Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikdo me nikdy nediskriminoval, s miminem mi vychazeli vstric. Tim ovsem nezvrdim, ze to neexistuje. Jsem zvedava na dalsi reakce. Nevim teda, jestli je to diskriminace, spis nejaky kokotismus nebo neco takoveho ![]()
@Anonymní píše:
Holky, tak došlo i na mě. Po dlouhém uvážení a všech možnostech, jsem se s manželem rozhodla otevřít živnost. Manžel je letitý pracant v oboru a plně mě podporuje. Tak tedy první krok byl, zajistit pronájem prostoru. Po telefonické domluvě a první schůzce, plácnutí. S tím, že ještě přijdu s manželem ohledně technických věci. Ovšem, vzala jsem s sebou tříletou dceru… Prvotní šok pronajímatele, že mám malé dítě. Druhý, že mám 3nutno podotknout, velké. Nakonec si našel chabou výmluvu, proč prostor nepronajme. Jak to máte vy?
Nejspíš jsi mu něčím nesedla anebo měl ještě jiného zájemce…
Hledala bych jiný prostor… ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Nikdo me nikdy nediskriminoval, s miminem mi vychazeli vstric. Tim ovsem nezvrdim, ze to neexistuje. Jsem zvedava na dalsi reakce. Nevim teda, jestli je to diskriminace, spis nejaky kokotismus nebo neco takoveho
Možná spíš ten kokotismus. Úplně nás to zaskočilo, vše rozplanivane,, vymyšlené a najednou bum. ![]()
@Anonymní píše:
Holky, tak došlo i na mě. Po dlouhém uvážení a všech možnostech, jsem se s manželem rozhodla otevřít živnost. Manžel je letitý pracant v oboru a plně mě podporuje. Tak tedy první krok byl, zajistit pronájem prostoru. Po telefonické domluvě a první schůzce, plácnutí. S tím, že ještě přijdu s manželem ohledně technických věci. Ovšem, vzala jsem s sebou tříletou dceru… Prvotní šok pronajímatele, že mám malé dítě. Druhý, že mám 3nutno podotknout, velké. Nakonec si našel chabou výmluvu, proč prostor nepronajme. Jak to máte vy?
Trochu to nechapu. Chces si snad pronajmout prostory k podnikani, ne? Nebudete tam bydlet (to byvh pochopila u pronajmu bytu, ze treba nechteji male deti kvuli niceni zarizeni).
Nějak mě napadla jen jedna živnost, kde by přítomnost tříletého dítěte mohla vadit, ale předpokládám, že pokojík v bordelu předmětem pronájmu nebyl
, takže si tu situaci nějak neumím představit.
@free333 píše:
Nejspíš jsi mu něčím nesedla anebo měl ještě jiného zájemce…Hledala bych jiný prostor…
I to se může stát, ta nesympatie. Ale byla jsem s ním již 2× osobně a několikrát telefonicky
vždy ok.
Ano budeme hledat dál, což o to. Ale normálně mě to překvapilo.
@zrcadlo píše:
Nějak mě napadla jen jedna živnost, kde by přítomnost tříletého dítěte mohla vadit, ale předpokládám, že pokojík v bordelu předmětem pronájmu nebyl, takže si tu situaci nějak neumím představit.
@Anonymní píše:
I to se může stát, ta nesympatie. Ale byla jsem s ním již 2× osobně a několikrát telefonickyvždy ok.
Ano budeme hledat dál, což o to. Ale normálně mě to překvapilo.
Já tohle mám tak, že dokud není podepsaná smlouva, tak se tomu nedá věřit, protože těch zájemců samozřejmě může být víc…
Já to zažila u pohovoru a ještě ve státním sektoru a to hned 2×. Blbé otázky na hlídání dcery… Jestli chci ještě jedno dítě… Když jsem naznačila nevhodnost položených otázek - přišly buď zamračené obličeje nebo rovnou konec pohovoru. Nejdelší praxe v oboru ze všech uchazečů mi byla k ničemu.
@zrcadlo píše:
Nějak mě napadla jen jedna živnost, kde by přítomnost tříletého dítěte mohla vadit, ale předpokládám, že pokojík v bordelu předmětem pronájmu nebyl, takže si tu situaci nějak neumím představit.
To už „to“ taky může být předmětem podnikání? ![]()
@cecetka píše:
Trochu to nechapu. Chces si snad pronajmout prostory k podnikani, ne? Nebudete tam bydlet (to byvh pochopila u pronajmu bytu, ze treba nechteji male deti kvuli niceni zarizeni).
Přesně tak, prostor k podnikání. Děti nikde figurovat nebudou.
Nenech se zaskočit nějakým KIKOTEM. Víš kolika podobným budeš muset v rámci podnikání čelit? A věř, že vím, o čem mluvím. Nenech si vzít vítr z plachet a ať se Ti v podnikání daří!
Jinak ne, nesetkala.
A i když jsem ženská, moc se zaměstnavatelům nedivím, že dají přednost chlapovi například, než ženské s malým děckem/dětma. Ono je docela blbý, když má člověk pracovat a místo toho je co měsíc na týdenní ošetřovačce, ať se nám to líbí jak chce. Po tom všem, co si člověk na pohovoru občas vyslechne, že hlídání v případě nemocí je zajištěno atd.,a třetí den od podpisu smlouvy je tu první OČR, to už na ty matky v globále vrhá trochu blbý světlo.
Ale u pronájmu prostoru to nechápu.
@Hraběnka Stradová píše:
Nenech se zaskočit nějakým KIKOTEM. Víš kolika podobným budeš muset v rámci podnikání čelit? A věř, že vím, o čem mluvím. Nenech si vzít vítr z plachet a ať se Ti v podnikání daří!
Díky
to mi přesně řekl manžel. Že takových ještě potkám mraky a vůbec by to neřešil a hodil za hlavu. Ale nás. ral mě, to jo ![]()
Holky, tak došlo i na mě. Po dlouhém uvážení a všech možnostech, jsem se s manželem rozhodla otevřít živnost. Manžel je letitý pracant v oboru a plně mě podporuje. Tak tedy první krok byl, zajistit pronájem prostoru. Po telefonické domluvě a první schůzce, plácnutí. S tím, že ještě přijdu s manželem ohledně technických věci. Ovšem, vzala jsem s sebou tříletou dceru… Prvotní šok pronajímatele, že mám malé dítě. Druhý, že mám 3
nutno podotknout, velké. Nakonec si našel chabou výmluvu, proč prostor nepronajme. Jak to máte vy?