Diskriminace matek v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10028
4.2.20 09:59
@Venetia píše:
tak ten dotaz ohledne hlidani asi ma sve opodstatneni, ja bych se na to taky ptala hned.

Ty se ale na to nemas co ptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
4.2.20 10:07
@Lama Lama píše:
Ale někde jsou, někde nejsou. Když budu mít teoreticky dvě totožené osoby, které se jinak nebudou lišit, než že jedna má děti 2 a 4 roky a druhá 15 a 17, tak vcelku logicky sáhnu po té druhé.
Ale tím nevylučiji, že často je to o tom, že bud druhá totožná není a ta druhá s velkýma harantama je prostě blbější, menší zkušenosti. A nebo je stejná, ale já usoudim, že zas si bude víc vyskakovat, než ta dětná, je větší riziko, že mi zdrhne jinam, bude chtít povýšit, přidat plat… A je to jen o preferencích toho zaměstnavatele.
Já to beru tak, že jeho chyba, když mi nechtěl, pokud jsme si jinak vědomé toho, že byť s malými dětmi, tak díky předsudku může MĚ ztratit.
A já zas třeba díky svým předsudkům k jiným zaměstnavatelům ( že je to moc velký kolos, moc zkostnatělý a slyšela jsem, že ždímaj lidi a jsou tam špatné vztahy na pracovišti…) ztratím skvělý job. :nevim: Ale mám právo si vybrat a i kvuli těmto předsudkům nabídku zaměstnání odmítnout. A bud se mi to vymstí, doplatím na to a nebo se naopak ukáže, že jsem dobře udělala. A následky si ponesu jen já. Stejně jako ten zaměstnavatelk, který přijde o mě jako zaměstnance, protože nechce matky.

Zaměstnavatel ale kvůli předsudkům odmítnout nemůže. Ty ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
4.2.20 10:13
@TrueIsFalse píše:
Zaměstnavatel ale kvůli předsudkům odmítnout nemůže. Ty ano.
Ano, ze zákona nemůže. proto se to zaobaluje pod různé pseudodůvody.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105930
4.2.20 10:15
@Wani píše:
Ty se ale na to nemas co ptat.

no ja ne, protoze mne se na nic neptaj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
4.2.20 14:05
@Anonymní píše:
Holky, tak došlo i na mě. Po dlouhém uvážení a všech možnostech, jsem se s manželem rozhodla otevřít živnost. Manžel je letitý pracant v oboru a plně mě podporuje. Tak tedy první krok byl, zajistit pronájem prostoru. Po telefonické domluvě a první schůzce, plácnutí. S tím, že ještě přijdu s manželem ohledně technických věci. Ovšem, vzala jsem s sebou tříletou dceru… Prvotní šok pronajímatele, že mám malé dítě. Druhý, že mám 3 :lol: nutno podotknout, velké. Nakonec si našel chabou výmluvu, proč prostor nepronajme. Jak to máte vy?

Pokud hodláš podnikat, budeš zaměstnávat sama sebe, tudíž jsi jediná, kdo tě může diskriminovat. Ale pokud se budeš diskriminovat, podej na sebe žalobu a může se stát, že tě zavřou, hlavně si to nenech líbit, nenech si od sebe sr. át na hlavu. Hlavně si důkladně nastuduj zákoník práce… 8)
A to, že ti někdo nepronajme komerční prostory, skutečně žádná diskriminace není… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.2.20 18:00

Pokud se nemohu zeptat, tak ani nemusím přijímat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.2.20 18:01

@j.a.n.i1

přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
4.2.20 19:07
@Burj Chalifa píše:
Pokud se nemohu zeptat, tak ani nemusím přijímat…

Však nepřijímej, to je tvoje volba. Já bych do zaměstnání, kde se mě na toto zeptají na pohovoru, nevkročila. Je fakt, že já nepracuji v české firmě, takže u nás v práci nebereme děti jako něco nevhodného. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
4.2.20 19:22
@Wani píše:
Však nepřijímej, to je tvoje volba. Já bych do zaměstnání, kde se mě na toto zeptají na pohovoru, nevkročila. Je fakt, že já nepracuji v české firmě, takže u nás v práci nebereme děti jako něco nevhodného. :think:

Já to třeba řeknu sama, mám to i v životopise. Nemám s tím problém. Lepší, než chodit kolem horké kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
4.2.20 19:30
@vejilka píše:
Já to třeba řeknu sama, mám to i v životopise. Nemám s tím problém. Lepší, než chodit kolem horké kaše.

A co máš v životopise, RD nebo počet dětí? Mě se na to u pohovoru nikdo neptal, já ani věk v životopise neměla a nemám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
4.2.20 19:30
@Wani píše:
Však nepřijímej, to je tvoje volba. Já bych do zaměstnání, kde se mě na toto zeptají na pohovoru, nevkročila. Je fakt, že já nepracuji v české firmě, takže u nás v práci nebereme děti jako něco nevhodného. :think:

Vidíš a mě to ani v nejmenším nevadilo, že se zaměstnavatel zeptal a zaměstnavateli taky nevadilo, že děti mám a jsem sama. Ale aby si on hrál, že ho to vůbec nezajímá a já si hrála, že to vůbec nebude ovlivňovat moji práci, to bysme si oba připadali jako dva blbci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
4.2.20 19:32
@j.a.n.i1 píše:
Vidíš a mě to ani v nejmenším nevadilo, že se zaměstnavatel zeptal a zaměstnavateli taky nevadilo, že děti mám a jsem sama. Ale aby si on hrál, že ho to vůbec nezajímá a já si hrála, že to vůbec nebude ovlivňovat moji práci, to bysme si oba připadali jako dva blbci.

Fakt mám ze svého zaměstnání a okolí jiné zkušenosti, nikdo se na děti neptá. Když se o tom na pohovoru bavit chcete, tak to je vaše věc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
4.2.20 19:33
@Wani píše:
A co máš v životopise, RD nebo počet dětí? Mě se na to u pohovoru nikdo neptal, já ani věk v životopise neměla a nemám. :nevim:

Hele mám tam RD. Já tedy posílala životopis jednou. Víc jsem nemusela. Pak mě vzal můj šéf, i když věděl, že mi malej často marodí. Ale zase mě znal, takže věděl, jaká jsem a upravil mi podmínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
4.2.20 19:34
@Wani píše:
Fakt mám ze svého zaměstnání a okolí jiné zkušenosti, nikdo se na děti neptá. Když se o tom na pohovoru bavit chcete, tak to je vaše věc. :nevim:

Ano chci, neb ty děti prostě mám a péče o ně ovlivňuje moji flexibilitu, to je prostě fakt. Takže se opravdu nebudu cpát někam, kde by to byl problém a vážím si svého času natolik, že to prostě chci mít vyřešené rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
4.2.20 19:41
@Venetia píše:
tak ten dotaz ohledne hlidani asi ma sve opodstatneni, ja bych se na to taky ptala hned.

Hm, ale já hlídání mám hned z několika stran. Ale to je už nezajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová