Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já na tohle nehraju. Ty normálně celou MS strávíš v naprostém klidu v posteli a ve sprše?
To je přece jedno jestli jdeš po parku nebo na túru po lese, ne? V práci nebo ve škole se přece taky člověk nepřevléká a nesprchuje pro jistotu co hodinu. Sama bych si dala tampon i vložku, ale jednej jak jsi zvyklá. O nic nejde. Tak se holt kdyžtak převlékneš, přítel to stejně bude vědět, tak si z toho nedělej hlavu. ![]()
@Anonymní píše:
Dělám naprosto běžne.
@kaja00
No mě se z toho popravdě zvedá kufr, bez alespoň teplé vody to šmrdlat. Ble. To se ni zdá lepší vydesinfikovýma rukama vytáhnout tampon a dát si hygienický, nový… ![]()
@Shak píše:
Dobrý den holky, špatně jsem si spočítala, kdy budu mít menstruaci. A vychází to přesně na prodloužený víkend. Přítel jindy nemůže a už máme zamluvený penzion. Plánujem aktivní víkend (lanový park, bobová dráha, túra). Posunout to, je asi blbost. Teď jsem půl roku brala prášky Norethisteron, aby se mi to ustálilo, protože jsem to měla rozhozený. Takže když už konečně v pohodě…Hodí se vložka nebo spíš na jistotu tampon. Preferuji spíš vložky, tampon jen v akutním případě. Což nedokážu shodnotit, zda tento případ je.
Koupila bych největši ob a měla ho třeba 6 hodin a slipovku. Přítele bych upozornila, že nebude moc vášně.
No já bez možnosti častější výměny vložky a při své silné menstruaci používám inkontinenčni kalhotky a jestli ti nevadí tampony vzala bych si i tampón.
@unuděná píše:
Tak mě by nejvíc vadilo, že prodloužený víkend s přítelem strávím bez sexu (nebo se sexem s omezením, řekněme), než že bych nemohla s MS někam na túruProdloužený víkend myslíš ten v červenci? Času dost, zajdi si na gyndu a prášky na oddálení si nech napsat. Jinak aktivity, co popisuješ, běžně dělám i při MS, ale nemám problém s menstruačním kalíškem nebo tampony v místě s horším hyg. zázemím
Upřímně s tím problém nemáme. My to provozujem i při tom.
@Shak píše:
Upřímně s tím problém nemáme. My to provozujem i při tom.
No tak to asi nebude se sílou MS tak hrozný, tak nevím, proč řešíš bobovou dráhu nebo prochajdu po horách? ![]()
@unuděná píše:
A jak řešíš vylití, když jsi třeba mimo místo, co znáš? Já už párkrát narazila na problém, že na wc není umyvadloTakže ho nosím raději jen doma a v práci, nebo až ke konci ms, kdy už si jsem jistá, že vydrží od rána do večera. Nějaké vyplachování vodou z lahve v přírodě mi přijde dost ekl…
Tak nosím petku s vodou. A maličkou lahvičku s desinfekcí na ruce. A pokud to nechci nikde složitě řešit, tak kalíšek opláchnu vodou a schovám ho. A vezmu si vložku. Jinak za mě lepší vypláchnout kalíšek než nosit půl dne po batohu použité vložky nebo tampony. A nebo je kolikrát najít i v lese. ![]()
Já mám MS první 3 dny tak silnou, že nepodnikám žádné výlety s rodinou. A v práci jsem pořád na záchodě. Tampóny nepoužívám, trpěla jsem z nich záněty.
@korneli Já tampony taky nepoužívám trpěla jsem na záněty první dny se raději kvůli silné ms zdržují doma a když musím být aktivní tak nosím inkontinenčni kalhotky které se my osvědčily.