Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
chci se zeptat zda je normální dostat menstruaci už 3 tydny po porodu? Tedy jestli to menstruace je… ![]()
Rodila jsem císařem a krvaceni a ocistky mi zmizely už tyden po propuštění z porodnice. Ted jsem 3 tydny po porodu a dnes jsem zacala docela hodně krvácet. Má to ale jinou barvu než krvácení po porodu - stejnou jako menstuace. Take jsou tam tmavé srazeniny, boli me hlava a v noci me strasne bolelo břicho. Zkrátka priznaky menstuace.
Divné ale je, ze je to dost brzy a navíc plně kojím, takže mi to dělá trochu starosti, jestli je to opravdu menstruace, či co? ![]()
Děkuji
Urcite bych sla na gyndu. ja jsem teda rodila vaginalne, ale taky mi celkem rychle preslo krvaceni, ktere teda i tak zapachalo… zacala me desne bolet hlava… odvezli me do nemocnice a zjistili, ze mam obalove zbytky v deloze.. takze mi to bylo odstranene.. a rekli mi ze pokud bych mela bolesti a napr teplotu ze mam okamzite oslovit sveho doktora, ze to muze byt zanet.
@anduletka
Děkuji.
O ja stejne musim vydržet do pondělí. Uvidim jestli to bude pokračovat a v pondělí zavolam na gyndu…
@li.hun MS to být může, „normální“ to není, ale každá jsme jiná. Já dostala MS 4 měsíce po porodu, v té době jsem kojila cca 10× denně. Někdo fakt mestruuje rovnou. Pro jistotu, bych ale na gynekologii zavolala, aby to nebyla nějaká komplikace. Já rodila vaginálně a krvácela jsem minimálně 10 dní. A pak týden nic, pak ještě cosi a pak už dobré.
Ale na jiné diskuzi tu je holka, co měla MS asi měsíc po porodu. Takže nemožné to není.
6 týdnů po porodu to může být různé…na týden se krvácení ztratí, pak se zase rozjede. Na mě třeba kojení působilo naopak - menstruovala jsem hned po šestinedělí a krvácela jsem furt…hormony se „zbláznili“
Zo mna vychadzali ocistky cele sestonedelie, snad aj dlhsie… po oboch porodoch. A mala som v tom aj pauzu… Ale mozne je vsetko, ja mam teraz 9 mesacnu ratolest, hoci menstruacia mi „meska“ uz 41 mesiacov ![]()
Jo, a sice neviem o nikom komu by zacala menstruacia tak skoro, ale viem o pani, co si den po skonceni sestonedelia naklusala na gyndu po teliesko, a nedali jej ho, ze je tehotna.
@li.hun píše:
@anduletka
Děkuji.
O ja stejne musim vydržet do pondělí. Uvidim jestli to bude pokračovat a v pondělí zavolam na gyndu…
Můžou pokračovat očistky, ale pokud nevíš, tak bych zašla i na kontrolu do porodnice a nečekala na pondělí
Mě říkali při propuštění, že v šestinedělí se toleruje vše a lze se přijít na cokoliv zeptat - z hlediska mimča i gyndy ![]()
@Bábi Zlopočasná
Ty blaho otehotnela behem šestinedělí?! ![]()
Tak to je tedy něco! To me nehrozí,, protoze šestinedělí dodržuji, jak naridil pan doktor, bez sexu ![]()
Já mám 4 měsíční mimčo už mám za sebou třetí menstruaci
Poprvé jsem odmenstruovala už v šestinedělí. Také jsem rodila císařem.
Ahoj,
jsem 4 týdny po porodu (přesně) a dneska jsem začala krvácet jako při MS. Nic mě nebolí, jen lehce podbříšek (taky jako při MS) Krvácení je relativně slabé.. mám se bát komplikací nebo to může být MS
dostala jste to některá taky takhle brzy?? No samozřejmě zítra raděj volám svému gynekologovi - jen se tu ptám na Vaše zkušenosti ![]()
Je to možný..mě začala hned po 6 týdnech. když jsou hormony zblázněný může i dřív
@Andy27 no jsem z toho fakt nervozní, nedokážu si představit že bych měla komplikace..
![]()
Já jen těch 5 týdnů krvácela s ocistky:D muze a nemusi to byt ms, pokud nekojis, tak bych se nebala a pokud kojis, vyjimky se najdou:)
Taky jsem byla..měla jsem pauzu a po týdnu ms jak blázen znovu…takhle to trvalo skoro dva měsíce, no na palici, žádný bolesti jen takovýto jako při ms, dostala jsem ascorutin tot vše
@MarieOVMUC Kojím plně. U prvního dítěte jsem to dostala po 3 měsících.. Když čtu průběh očistek tak mě to mate že pak už by neměla jít krev.. očistky mi víceméně skončili minulý týden..jen jsme lehounce špinila. A dnes tohle no
no nic, ráno volám Dr co on na to ![]()