Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Záleží samozřejmě na okolnostech - zázemí, partner, psychická vyrovnanost, zodpovědnost apod… ale pokud je vše v cajku, neviděla bych to tak tragicky. Ideální to není, ale v životě se stávají horší věci než to, že má někdo dítě hodně brzy. Jako matku by mě tím dcera fakt nepotěšila a asi by doma měla dusno, ale pokud se tomu postavíš čelem, tak se to určitě dá zvládnout, zvlášť pokud do toho jako rodiče půjdete oba.Moje babička měla první dítě v 16, otěhotněla v 15 a dopadlo to normálně dobře, prostě se s dědou vzali, celkem měli 3 děti vždy po 6 letech a celý život byli spolu, takže když se chce, všechno jde (i když byla samozřejmě jiná doba).
Anonym, kvůli té známé.
A moje spolužačka měla ségru, která (blbka) otěhotněla na základce ve 14, dítě si nechala a taky žijou, má krásnou dceru. Tam samozřejmě hodně pomohli její rodiče.
A znám i slečnu, které je sice už 18, otěhotněla neplánovaně a holky, to nezkousnete - selhaly jí práškyNo ale skutečně, bere nějaké slabší kvůli problémům s krví. Má taky holčičku a dává to, rodiče hold pomáhají, s otcem dítěte není, maturitu si dodělala už s dítětem a teď uvažuje o nějaké dálkové VŠ při mateřské.
hold
ku..a, naučte se, ženský, konečně česky.
@Burj Chalifa Tak zas jejím rodičům se za to starání se o vnouče vzdát dá, ne ![]()
Příspěvek upraven 18.01.17 v 23:08
@j.a.n.i1 aso.nesokovny chlap, my to tak delame 12 let dve deti byly. planovane ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Burj Chalifa Tak zas jejím rodičům se za to starání se o vnouče vzdát dá, nePříspěvek upraven 18.01.17 v 23:08
vzdá jim holt ![]()
@Ukecana15 píše:
Ahoj je mi 16 a jsem ve 3 měsíci. Někdo se mi za to vysmívá ale najde se i někdo kdo mě chápe. Jaký máte na to názor vy?
podle tohoto příspěvku(formy, stavby, obsahu, prostě všeho), ano, zdáš se hloupá…
podle samotné situace, pokud to bylo plánované, tak jste hloupí i s otcem dítěte, pokud vám to ujelo, tak to obecně zas tak o inteligenci nevypovídá… mít tuhle nehodu moje dcera v 16, asi bych nebrečela štestím hned po oznámení, ale ano, mohly by se jí stát horší věci…
@kdochcekam píše:
@svycarka Možná jsem divná. mám sama dceru v pubertálním věku a vážně nevím a ani si neumím představit toto řešit. Ale! Pokud se stane dítěti cokoliv, jsem připravená mu pomoci. A to považuji za samozřejmost. Udivuje mě, jak tu některé uživatelky píší, jak to zvládne bez pomoci rodiny a blá blá blá…nechápu kde žijete, když pro vás pomoc rodiny není automatická. já pomáhám soustavně a zcela nezištně. Je to prostě samozřejmost. Ani to vlastně není pomoc. Je to prostě automatická věc. Holčička bude muset rychle dospět a zříct se spousty věcí. To samo o sobě je pro ni dostatečně tvrdá výchovná lekce. Není potřeba jí ještě zabouchnout dveře k rodinné pohodě a pomoci. Nejsem žádná sluníčková kráva, ale vím co je slušnost a jak se mají k sobě lidi chovat. Tady holka čeká dítě ostatní místo rad a podpory jí vypisují černou kroniku. Myslím, že zkušenosti jsou nepřenosné a teprve skutečné prožitky ukážou zakladatelce jaký je život tak mladé maminy. A neví to ani jedna z vás spořádaných a bezchybných fanatiček, které ji tu zatracujete. Vy máte přece život dokonalý. Nikoho pomoc nepotřebujete, tak co o tom víte?
ja ji prece nezatratila..sama bych dceri pomohla, ikdyz bych asi soptila jak blazen. Jen jsem psala co by mela za 5 let mit, kdyz si ted mysli ze mit v 16 dite neni katastrofa, protoze ona to malinko katastrofa je a dovca rodicum je pekne, slusne gesto- nikoli povinnost. Mozna muj prispevek vyznel prilis svetaznale a kriticky- to vsak nebyl zamer ![]()
@Ukecana15 Ahoj souhlasím s ostatními je těšké to posoudit když nám dáš jen část informací, nevíme jestli jsou tvé rodiče spolu, jestli ti i s babičkou a dědou budou hlídat když budeš ve škole, jestli je přítel/snoubenec znám, jestli je taky pod 18 let či jestli je na vysoký, jestli je multimilionář co te za opatří, jestli chodíš do práce a na brigády. Mě bylo 17 když jsem se seznámila s budoucím manželem bylo mu 47 a se známi li jsme se v létě v prosinci zasnoubili, příští rok jsem krátce před svatbou po 18 letech otěhotněla, sice je vážně nemocný, ale postaral se stará se o malýho je zkušený a i za opatřený takže i když mám staršího klape nám to a postaral se. Nevím jak to máš s partnerem my si vedouvvystačíme máme jen přátele okolo sebe a je nám blaze. Přeji hodně sil a štěstí Jásstuduji přitom řidičáku a jsem i začínající herečka s hereckým vzděláním. Užívej mimco spolužačka ze základky otěhotněla ve stejném věku na disko a otec neznámý, ale všichni ji podržely. Přeji ti to hodně zdraví miminku a tobě a ať ti malý/là dělá jen radost.
a ať najdeš i partnera, který se o oba postará stejně jako Můj.
Promiň ne jestli pracuješ a chodíš na brigády. Rychle jsem psala a mělo to být o biologickým otcem tvého dítěte on jestli pracuje a chodi na brigády a promiň za chyby píšu z mobilu Bl…by mobil a blahopřeji k miminku je to štěstí a radost a krásný pocit honnosit pod srdíčkem
@j.a.n.i1 no mě se někteří divý s věkovým rozdílem a Já se nebudu někoho kritizovat je to její věc
@herecka1 V tomto věku to není její věc, v tomto věku bude potřebovat poručníka… ona sama ani nemůže být zákonným zástupcem svého dítěte (s vyjímkou toho, kdyby se vzali a soud ji zplnoletnil).
@j.a.n.i1 to by byla výjimka tak exmanželku mého manžela spnoletnili v 17 letech kvůli mimču, ale nyní mu je 26 a Já manžela potkala když byl několik let již svobodný a se mnou do toho znovu spadl ![]()
@Anonymní píše:
Moje sestra má 6letou holčičku PŘES KONDOM…
Pochybuju, že byl kondom vadnej
A když vím, že se něco stalo a dítě nechci, tak to radši podpořím Postinorem…