Diskriminace matek v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
4.2.20 08:24
@MartinaIrena píše:
@Lama Lama Na druhou stranu člověk zažije ve firmách různé veci. V jedné nadnárodní společnosti, kde jsem pracovala, se manažeři nenápadně chodili dívat na kandidátky asistentek, pak je v kanclu hodnotili a vzali tu, co měla největší ko. y. Jinak to byla hrozná kravka, ale v této oblasti kvalifikovaná. Přišlo mi to celkem nechutný. Ale jelikož v práci platí heslo kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti, držela jsem jazyk za zuby a nosila taky krátkou sukni, no.
V jiný velký firmě zase starej vyhodil šikovnýho kluka, protože si dovolil chodit s jeho asistentkou. V další po mě vyjel vedoucí oddělení, samozřejmě ženatý, tak jsem vzala dráhu. Člověk má různý zkušenosti…

NO, dobrá. Zas na druhu stranu, pokud chtěj raději kozatou blběnu, tak budiž jim to přáno, ne? :think: Zas maj šanci se upíchnout ty, které jsou od přírody blbé. :nevim: A nějaká zakomplexovaná šéfová zas bude nabírat prkna a budu mít šanci i já. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
4.2.20 08:35
@Joannka1 píše:
Já to zažila u pohovoru a ještě ve státním sektoru a to hned 2×. Blbé otázky na hlídání dcery… Jestli chci ještě jedno dítě… Když jsem naznačila nevhodnost položených otázek - přišly buď zamračené obličeje nebo rovnou konec pohovoru. Nejdelší praxe v oboru ze všech uchazečů mi byla k ničemu.

tak ten dotaz ohledne hlidani asi ma sve opodstatneni, ja bych se na to taky ptala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
4.2.20 08:37

@Lama Lama Jo jo. Je to složitý ty vztahy kolikrát. V jedné knížce jsem četla větu: „Chcete mít v práci příjemné prostředí? Buďte ošklivá!“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
4.2.20 08:37
@PaníKadrnožková píše:
No, to je skoda, ze to jako zenska takhle vidis, kolikrat se divim, jak si zeny hazej klacky sobe navzajem ;) skoda, ze deti nemaj ty taťky na očř

zalezi dost na tom, kde pracuje, jestli absence zpusobi velke problemy nebo se ji jen nakupi prace. Pokud na ni zavisi ostatni, tak to je spatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.2.20 08:41

Spíš bych řekla, že jsi vztahovačná. Pravděpodobně jsi mu Ty (nebo Tvůj záměr) nesedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
4.2.20 08:48
@Nowuka2 píše:
Vidím, protože to tak prostě je. Neřeknu, kdyby ta ženská řekla narovinu, že prostě hlídání nemá/samoživitelka/jinak to nejde blablabla. Ale když ti do očí lže, jak nic není problém, no a pak hned toto, tak sorry, na mě to nepůsobí dobře. Přitom si myslím, že konkrétně já osobně vycházím lidem dost vstříc, ať už jde o home office, posunutou pracovní dobu apod. U nás, když jsou děcka nemocný, to vykrýváme s manželem oba, převážně teda on. Ale to je pak jenom o tom přístupu samotným, a ten se těžko nachází.

tohle delaji i bez deti …. u pohovoru flexibilni. svatky, vikendy,. nocni /..nic neni problem a po mesici prace uz zacnou mit pozadavky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.2.20 08:51
@ropucha 02 píše:
Ono je to těžké. Každá matka malých dětí by si měla vzpomenout na dobu, kdy děti sama neměla. Kdyby vám tehdy zaměstnavatel řekl, že budete například chodit jen na odpolední, protože tadyhle Maruška má děti, a musí mít volná odpoledne, totéž svátky a prázdniny, pošlete šéfa i s Maruškou tam kde slunce nesvítí. Prostě ano, na těch pár let si holt musí maminka sehnat práci, kterou „zvládne“, a nehřešit na to, že se všichni přetrhnou samou ochotou jí vyjít vstříc.

Přesně tak, naprosto souhlasím. To jsou některé mé kolegyně - dělá se rozpis, ony si samozřejmě nechají dny, kdy se koncertuje zde, a na zájezdy nemůžou, takže to si vyžerou bezdětný - v praxi to pak vypadá tak, že sedím 12 hodin v buse, koncert, 12 hodin zpátky a ve chvíli, kdy by se to mělo protočit, měly nastoupit ony, tak houby, já přesedám a absolvuji to samé zase do jiného státu. O vybírání dovolených ani nemluvím. Kdykoliv se tohle téma nadhodi, tak hroznej problem, pač ony maji přece děti… Tak si k nim teda musi najit práci bez cestovani, nebo nevim, kazdopadne nevidim duvod podřizovat svůj život cizím dětem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
4.2.20 08:51
@Taara69 píše:
@zrcadlo - a u nás ještě frčelo: „a celý červenec si musím vzít dovolenou, protože je školka zavřená a do náhradní chlapec nemůže, protože by měl celoživotní trauma a 14 dní v srpnu si musím vzít s manželem, abychom se užili spolu“ a zbytek si to udělejte, jak chcete, já mám na to nárok.

tak to by u nas neproslo…mame povinne tyden v prvnim ctvrleti, tak by ji to ani nevyslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
4.2.20 08:52
@Anonymní píše:
Taky jsem to zažila před x-lety.
Proběhl pohovor, byli velmi spokojeni. A pak poslední otázka-máte dítě? Když jsem řekla, že ano, tak mi ženská řekla-nezlobte se, s títětem vás nevezmem :pocitac:.
Přežila bych to, že mě nevezmou, ale když ženská řekne ženské, že ji nevezme kvůli díteti :cert:. Co na to říct???
A dnes? Dnes odcházím z práce, protože zažívám bossing… :,(

Co z toho plyne? Mladá s děckem nebo starší s velkejma dětma…Když potkáte blb..e, tak máte smůlu.

Raději anonym

co je to bossing?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106391
4.2.20 08:54
@stinga píše:
@Lama Lama no napsala jsi to za mne, také mám otázku, proč se téma jmenuje Diskriminace matek v práci? když se jedná o pronájem? :nevim:

asi kvuli tomu, ze si to pan rozmyslel v okamziku, kdy ji uvidel s malym ditetem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 08:57
@Taara69 píše:
Ono je to hlavně v těch lidech, přijali jsme kolegyni s dospělými dětmi a už byla 2× za čtvrt roku s 28 letým synem na OČR (jednou s průjmýkem - byl dehydrovaný a bylo potřeba na něho dávat pozor, aby se mu nezamotala hlava a podruhé s vyhozeným ramenem - nemohl se obsluhovat). Syn je svobodný, žijí ve společné domácnosti, takže nebylo co namítat.

Jo, to jsou ty matky, které pak na ÚP tvrdí, že už by snad do práce fakt mohly, že dítě (17 let) už chvíli samo doma vydrží a zvládne to. :mrgreen: Poté s dětmi, které jsou evidované chodí vyřizovat doporučenky a volají do firem, zda jim syna vezmou nebo ne. :zed:
Prosím o zachování anonymity - zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.20 09:33
@Venetia píše:
co je to bossing?

Bossing je psychická šikana v zaměstnání, které se dopouští na svém podřízeném nadřízený pracovník. Jde o chování vedoucího, které poškozuje podřízeného před jeho kolegy, znesnadňuje či znemožňuje mu jeho práci. Bossing se samozřejmě vyvíjí a stupňuje. Tato šikana zhoršuje vztahy na pracovišti a zvyšuje kult osobnosti vedoucích.

• Citovat
  • Upravit
106391
4.2.20 09:35
@Anonymní píše:
Bossing je psychická šikana v zaměstnání, které se dopouští na svém podřízeném nadřízený pracovník. Jde o chování vedoucího, které poškozuje podřízeného před jeho kolegy, znesnadňuje či znemožňuje mu jeho práci. Bossing se samozřejmě vyvíjí a stupňuje. Tato šikana zhoršuje vztahy na pracovišti a zvyšuje kult osobnosti vedoucích.

diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101741
4.2.20 09:45
@Venetia píše:
tohle delaji i bez deti …. u pohovoru flexibilni. svatky, vikendy,. nocni /..nic neni problem a po mesici prace uz zacnou mit pozadavky

To sice jo, problém je v tom, že dětní mají pro tyhle požadavky oporu v zákoníku práce, bezdětní ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101741
4.2.20 09:48
@yocheved píše:
Přesně tak, naprosto souhlasím. To jsou některé mé kolegyně - dělá se rozpis, ony si samozřejmě nechají dny, kdy se koncertuje zde, a na zájezdy nemůžou, takže to si vyžerou bezdětný - v praxi to pak vypadá tak, že sedím 12 hodin v buse, koncert, 12 hodin zpátky a ve chvíli, kdy by se to mělo protočit, měly nastoupit ony, tak houby, já přesedám a absolvuji to samé zase do jiného státu. O vybírání dovolených ani nemluvím. Kdykoliv se tohle téma nadhodi, tak hroznej problem, pač ony maji přece děti… Tak si k nim teda musi najit práci bez cestovani, nebo nevim, kazdopadne nevidim duvod podřizovat svůj život cizím dětem :mrgreen:

NO, protože nějaký chytrý zákonodárce vymyslel, že ta s dítětem může odmítnout služební cestu, ale ten zaměstnavatel se nesmí při pohovoru zeptat, zda to dítě má. Tohle já považuju za kocourkov, tak buď tedy budou mít ze zákona nějaké výhody, ale pak by mělo být dovoleno před nástupem zjišťovat, zda přijímám osobu s nárokem na výhody. Nebo ty výhody nebudou a pak není důvod zjišťovat zda na nějaké bude nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová