Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, muj starsi syn mel frejkovu perinku a pak pavlikovy trmeny ,prestal to nosit v 5mesicich , jeste v tech trminkach se otocil na bok, jak mu je sundali tak hned sel na bricho a pak slo vsechno strasne rychle - v pul roce stal, v 7mesicich obchazel nabytek.
Neboj, vyvoj bude urcite v poradku ![]()
Příspěvek upraven 24.10.10 v 12:55
Podle toho, co myslíš širokým balením, založená plínka a peřinka je rozdíl. Jde to určitě hůř. My zakládali jen ze začátku a pořád jsem se divila, že veru špatně pase. Tak jsem jí jednou sundala plínu a pásla jak divá, s plínou byla hlavou z kopce a bylo to těžší. S točením to bude asi podobné, záleží taky, jaké už má mimčo svalíky.
Jinak nosil muj syn latkovky, takze v podstate mel siroke baleni i potom co mu sundali ty trminky ![]()
Naše právě měla do 3 měsíců široké balení- 2 obyč. látkové plínky na jednorázový a pak na tom další jednorázovku. No a teď v 6,5 měsících se nepřetáčí. Tak jsme začali chodit na cvičení a cvičíme 3× denně doma se strašným řevem.
My nosili dvě pampersky najednou do tří měsíců…
Přetáčet na bříško se začal na konci 4. měsíce nejprve nahatý bez plínky, po té i s plínkou.
Ahoj,taky jsme měli široké balení,a začal se přetáčet v 6-ti měsících.
Naučí se to neboj…náš malej to uměl brzo, protože jsme chodili od 3. měsíce na rehabku…on měl zase problémy pást koníčky a preferoval hlavičku na jednu stranu…cvikama se šoupl hodně dopředu, pak jsme s cvičením zvolnili a pak už jel jak měl…
To si myslim tedy nema ale nic spolecneho s tim sirokym balenim. Kdyz cvicite tak urcite brzo udela pokroky.
Ja nejak ani nevim kdy se mi druhy pretacel a kdy ze to maj deti delat
![]()
A naučilo se přetáčet na bok a pak bříško a naopak?