Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nikca3381 píše: Více
Trochu mám strach, abys do toho zas nespadla, ono anorexie není jen že člověk nejí, ale i že přehnaně cvičí, aby zhubl a jiné věci…
@Serpentini píše: Více
Tohle mi nepřijde moc taktické psát někomu, kdo si prošel a možná ještě i prochází anorexií. A 66 kg na 172 cm je úplně ok váha, já měřím 171 cm a když jsem vážila 66 kg, tak jsem vypadala hodně štíhle. I když teď vážím o víc, než 10 kg přes těch 66 kg, tak mi často lidi říkají, že mi moji váhu nevěří… ono to není jen o čísle a BMI.
@Lollitka píše: Více
Přesně, anorexií může trpět i člověk na první pohled silný, plnoštíhlý, je to o změněném vnímání sebe sama a o přístupu k jídlu. Extrémně nízká váha je jen jedním z diagnostických kritérií, anorexie může mít i netypické projevy a proto si doktoři myslí, že když vyhublou holku „vykrmí“, je z toho venku.. NIC není tak daleko od pravdy!! Pak se to často rozjede formou 2.0
Pravdepodobne máš celý cyklus rozhodný, môže sa stať, že menštruácia nepríde ešte pár mesiacov
Hele a jak asi tak dlouho te bolela ta hlava? Abych vedela jak dlouho budu jeste trpet, je to hrozny…
Také jsem si rikala ze má odvahu tohoe napsat holce co mela ppp. Ale vubec jsem si to nevzala k srdci. Myslim si, ze uz jsem svoje telo utrapila dost.
Nemusis mit straxh ![]()
Mam fajn trenera kterej to nedopustí, a cvicim abych nabrala neee abych hubla, dokonce mu musim posilat i videa jak papam.
@teroonka píše: Více
Ano, anorexie je v hlavě. Sice jedno z dg kritérií je BMI pod 17,5 ale kritérií je daleko víc, navíc jsou i atypické formy PPP. Třeba moje ségra je hrozně hubená, BMI má pod 17,5 ale normálně jí sladké a nevyčítá si to a nesnaží se cíleně hubnout. Já naopak jeden čas měla BMI kolem 19 asi, ale nejedla jsem třeba tři dny a skončila jsem se sondou… A hlavně PPP je podle mě na celý život už nějaké nastavení v sobě, člověk může už vážit ok, může mít i období, kdy to třeba vůbec neřeší, ale pak stačí jedna poznámka od někoho a spadne do toho znovu.
@Nikca3381 píše: Více
No mě bolela asi 7 let, samozřejmě pak ne nonstop, ale byly dny, kdy to bylo moc silné a pak jsem musela ležet doma ve tmě, ale nebyla to migréna. Ale mě asi bolela z jiných příčin, než tebe, tak mnou se neřiď hlavně.
Pardón
já mám v nejbližším okolí takovou tu typickou vyzáblou anorektičku, která už pak v nejhorším skončila v nemocnici, tak mám o té nemoci takové ty typické představy ![]()
@Serpentini píše: Více
No bohužel tato nemoc není jen být vyzáblý na kost. Já byla v nemocnici taky a to jsem tehdy měla asi 54-56 kg na 171 cm, takže jen mini podváha, ale prostě jsem vůbec nejedla, tak jsem měla nasogastrickou sondu a přikurtované ruce, abych si ji nemohla vyndat. A když jsem naopak měla 44 kg na těch 171 cm, tak jsem byla doma.
@Lollitka Ahojky, chtela bych se jeste zeptat, jestli si nahodou nevzpomenes na nazev hormonu kteryma te licili. ![]()