspěvku(formy, stavby, obsahu, prostě všeho), ano, zdáš se hloupá…
podle samotné situace, pokud to bylo plánované, tak jste hloupí i s otcem dítěte, pokud vám to ujelo, tak to obecně zas tak o inteligenci nevypovídá… mít tuhle nehodu moje dcera v 16, asi bych nebrečela štestím hned po oznámení, ale ano, mohly by se jí stát horší věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
19.1.17 08:39
@kdochcekam píše:
@svycarka Možná jsem divná. mám sama dceru v pubertálním věku a vážně nevím a ani si neumím představit toto řešit. Ale! Pokud se stane dítěti cokoliv, jsem připravená mu pomoci. A to považuji za samozřejmost. Udivuje mě, jak tu některé uživatelky píší, jak to zvládne bez pomoci rodiny a blá blá blá…nechápu kde žijete, když pro vás pomoc rodiny není automatická. já pomáhám soustavně a zcela nezištně. Je to prostě samozřejmost. Ani to vlastně není pomoc. Je to prostě automatická věc. Holčička bude muset rychle dospět a zříct se spousty věcí. To samo o sobě je pro ni dostatečně tvrdá výchovná lekce. Není potřeba jí ještě zabouchnout dveře k rodinné pohodě a pomoci. Nejsem žádná sluníčková kráva, ale vím co je slušnost a jak se mají k sobě lidi chovat. Tady holka čeká dítě ostatní místo rad a podpory jí vypisují černou kroniku. Myslím, že zkušenosti jsou nepřenosné a teprve skutečné prožitky ukážou zakladatelce jaký je život tak mladé maminy. A neví to ani jedna z vás spořádaných a bezchybných fanatiček, které ji tu zatracujete. Vy máte přece život dokonalý. Nikoho pomoc nepotřebujete, tak co o tom víte? :nevim:

ja ji prece nezatratila..sama bych dceri pomohla, ikdyz bych asi soptila jak blazen. Jen jsem psala co by mela za 5 let mit, kdyz si ted mysli ze mit v 16 dite neni katastrofa, protoze ona to malinko katastrofa je a dovca rodicum je pekne, slusne gesto- nikoli povinnost. Mozna muj prispevek vyznel prilis svetaznale a kriticky- to vsak nebyl zamer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.1.17 09:21

@Ukecana15 Ahoj souhlasím s ostatními je těšké to posoudit když nám dáš jen část informací, nevíme jestli jsou tvé rodiče spolu, jestli ti i s babičkou a dědou budou hlídat když budeš ve škole, jestli je přítel/snoubenec znám, jestli je taky pod 18 let či jestli je na vysoký, jestli je multimilionář co te za opatří, jestli chodíš do práce a na brigády. Mě bylo 17 když jsem se seznámila s budoucím manželem bylo mu 47 a se známi li jsme se v létě v prosinci zasnoubili, příští rok jsem krátce před svatbou po 18 letech otěhotněla, sice je vážně nemocný, ale postaral se stará se o malýho je zkušený a i za opatřený takže i když mám staršího klape nám to a postaral se. Nevím jak to máš s partnerem my si vedouvvystačíme máme jen přátele okolo sebe a je nám blaze. Přeji hodně sil a štěstí Jásstuduji přitom řidičáku a jsem i začínající herečka s hereckým vzděláním. Užívej mimco spolužačka ze základky otěhotněla ve stejném věku na disko a otec neznámý, ale všichni ji podržely. Přeji ti to hodně zdraví miminku a tobě a ať ti malý/là dělá jen radost. :kytka: :srdce: :mavam: a ať najdeš i partnera, který se o oba postará stejně jako Můj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.1.17 09:26

Promiň ne jestli pracuješ a chodíš na brigády. Rychle jsem psala a mělo to být o biologickým otcem tvého dítěte on jestli pracuje a chodi na brigády a promiň za chyby píšu z mobilu Bl…by mobil a blahopřeji k miminku je to štěstí a radost a krásný pocit honnosit pod srdíčkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
19.1.17 09:28

@herecka1 Hmmm… v 16 je rozhodně k čemu blahopřát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.1.17 09:33

@j.a.n.i1 no mě se někteří divý s věkovým rozdílem a Já se nebudu někoho kritizovat je to její věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
19.1.17 09:37

@herecka1 V tomto věku to není její věc, v tomto věku bude potřebovat poručníka… ona sama ani nemůže být zákonným zástupcem svého dítěte (s vyjímkou toho, kdyby se vzali a soud ji zplnoletnil).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.1.17 09:43

@j.a.n.i1 to by byla výjimka tak exmanželku mého manžela spnoletnili v 17 letech kvůli mimču, ale nyní mu je 26 a Já manžela potkala když byl několik let již svobodný a se mnou do toho znovu spadl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
19.1.17 10:40
@Anonymní píše:
Moje sestra má 6letou holčičku PŘES KONDOM…

Pochybuju, že byl kondom vadnej :roll: :roll: A když vím, že se něco stalo a dítě nechci, tak to radši podpořím Postinorem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
19.1.17 13:35

@truelly třeba kondom?
@Šmoulice ne, tak prudérní nejsem ;-) ostatně sama mám dvě děti bez svatby :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...