Menstruace dvakrát v měsíci ze stresu

12
16.8.24 20:50

Menstruace dvakrát v mesici ze stresu

Ahoj, trápí mě menstruace, která se objevuje dvakrát za měsíc a trvá stejně dlouho, vždy s bolestmi a křečemi, které se nedají vydržet. Vždycky se spustí v práci. Byla jsem na gynekologii, ale nic nenašli. Doktorka mi tvrdí, že je to ze stresu a velké námahy. Jenže já o tu práci nechci přijít a nevím, co se může stát, když nezměním zaměstnání a budu v něm pokračovat. Může mi to nějak hodně ublížit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
16.8.24 21:08

Ano dlouhodobý stres ti ublížit může. A ano, může ti ublížit hodně.

Pokud budeš dlouhodobě ve velkém stresu, máš také šanci na to, že se ti spustí nějaké závažné onemocnění, se kterým by se jinak tělo vyrovnalo. Popř. že budeš mít u nějaké nemoci horší průběh.
Chronický stres má totiž vliv na funkci imunitního systému, protože dochází k uvolňování stresových hormonů (jako je kortizol), které mohou potlačit imunitní reakce. Také může oslabit tělo natolik, že se bude špatně vyrovnávat s nejrůznějšími infekcemi a záněty.

Chronický (dlouhodobý) stres také může vést ke vzniku depresím, úzkostí atd.

Problémy bys mohla mít i ve chvíli, kdy by ses rozhodla mít dítě. Nejen na početí, průběh těhotenství, ale také na miminko samotné.

Tvoje tělo ti vysílá jasné signály, že něco není v pořádku. Poslouchej ho. Zdraví máš jenom jedno a žádná práce na světě za tvoje zdraví nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
16.8.24 21:09

Neporadím, jak vzhledem k menstruaci (ale ano, stres umí mít vliv veliký), ale zuby nehty se držet práce, která mi způsobuje ohromný stres, je přímá cesta do pekel. A zdaleka nejen kvůli cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3749
16.8.24 21:49

@Emiliaxs a máš udělaný hormonální profil? Může to být i nedostatkem progesteronu, to z ultrazvuku nevykouka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
16.8.24 22:19

Stres je prevít. Když jsem měla období fakt velkého stresu, tak jsem to měla taky 2× do měsíce a do toho se mi rozjela cukrovka, že jsem musela do nemocnice, aby mi ten cukr srovnali a jsem na inzulinu. Do toho mi šíleně padaly vlasy….chápu, že o práci nechceš přijít, ale už ti dává tělo signál, že to prostě není ok, zkus se zamyslet, jestli to nejde nějak vyřešit, abys byla více v klidu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí