Zůstat na gymplu nebo jít na právní sš?

17
15.1.20 17:17

Zůstat na gymplu nebo jít na právní sš?

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Jsem teď v devátý třídě a právě nastal čas se rozhodnout, jestli zůstat na gymplu nebo jít jinam. Do budoucna bych se chtěla zaměřit na práva nebo právní diplomacii, přičemž taková škola se nachází v Praze. Musela bych být na intru (později v bytě) to problém nedělá. Ale bojím se, že sš mi nedá tak kvalitní vzdělání jako gympl (kde je záhul, ale vím, že to pak budu mít lehčí). Ale zase sš je už zaměřená. Chci jít pak na vysokou školu právě na práva. Myslíte, že je fajn jít už na SŠ na obor, nebo zůstat na gymplu? :oops: díky za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.1.20 17:46

Určitě gympl, pro studium na PrF nejlepší střední. Naučíš se učit, přemýšlet, zvýší to razantně šanci na přijetí a právní znalosti, které bys teoreticky nabrala na SŠ pak získáš v souvislostech na VŠ za první týden přednášek.
(absolventka gymplu a PrF, měla jsem pár kamarádek absolventek „právní SŠ“ co ale chodily jen na bc., na klasická práva se nedostaly a údajně byl i úspěch dostat se z jejich střední na ten bc. obor)

• Citovat
  • Upravit
14047
15.1.20 17:52

Gympl, právní ti práva nezaručí- spíš naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4953
15.1.20 18:07

S čímkoliv jiným než s gymplem budeš mít na právech problém. Budou Ti chybět základy. Takže bych zůstala a neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 18:58

Urcite gympl.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
15.1.20 19:11

Jednoznačně gympl. Právní bývá takový kočkopes, kam často chodí nepříliš úspěšní uchazeči z jiných SŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.21 19:40

Jestliže máš jasno že pujdeš na VŠ tak určitě gympl, třeba za 3 roky změníš názor a aspoň můžeš jít na jakoukoliv VŠ, přičemž ze SŠ kdyby ses rozhodla pro jiný obor, tak VŠ nepřipadá v úvahu. Je to myšleno tak, že v právním oboru se určité předměty neučíš, které zase na jiném oboru budeš potřebovat, a tak by ti zbývali buďto placené kurzy a nebo se dané předměty do zkoušek na VŠ naučit. Přičemž z gymplu můžeš jít na právní i na jakoukoliv jinou VŠ.
Také jsem se rozhodovala mezi gymplem a SŠ a vzala jsem to tímto spůsobem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová