Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pajka89 píše:
My mame taky radši tvrdsi matraci a mame ze sconta s kokosovou vrstvou. Je super. Na pametove spim obcas u svych rodicu a taky bych to dlouhodobe nedala, clovek je v tom zapadlej jak v rakvi
jo, jak v rakvi, přesně!! každý ráno mám pocit, že nevstanu…než se z toho vyhrabu…
potřebovala bych se ráno posadit na posteli vyskočit.
u futomu je rušvih, že jsou nízké. měli bychom výrazný schod. kouknu na to sconto, jaké mají rozměry. ty pružinové by nemusely být také špatné
@Niemeyer píše:
jo, jak v rakvi, přesně!! každý ráno mám pocit, že nevstanu…než se z toho vyhrabu…potřebovala bych se ráno posadit na posteli vyskočit.
u futomu je rušvih, že jsou nízké. měli bychom výrazný schod. kouknu na to sconto, jaké mají rozměry. ty pružinové by nemusely být také špatné
A ten zub dohnat vyšším roštem by dohnat nešlo? Případně něčím ten rošt podložit, ale zaleží na konstrukci postele.
Už vím!- https://www.dormeo.cz/pristylky -mají výšky v rozmezí od 3 cm do 7, tak snad se tam najde.
@Anonymní píše:
Promin, ale 7 tis. je velmi draha matrace? No to snad ne![]()
![]()
… ano, matrce z pametove peny za 7 tis. jsou silene sunty. Mame matraci z pametove peny za 100 k a to je opravdu jine kafe a mame pouze stredne tvrdou
.. takze jen pro seovnani, ze neni draha matrace jako draha matrace a pametova pena muze byt ioravdu kvalitni, ale pak stoji uplne jine penize.
Jen za 100 K, co to je za šunt?
Jak člověk nedá za matraci 300 tisíc, tak nemá šanci se kvalitně vyspat ![]()
Anonym, je to pro mě veeelmi intimní, jinak smazat ![]()
@Niemeyer My koupili pružinovou matraci a jsme moc spokojeni. Drží výborně, nepřenáší pohyb a je tak akorát tvrdá. Dávám přednost tvrdšímu spaní. Máme 2×2,2 m a před 5 lety stála nějakých 15 tisíc. Ještě tam měli kokosovou matraci, to ale byla spíš už jako žíněnka, ta byla tvrdá i na mě moc.
A rosím vás, jaký je rozdíl mezi pružinovou a pěnovou třeba ve tvrdosti?
@Niemeyer píše:
A rosím vás, jaký je rozdíl mezi pružinovou a pěnovou třeba ve tvrdosti?
Je tvrdší povrch, na paměťový se taky nevyspím, na pružinovou nedám dopustit ![]()
@Niemeyer Ono záleží na zvolené tvrdosti. My to kupovali v obchodě kde jsme si vyzkoušeli asi 30 různých matrací. Zásadní rozdíl je v tom že pružinová matrace s dostatečnou hustotou pružin (bohužel si už nepamatuji kolik jich máme na metr) se jen tak neproleží i při vysoké hmotnosti (ke konci obou těhotenství jsem měla přes 100kg). Tvrdost matrace záleží i na výrobci. Zkoušeli jsme stejnou tvrdost matrací různých výrobců a rozdíly byly markantní. My chtěli pružinovou i z toho důvodu že pod postelí máme velký úložný prostor tak aby matrace větrala protože neleží na klasickém roštu ale na děrované sololitové desce.
@Niemeyer Taky nesnesu pametovou penu (manzel ji miluje). Mame tyto matrace https://www.dpv-matrace.cz/…-blue-medic/ s tvrdosti 4. Zpocatku se mi zdala hodne tvrda, po mesici jsem usoudila, ze bych snesla jeste tvrdsi
Spime na nich asi 2 roky a super ![]()
@Niemeyer zvláštní, já paměťovou pěnu miluju, jinou matraci bych nechtěla. Ale pokud ti jo vadí, co zkusit klasickou perovou?
@Niemeyer Paměťovku taky nesnesu. Za mně jsou všechny pěnové matrace moc měkké, takže až budeme obměňovat, tak asi půjdu do pružin. Výšku bych vyřešila nějakou podložkou pod nebo na matraci, která to srovná.
Matraci ti udělají na míru i na výšku, ale nesmíš chodit do obchoďáků typu Sconto, ale přímo k výrobcům. Potřebuješ matraci ze studené pěny, materiál typu Eliocel, Sonnocel, Molitan apod. Pružinovku ti na míru nikdo neudělá.
@Anonymní píše:
Jen za 100 K, co to je za šunt?Jak člověk nedá za matraci 300 tisíc, tak nemá šanci se kvalitně vyspat
Anonym, je to pro mě veeelmi intimní, jinak smazat
Prece jsem nepsala, ze pokud neni draha, nema sanci se vyspat.
Psala jsem, ze ma extremne zvlastni predstavu o VYSOKE cene za matraci 7 tis.
… a divit se pak, ze to je sunt zvlast u pametove peny
? A ano, anonym, presne z duvodu, ze nepotrebuji, aby kdkoliv vedel, jake mame asi tak prijmy, kdyz si to muzem dovolit
. A presne k vuli takovym zavistivym rypalum, jako jsi ty
.
Takze muze byt i kvalitni pametova pena, ale proste za kvalitu se plati a urcite ne 7mi tisicy ![]()
Mame s manželem každý jinou. Ja pružinovou, on penovou. Pametovku jsem mela předtím a vracela po tydnu…