Meningokoková sepse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.3.16 14:00
@witwe píše:
@MilijonDolarBejby Ty provozní věci, s pomocí rodiny a přátel manžela, zvládáme dobře. Prvotní šok už je pryč, teď se postupně s tím vyrovnáváme a snažím se žít dál a tak, aby děti měly šťastné dětství a mě pomáhá pořád něco dělat. Ono mi nic jiného nezbývá. Buď můžu doma sedět v depresi a litovat se a nebo můžu se snažit žít normálně, tedy zvolila jsem druhou možnost. Moje zdánlivá vyrovnanost má ale slabý základ a tak mě vytočí každá blbost, než si zase řeknu: „Klíííd, nejde o život a když nejde o život, jde o h…“

Mas velmi dobry přístup, klobouk dolů :palec: Jasně, ze to stojí na chatrných základech, ale i ty se casem zpevní a zůstanou za tebou :hug: A co děti? Ty jsou na tom jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
15.3.16 18:57
@MilijonDolarBejby píše:
Mas velmi dobry přístup, klobouk dolů :palec: Jasně, ze to stojí na chatrných základech, ale i ty se casem zpevní a zůstanou za tebou :hug: A co děti? Ty jsou na tom jak?

Tak asi nejhůř to nese ten nejstarší. Na něho taky mnohem víc dolehly povinnosti, musí víc pomáhat a navíc už na něj jde puberta… A malé děti, ty se nechají ještě snadno zabavit, odvést pozornost jinam, takže na nich není truchlení vidět. Dcerka tedy po večerech dává pusinky na fotku táty před spaním. Nejmladšímu teprve budou 3 v červnu a ten je v pohodě. Ptal se po tátovi asi 2 týdny, kdy přijde domů, než pochopil… Teď už se neptá na nic a všem říká (návštěvám třeba), že tatínek je v nebíčku a říká to s takovým klidem. Zrovna jeho komentáře mě dovedou spolehlivě rozbrečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
23.4.16 06:12

@witwe
Přečetla jsem si dnes váš příběh na Seznamu a znovu mi to vehnalo slzy do očí. Jak se máte dnes? Podle Vašich komentářů jste silná a rozumná žena, věřím, že vše spolu s dětmi, rodinou a přáteli zvládnete. Myslím na Vás, držím moc palce a posílám ještě víc síly :hug:
(V prosinci jsem psala, že mám negativní zkušenost - před 13 lety zemřel na tuto nemoc bratr mé švagrové, v 28 letech. Taky si mysleli, že má chřipku. :,( )

Edit: Hlavně nečtěte ty výblitky v diskusi pod článkem. To je fakt humus nejvyššího kalibru :poblion:

Příspěvek upraven 23.04.16 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
23.4.16 06:30
@Anonymní píše:
To je přesný. Kdybych se rozváděla třeba, tak bych se stihla na samotu připravit. Takhle jsem měla milujícího zdravého chlapa a po počátečních finančních a stavebně budovacích peripetiích jsme si žili poslední roky dobře a najednou ze dne na den není on a veškeré životní plány se musí uzpůsobit a zvykat si na osamělost. Rozbilo mi to můj svět na střípky, které musím poskládat znovu a jinak a naučit se žít bez něj. Mrzí mě, že jsme si nestihli tolik říct, víc jezdit na výlety atd. Furt samá práce, málo společné zábavy a pak konec. Lidi, užívejte si sebe, i obyčejné společné večeře doma, nikdy nevíte, jestli to není naposledy.

Hrozně moc Vás chápu..Myslím na to už dlouho, snad mi tohle co jste napsala otevře oči…
Podle toho co píšete i přímo po tom se se Vám a Vaší rodině stalo i teď z lehkým odstupem, si myslím, že jste úžasná a silná žena. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
23.4.16 06:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
23.4.16 08:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
26.4.16 15:20

Děkuji za slova podpory, vehnalo mi to slzy do očí, ještě pořád s tím nejsem srovnaná, potrvá to dlouho. Potkala jsem víc lidí, které meningokok zasáhl. A proto jsem se rozhodla, že chci, aby bylo očkování proti meningokoku zdarma a proto podporuji tuto petici, prosím podepište: http://e-petice.cz/…ngitida.html
Já bych ji nepsala takto, trochu jinak, protože pořád ještě pro svobodu očkování jsem. Pro svobodu takovou, že kdo nechce, nemusí, ale kdo chce, měl by mít kvalitní očkování zdarma. Většina lidí by ho ráda využila. Komentáře pod článkem, až na jeden co už smázli, mě nechávají v klidu. Akorát ztratili ti ze svobody očkování jednoho sympatizanta, to jsem byla. Nyní vidím, že někteří z nich jsou paranoidní, když je akorát zajímá, co mi za to kdo dal atd. Nejsem tak levá a na tom tak špatně, abych musela vydělávat na smrti manžela, to by napadlo akorát psychopata snad. Šla jsem akorát na jednu tiskovku na Bulovku, bylo to pro mě extrémně těžké, protože zrovna z oken přednáškového sálu jsem se dívala do oken budovy, kde jsme leželi…, ale měla jsem možnost poděkovat paní primářce za to, že vím, že dělali všechno, co se dalo a chovali se k nám dobře. Takže jsem ráda, že jsem tam jela a ta osvěta, byť spojená tak trochu nechtěně s naším příběhem, snad k něčemu bude. Říkám si, kdyby 1 člověk poznal, že s podivnými fleky si má zavolat záchranku a zachránilo mu to život, tak to dává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.4.16 16:29
@witwe píše:
Děkuji za slova podpory, vehnalo mi to slzy do očí, ještě pořád s tím nejsem srovnaná, potrvá to dlouho. Potkala jsem víc lidí, které meningokok zasáhl. A proto jsem se rozhodla, že chci, aby bylo očkování proti meningokoku zdarma a proto podporuji tuto petici, prosím podepište: http://e-petice.cz/…ngitida.html
Já bych ji nepsala takto, trochu jinak, protože pořád ještě pro svobodu očkování jsem. Pro svobodu takovou, že kdo nechce, nemusí, ale kdo chce, měl by mít kvalitní očkování zdarma. Většina lidí by ho ráda využila. Komentáře pod článkem, až na jeden co už smázli, mě nechávají v klidu. Akorát ztratili ti ze svobody očkování jednoho sympatizanta, to jsem byla. Nyní vidím, že někteří z nich jsou paranoidní, když je akorát zajímá, co mi za to kdo dal atd. Nejsem tak levá a na tom tak špatně, abych musela vydělávat na smrti manžela, to by napadlo akorát psychopata snad. Šla jsem akorát na jednu tiskovku na Bulovku, bylo to pro mě extrémně těžké, protože zrovna z oken přednáškového sálu jsem se dívala do oken budovy, kde jsme leželi…, ale měla jsem možnost poděkovat paní primářce za to, že vím, že dělali všechno, co se dalo a chovali se k nám dobře. Takže jsem ráda, že jsem tam jela a ta osvěta, byť spojená tak trochu nechtěně s naším příběhem, snad k něčemu bude. Říkám si, kdyby 1 člověk poznal, že s podivnými fleky si má zavolat záchranku a zachránilo mu to život, tak to dává smysl.

Udělala jsi správnou věc! Je možné, že někdo uvidí počínající skvrny a bude vědět, o co jde.

Bohužel (někteří) odpůrci očkování (jakéhokoli) jsou paranoidní a obviní každého, kdo má zlou zkušenost s infekční chorobou, že je zaplacený od farma firem. Stalo se to i naší příbuzné, která má po pneumokokovi téměř neslyšícího chlapečka. Měli článek v regionálních novinách a na tom webu, co se strhlo :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.4.16 16:31

@witwe Nečti to, ok? Většina lidí si 100% myslí, že jsi statečná a silná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.16 16:45

Já syna nechala proti C a A myslím a stalo to nějakých 1100 kc, k tomu ještě pojišťovna pětistovku proplácela, tak mi to tak hrozný nepřišlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
26.4.16 19:35
@MilijonDolarBejby píše:
Já syna nechala proti C a A myslím a stalo to nějakých 1100 kc, k tomu ještě pojišťovna pětistovku proplácela, tak mi to tak hrozný nepřišlo :)

C a A kryje jen 30% onemocnění. Proti B je Bexero. Jedna dávka stojí 2800 Kč, jsou dle věku potřeba 2 - 3 dávky. Příspěvek naší pojišťovny je max. 800 Kč za rok (na jakékoliv očkování). Tedy je to za mě a 3 větší děti 23 600 Kč na rodinu. To mi přijde teda dost hrozný. Kdyby to děti dostali zdarma, já si to pro sebe zaplatím těch necelých 6 000 Kč a tak děsné mi to nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
26.4.16 20:27
@witwe píše:
C a A kryje jen 30% onemocnění. Proti B je Bexero. Jedna dávka stojí 2800 Kč, jsou dle věku potřeba 2 - 3 dávky. Příspěvek naší pojišťovny je max. 800 Kč za rok (na jakékoliv očkování). Tedy je to za mě a 3 větší děti 23 600 Kč na rodinu. To mi přijde teda dost hrozný. Kdyby to děti dostali zdarma, já si to pro sebe zaplatím těch necelých 6 000 Kč a tak děsné mi to nepřijde.

Přesně tohle + že je to ještě docela nové a neprověřené očkování (i když má za sebou určitě klinické studie), mě od očkování béčka zatím odrazuje. Dvě starší děti mají očkované A, C, W, Y (Menveo), nejmladšímu ho dám, až bude mít za sebou všechna povinná očkování.
Bohužel je u nás meningokok B nejrozšířenější a má na triku nejvíc úmrtí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
26.4.16 20:33

@witwe
A už jsem pochopila, proč ten článek vyšel zrovna tuto sobotu - v neděli totiž byl den proti meningitidě, tak asi chtěli navodit téma. Bohužel o tom v článku nepadlo ani slovo a pak někteří chytrolíni v diskusi argumentovali, proč to Novinky vytahují až teď, když je to událost z Vánoc :nevim:
Ta diskuse byla opravdu na :poblion: Ani jsem ji celou nedočetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.16 20:59
@witwe píše:

No B jsem řešit nemusela.. Je to darda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
26.4.16 21:01

No oni si to novináři přebrali po svém, nikdo jim neříkal, co mají psát a nedávali to k autorizaci. No a ti chytrolíni, to si jako myslí, že bych dávala rozhovor hned v prosinci? Očkování proti B samozřejmě za sebou studie má. Nežádoucí účinky nejsou horší, než u jiných očkování, zjistila jsem si nově info od spolehlivého zdroje. Miminku 2 měsíčnímu bych to nedala, ale těm starším v klidu, lepší než umřít na meningokoka a nebo se stát bacilonosičem a šířit to dál. Na téhle nemoci mě právě děsí, že min. 10% lidí ji má v sobě a šíří ji dál. Stačí jen, aby někdo byl oslabený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí