Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mažu denně krémem na strie od Bonella (67,– Kč) a nemám strie žádné (35. týden)
ahoj holky, já mazala čím to šlo - nejdřív Elasti Q, potom Indulonou, naposled Saloos, mažu bříško, boky a prsa 2× denně, nyní jsem ve 34týdnu a nemám ani jednu jizvičku, nebo náznak, doufám, že už to ani nepřijde ![]()
(bříško mám teda pořádné
) .. myslím, že je hlavně důležité NĚČÍM PROMAZÁÁVAT, aby kůže neměla možnost praskat ![]()
Ahoj, celé těhotenství mažu poctivě bříško. Začínala jsem s tím Elasti-Q,…naprostá spokojenost,…pak mi krém došel a já koupila ten levný z DM - baby love. Hůř se vstřebával i roztíral…ale měla jsem aspoň dobrej pocit, že je bříško něčím namazaný. Nicméně, bříško mi po nějaké době totálně popraskalo. Přišlo to z ničeho nic, praskliny nad pupíkem a hlavně pod pupkem…nedá se to ani popsat, chtělo by to foto
. Těžko říct, jestli to bylo méně kvalitním krémem…to si myslím že ne. Mám prostě smůlu, moje kůže to nevydržela. Nějak se s tím nedokážu smířit a stydím se před přítelem. Navíc i on si toho dost všímá a moc mě nepodporuje. Naposledy mi v posteli řekl, tyjo, ty to máš teda už popraskaný, až dolů…cítila jsem se hrozně…nechci si to brát tak k srdci, ale jsem prostě cíťa. Jsem zvědavá jak budu vypadat po porodu. Zapomněla jsem napsat, že bříško mi popraskalo hlavně teď ke konci těhu - cca ten 36.týden to začalo a čím dál víc se to prohlubuje. Teď jsem 40+4…zítra mám druhý termín porodu.
nic si z toho nedělej… určitě se to alespoň částečně vyhladí a jsou různé kvalitní krémy, které věřím, že pomůžou, a co se týče chlapů - oni občas neví, kdy je lepší nic neříkat
držím palce u porodu ! ![]()
Ahoj, já mazala krémem proti striím z Oriflame, po čas těhotenství se mi strie neudělaly, ale po porodu se mi bříško rychle zatáhlo, tak se mi jich pár udělalo, ale není to žádná tragedie.
ahoj, ja mam elastoQ z lekarny, cena dobra, uz ani nevim, ale asi 150 kc. Kamaradka to pouzivala cele tehu a spokojena.
ahoj, díky za podporu…snažím se na to nemyslet. Na světě jsou přece důležitější věci. Ale znáte to, občas na nás dolehne splín…Určitě si po porodu pořídím znovu ten Elasti-Q - exclusive, ten je prý dobrý i na již vzniklé strie…víc pro to udělat asi nelze. Cena výrobku je fakt v pohodě…:).
a hlavně je důležitý pitný režim, 3 litry neperlivé vody denně, případně čaj (ne černý) ![]()
To fakt někdy neovlivníš … známé popraskalo až po porodu … Za to miminko to stojí … ![]()
metalmajkl píše:
Ahoj, celé těhotenství mažu poctivě bříško. Začínala jsem s tím Elasti-Q,…naprostá spokojenost,…pak mi krém došel a já koupila ten levný z DM - baby love. Hůř se vstřebával i roztíral…ale měla jsem aspoň dobrej pocit, že je bříško něčím namazaný. Nicméně, bříško mi po nějaké době totálně popraskalo. Přišlo to z ničeho nic, praskliny nad pupíkem a hlavně pod pupkem…nedá se to ani popsat, chtělo by to foto. Těžko říct, jestli to bylo méně kvalitním krémem…to si myslím že ne. Mám prostě smůlu, moje kůže to nevydržela. Nějak se s tím nedokážu smířit a stydím se před přítelem. Navíc i on si toho dost všímá a moc mě nepodporuje. Naposledy mi v posteli řekl, tyjo, ty to máš teda už popraskaný, až dolů…cítila jsem se hrozně…nechci si to brát tak k srdci, ale jsem prostě cíťa. Jsem zvědavá jak budu vypadat po porodu. Zapomněla jsem napsat, že bříško mi popraskalo hlavně teď ke konci těhu - cca ten 36.týden to začalo a čím dál víc se to prohlubuje. Teď jsem 40+4…zítra mám druhý termín porodu.
čím dřív se začne mazat tím líp
sice to nezaručí 100% úspěch, ale aspoň mírnější strie a navíc to dobré svědomí, že jsem pro lepší pokožku udělala maximum a nemůžu si tak stěžovat
já používám GS Mamastrie a jsem moc spokojená a prý je ještě dobrý krém od Elasti-Q
To jo, přesně pro to svědomí to minimálně dělat … já mazala a mazala a břicho mám fialové ![]()
metalmajkl píše:
ahoj, díky za podporu…snažím se na to nemyslet. Na světě jsou přece důležitější věci. Ale znáte to, občas na nás dolehne splín…Určitě si po porodu pořídím znovu ten Elasti-Q - exclusive, ten je prý dobrý i na již vzniklé strie…víc pro to udělat asi nelze. Cena výrobku je fakt v pohodě…:).
No víc pro to udělat jde. Strie jdou odstranit lejzrem..